Ugrás az oldal tetejére
Kérdése van? Ne habozzon!
06 (1) 280 65 67
Információk
Kapcsolat GY.I.K.
Részletes kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés autótípus szerint

Autógumi méretek segédlet

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Kleber
jún. 26

A Kleber egy megbízható, középkategóriás abroncsgyártó

A Kleber több mint 100 éve biztosítja az autóvezetők számára a balesetmentes, és stabil közlekedést.

A Kleber több mint 100 éve biztosítja az autóvezetők számára a balesetmentes, és stabil közlekedést. A vállalat életében éppen ezért kulcsfontosságú szerepet tölt be a kezdetek óta a biztonság, a közelség, illetve a megbízhatóság. Ezt a hármas szabályt figyelembe véve tudta elérni az évtizedek alatt azt, hogy a márka mára már egész Európa területén ismert, és igen népszerű lehessen.

A Kléber márka napjainkban igen széles termékkínálattal áll az autóvezetők rendelkezésére, ugyanis szinte minden gépjárműre gyárt különböző méretű, eltérő típusú gumiabroncsokat. A vállalat gyakorlatilag a kezdetek óta együtt működik híres autógyártókkal, így például a Renault kisméretű városi autómodelljének megjelenésekor is a Kléber gumik voltak az elsők, melyeket elfogadott a gyártó.
De nézzük meg, mik azok a fontos tényezők, melyek a kezdetektől végig kísérik a Kleber márka életét.

Minden, amit tudnunk kell a Kleber abroncsgyártó cégről

Sokan talán nem is tudják, de a Kléber valójában a Michelin csoportjához tartozó, középkategóriás abroncsgyártó cég, mely eredetileg Franciaországból származik.
Napjainkban számos autógyártó céggel együtt működve jó néhány ismert gyártó legújabb gépjárműveire már elsőszerelésként is Kleber gumik kerülnek fel. Nem ritka tehát ha a Suzuki, az Opel, a Volkswagen, vagy éppen a Peugeot autók gurulnak ki Kleber gumiabroncsokkal felszerelve már a szalonból.

Ha egészen a kezdetekig szeretnénk visszamenni, akkor az időben 1910.július 13.-ig kell visszarepülnünk, hiszen a társaságot hivatalosan ezzel a dátummal hozták létre. 1911-ben aztán a francia gumigyártó cég megépítette az első gyárát Colombes-ban. A márka az első gumiabroncsát 1911. december 8.-án hozta létre. A technológiai fejlesztésnek köszönhetően a gyár egyre jobb minőségű, egyre megbízhatóbb gumiabroncsokat kezdett el a piacra dobni. Az első gumiabroncsa, mely leginkább az eleganciájáról lett híres, kimondottan a Chambord illetve a Versailles típusú járművek számára lett kifejlesztve, ezeket pedig abban az időben törékeny, elegáns hölgyekkel kezdték el népszerűsíteni, reklámozni. 1935-ben pedig a cég bemutatta az első terepjárókra gyártott abroncsait, illetve a jellegzetesnek mondható fehérfalú gumiabroncsait, melyek ebben az időben teljes mértékben az elegancia, és a letisztultság jelképeinek számítottak. A főnökség természetesen ebben az esetben sem feledkezett meg a megfelelő reklámozásról, a fehérfalú abroncsokat népszerűsítő plakátokon büszke agár feszített, ám az univerzálisnak mondható abroncsmodelleket már a megbízható, és hűséges németjuhász kutya képviselhette.

Vajon miből eredt a Kleber márkanév?

Kis idő múlva, 1945-ben a háború végén Párizsba, a Kléber sugárútra helyezték át a társaság székhelyét, ekkor kapta meg a cég a „Kleber-Colombes” nevet. A névváltoztatással együtt ebben az időben a vállalat logóját is megváltoztatják.
Két évre rá a gyártó piacra dobja az első kisteherautókra szánt abroncsát, ami az „Ours Blanc” elnevezést kapta meg. Ezt a gumit már akkor is az eredetiség jellemezte leginkább, nevét pedig az oldalfalán lévő mintázatról kapta, mely egy hófödte hegycsúcson lévő jegesmedvét ábrázol.

1951-ben a Kléber piacra dobta az első, beépített tömlővel gyártott gumiabroncsát, ezzel a hatalmas dobásával pedig azonnal forradalmasítja a gumiipart. A gyártó ugyanis ezzel a különleges technológiával már ekkor jóval előrébb járt, mint a versenytársai.

1962-ben újabb névváltozás történik a vállalat életében, ekkor kapja meg az egyszerűség kedvéért a Kleber márkanevet. 1971-ben pedig a márka kabalájává egy Boxer kutya válik, mely sokak szerint tökéletesen illik a márkához, hiszen ez a kutya fajta gyors, aktív, erős, könnyen irányítható, elegáns, és kiemelkedő.
1980-ban tulajdonváltás történt a vállalat életében, és míg több évtizedeken át függetlenül működtek, ekkor a vezetőség úgy döntött, hogy kapcsolatot kötnek a franciaországú Michelin abroncsgyártóval, mely a napjainkban a világ egyik legnagyobb prémium kategóriás gumigyártójának nevezhető. Az ezt követő évben pedig a Kleber igen szép győzelmet aratott a többi abronccsal szemben a Rali-világbajnokságon.

Miért érheti meg kipróbálni a középkategóriás Kleber gumiabroncsokat?

Amikor Gumiabroncs vásárlása előtt állunk, néhány dolgot mindenképpen végig kell gondolnunk annak érdekében, hogy a számunkra legideálisabb abroncs mellett döntsünk végül. A Kleber remek minőséggel rendelkező középkategóriás gumiabroncsokat kínál az autóvezetők számára, ezek a gumiabroncsok pedig azoknak lehet ideális választás, akik számára fontos a nyugodt, kiszámítható vezetés, és nem szeretnek száguldozni az utakon.

Szerencsére a középkategóriás gumiabroncsok az elmúlt évtizedek során igen nagy fejlődésen mentek keresztül, A Kleber márka pedig 2004-ben piacra dobta a Dynaxer HP2 termékcsaládját, mely kifejezetten a csapadékos, esős időjárási viszonyokhoz lett kifejlesztve. A kiváló fékezhetőség, a stabilitás, illetve a rendkívül jó úttartás nedves úton való haladáskor pedig egyértelműen az abroncs előnyeire fog válni.

 

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A téli gumival csak a gyávák közlekednek télen és további felelőtlen kijelentések

2024.10.05

A téli gumik használata évről évre felmerül, amikor beköszönt a hideg időjárás és a hó megjelenik az utakon. Sokan még mindig hajlamosak lebecsülni a téli gumik jelentőségét, és felelőtlen kijelentéseket tesznek, melyek nemcsak félrevezetőek, hanem akár veszélyesek is lehetnek.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

10 tévhit a négyévszakos gumikkal kapcsolatban

2024.10.04

A négyévszakos gumik egyre népszerűbbek az autósok körében, hiszen kényelmes megoldást kínálnak azok számára, akik nem szeretnének szezonálisan cserélni gumikat. Azonban ezekkel a gumiabroncsokkal kapcsolatban számos tévhit kering, amelyek félrevezetik a vásárlókat.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Téli gumik vs. hólánc: mikor melyik a jobb választás?

2024.10.03

A téli közlekedés számos kihívást tartogat, különösen azok számára, akik havas vagy jeges utakon közlekednek. Az autósok gyakran dilemmába esnek: vajon téli gumikat válasszanak, vagy esetleg hóláncokat szereljenek fel? Mindkettő előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik, és az időjárási körülmények, valamint az úti cél hossza is meghatározó tényezők.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Hogyan ellenőrizzük és karbantartsuk a téli gumik állapotát?

2024.10.02

A téli gumik állapotának rendszeres ellenőrzése és karbantartása kulcsfontosságú a biztonságos téli közlekedéshez. Amikor az utak csúszóssá válnak a hó és a jég miatt, a megfelelő gumik biztosítják, hogy autónk stabilan és biztonságosan haladjon. De nem elég csak a gumik felhelyezése, figyelmet kell fordítani azok állapotára is.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Téli gumiabroncsok kopása: hogyan növelhetjük a tartósságot?

2024.10.01

A tél közeledtével egyre többen gondolnak az autójuk felkészítésére a hideg hónapokra, azonban nem mindenki van tisztában azzal, hogy a téli gumik tartóssága hogyan befolyásolja a vezetési élményt és a biztonságot. Ahhoz, hogy a téli abroncsok hosszabb ideig szolgálják a sofőröket, fontos odafigyelni a karbantartásukra és a megfelelő használatra.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Mikor érdemes lecserélni a nyári gumikat téli gumikra?

2024.09.30

A nyári gumik téli abroncsokra való lecserélésének időpontja sok autós számára állandó kérdés. Az ideális váltás nem csupán a naptárhoz kötött, hanem számos egyéb tényezőt is figyelembe kell venni. Egy téli gumiabroncs nem csupán a havas úton nyújt extra biztonságot, de már 7°C alatt is hatékonyabb, mint a nyári gumik.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés