Ugrás az oldal tetejére
Kérdése van? Ne habozzon!
06 (1) 280 65 67
Információk
Kapcsolat GY.I.K.
Részletes kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés autótípus szerint

Autógumi méretek segédlet

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Kleber
jún. 26

A Kleber egy megbízható, középkategóriás abroncsgyártó

A Kleber több mint 100 éve biztosítja az autóvezetők számára a balesetmentes, és stabil közlekedést.

A Kleber több mint 100 éve biztosítja az autóvezetők számára a balesetmentes, és stabil közlekedést. A vállalat életében éppen ezért kulcsfontosságú szerepet tölt be a kezdetek óta a biztonság, a közelség, illetve a megbízhatóság. Ezt a hármas szabályt figyelembe véve tudta elérni az évtizedek alatt azt, hogy a márka mára már egész Európa területén ismert, és igen népszerű lehessen.

A Kléber márka napjainkban igen széles termékkínálattal áll az autóvezetők rendelkezésére, ugyanis szinte minden gépjárműre gyárt különböző méretű, eltérő típusú gumiabroncsokat. A vállalat gyakorlatilag a kezdetek óta együtt működik híres autógyártókkal, így például a Renault kisméretű városi autómodelljének megjelenésekor is a Kléber gumik voltak az elsők, melyeket elfogadott a gyártó.
De nézzük meg, mik azok a fontos tényezők, melyek a kezdetektől végig kísérik a Kleber márka életét.

Minden, amit tudnunk kell a Kleber abroncsgyártó cégről

Sokan talán nem is tudják, de a Kléber valójában a Michelin csoportjához tartozó, középkategóriás abroncsgyártó cég, mely eredetileg Franciaországból származik.
Napjainkban számos autógyártó céggel együtt működve jó néhány ismert gyártó legújabb gépjárműveire már elsőszerelésként is Kleber gumik kerülnek fel. Nem ritka tehát ha a Suzuki, az Opel, a Volkswagen, vagy éppen a Peugeot autók gurulnak ki Kleber gumiabroncsokkal felszerelve már a szalonból.

Ha egészen a kezdetekig szeretnénk visszamenni, akkor az időben 1910.július 13.-ig kell visszarepülnünk, hiszen a társaságot hivatalosan ezzel a dátummal hozták létre. 1911-ben aztán a francia gumigyártó cég megépítette az első gyárát Colombes-ban. A márka az első gumiabroncsát 1911. december 8.-án hozta létre. A technológiai fejlesztésnek köszönhetően a gyár egyre jobb minőségű, egyre megbízhatóbb gumiabroncsokat kezdett el a piacra dobni. Az első gumiabroncsa, mely leginkább az eleganciájáról lett híres, kimondottan a Chambord illetve a Versailles típusú járművek számára lett kifejlesztve, ezeket pedig abban az időben törékeny, elegáns hölgyekkel kezdték el népszerűsíteni, reklámozni. 1935-ben pedig a cég bemutatta az első terepjárókra gyártott abroncsait, illetve a jellegzetesnek mondható fehérfalú gumiabroncsait, melyek ebben az időben teljes mértékben az elegancia, és a letisztultság jelképeinek számítottak. A főnökség természetesen ebben az esetben sem feledkezett meg a megfelelő reklámozásról, a fehérfalú abroncsokat népszerűsítő plakátokon büszke agár feszített, ám az univerzálisnak mondható abroncsmodelleket már a megbízható, és hűséges németjuhász kutya képviselhette.

Vajon miből eredt a Kleber márkanév?

Kis idő múlva, 1945-ben a háború végén Párizsba, a Kléber sugárútra helyezték át a társaság székhelyét, ekkor kapta meg a cég a „Kleber-Colombes” nevet. A névváltoztatással együtt ebben az időben a vállalat logóját is megváltoztatják.
Két évre rá a gyártó piacra dobja az első kisteherautókra szánt abroncsát, ami az „Ours Blanc” elnevezést kapta meg. Ezt a gumit már akkor is az eredetiség jellemezte leginkább, nevét pedig az oldalfalán lévő mintázatról kapta, mely egy hófödte hegycsúcson lévő jegesmedvét ábrázol.

1951-ben a Kléber piacra dobta az első, beépített tömlővel gyártott gumiabroncsát, ezzel a hatalmas dobásával pedig azonnal forradalmasítja a gumiipart. A gyártó ugyanis ezzel a különleges technológiával már ekkor jóval előrébb járt, mint a versenytársai.

1962-ben újabb névváltozás történik a vállalat életében, ekkor kapja meg az egyszerűség kedvéért a Kleber márkanevet. 1971-ben pedig a márka kabalájává egy Boxer kutya válik, mely sokak szerint tökéletesen illik a márkához, hiszen ez a kutya fajta gyors, aktív, erős, könnyen irányítható, elegáns, és kiemelkedő.
1980-ban tulajdonváltás történt a vállalat életében, és míg több évtizedeken át függetlenül működtek, ekkor a vezetőség úgy döntött, hogy kapcsolatot kötnek a franciaországú Michelin abroncsgyártóval, mely a napjainkban a világ egyik legnagyobb prémium kategóriás gumigyártójának nevezhető. Az ezt követő évben pedig a Kleber igen szép győzelmet aratott a többi abronccsal szemben a Rali-világbajnokságon.

Miért érheti meg kipróbálni a középkategóriás Kleber gumiabroncsokat?

Amikor Gumiabroncs vásárlása előtt állunk, néhány dolgot mindenképpen végig kell gondolnunk annak érdekében, hogy a számunkra legideálisabb abroncs mellett döntsünk végül. A Kleber remek minőséggel rendelkező középkategóriás gumiabroncsokat kínál az autóvezetők számára, ezek a gumiabroncsok pedig azoknak lehet ideális választás, akik számára fontos a nyugodt, kiszámítható vezetés, és nem szeretnek száguldozni az utakon.

Szerencsére a középkategóriás gumiabroncsok az elmúlt évtizedek során igen nagy fejlődésen mentek keresztül, A Kleber márka pedig 2004-ben piacra dobta a Dynaxer HP2 termékcsaládját, mely kifejezetten a csapadékos, esős időjárási viszonyokhoz lett kifejlesztve. A kiváló fékezhetőség, a stabilitás, illetve a rendkívül jó úttartás nedves úton való haladáskor pedig egyértelműen az abroncs előnyeire fog válni.

 

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Barum Polaris 6: A Tökéletes Téli Gumiabroncs Választás

2024.09.15

A téli hónapok beköszöntével minden autós számára létfontosságú, hogy megfelelő gumiabroncsokat használjon, amelyek biztosítják a biztonságos közlekedést a csúszós, jeges utakon. A Barum Polaris 6 egy kiváló minőségű téli gumiabroncs, amelyet kifejezetten a hideg időjárási körülményekhez terveztek.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen Winguard Snow'G WH3 téli gumi bemutatása

2024.08.15

A téli hónapok közeledtével egyre fontosabbá válik az autótulajdonosok számára a megfelelő téli gumik beszerzése, hogy biztonságosan közlekedhessenek a havas, jeges utakon. A Nexen Winguard Snow'G WH3 egy kiváló minőségű téli gumiabroncs, amelyet kifejezetten a hideg időjárási körülmények között történő közlekedésre fejlesztettek ki.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Hankook Winter i*cept RS3: A téli gumiabroncs, amely minden időjárási kihívással szembenéz

2024.07.15

A Hankook Winter icept RS3 a téli gumiabroncsok piacán új szintet képvisel, kiváló teljesítményével és fejlett technológiáival. Ez a gumiabroncs olyan járműtulajdonosok számára készült, akik nem hajlandóak kompromisszumot kötni a biztonság és a kényelem között a téli időjárás viszontagságai közepette.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Winter Sport 6 téli gumi bemutatása

2024.06.15

A Dunlop Winter Sport 6 egy prémium kategóriás téli gumiabroncs, amelyet kifejezetten a nagy teljesítményű autók számára fejlesztettek ki. A gumiabroncs tervezésénél a Dunlop mérnökei a legmodernebb technológiákat és anyagokat alkalmazták annak érdekében, hogy kiváló tapadást és irányíthatóságot biztosítsanak a hideg téli körülmények között. Ez a modell tökéletes választás azoknak az autósoknak, akik nem szeretnének kompromisszumot kötni a biztonság és a vezetési élmény között

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Pirelli Ice Zero FR téli gumi – A biztonság és teljesítmény kombinációja

2024.05.15

A téli vezetési körülmények rendkívüli kihívásokat jelentenek mind az autósok, mind pedig az abroncsok számára. A Pirelli Ice Zero FR téli gumiabroncsot kifejezetten azoknak a sofőröknek tervezték, akik maximális biztonságra és megbízhatóságra vágynak jeges és havas útfelületeken.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nokian Hakkapeliitta R5 téli gumi bemutatója

2024.04.15

A Nokian Hakkapeliitta R5 téli gumi a finn gumigyártó legújabb fejlesztése, amely kimondottan az északi éghajlati viszonyokhoz készült. A gumiabroncsot a legmodernebb technológiákkal és anyagokkal tervezték, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa havas, jeges és latyakos útviszonyok között.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés