Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Hírek

ADAC téli gumi teszt 2015

ADAC téli gumi teszt 2015

Goodyear nyári gumi lett a nyerő a német GTÜ tesztjén

2016.05.09

Az ADAC, avagy a német autóklub tesztje után befutottak a szintén német GTÜ legújabb teszteredményei is, amelyekből kiderült, hogy az idei szezon legnagyobb csatáit – a későbbi teszteken is – a Goodyear és a Continental vívják majd meg egymással, hiszen míg az ADAC korábban a Continentalt hozta ki győztesnek, addig a GTÜ egy hajszállal ugyan, de a Goodyeart érezte jobbnak. A csapat mindezt 12 aktuális garnitúra összehasonlítása után jelentette ki.

Íme a Nokian SUV nyári gumi újdonságai

2016.05.08

A finn Nokian az utóbbi években egyre jelentősebb teljesítményt produkál a nyári gumik tekintetében is, így nemrégiben bemutatták legújabb nyári SUV mintázataikat, a Nokian zLine-t és a Nokian Line SUV-t is. Mindkét új abroncs esetében a gyártó rengeteg új fejlesztésről és újdonságról, valamint újításokról számolt be, amelyekkel a biztonságot és a tartósságot szerették volna megnövelni. Kiemelték a mindkét terméknél jellemző Nokian Aramid oldalfal-technológiát, ami korábban a Hakkapeliitta 8 abroncson mutatkozott be először. Lényege, hogy az aramid szállal átszőtt oldalfal lényegesen merevebb, ezáltal könnyebben ellenáll a vágásoknak, illetve a különféle külső hatásoknak is.

Mi az igazság a gumiabroncsok öregedésével kapcsolatban?

2016.05.07

Minden közúti forgalomban használatos jármű gumiabroncsokon gördülve szállítja utasait és egyéb terheit, így ezek a termékek annyira a mindennapjaink részévé váltak, hogy sokan nem is gondolnak bele, hogy a gumiabroncsok milyen összetett tervezési és gyártási folyamat eredményeiként jönnek létre, és abba sem, hogy ezeknek a termékeknek is van egy adott élettartamuk, ami után nem ajánlatos használni őket.

Az ittas autóvezetés veszélyei

2016.05.06

A jelenleg hatályos jogszabályok értelmében nem véletlenül nem lehet ittas állapotban, vagy más bódító szer hatása alatt a volán mögé ülni, hiszen az annyira befolyásolja az autóvezetés minőségét, hogy az negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára. Sokan azonban igencsak félreértik ezt a kritériumot, ezáltal úgy vélik, hogy csak és kizárólag alkoholfogyasztás után nem szabad autóba ülni. Noha rengetegen még mindig ezt sem tartják szem előtt, ám sokkal nagyobb baj, hogy a többség rosszul értelmezi ezt a jogszabályt.

Mit csináljunk ha kátyúba mentünk?

2016.05.05

Kellemetlen hozadéka a hazai utaknak a téli időszakban többszörösére szaporodó kátyúk, amik kárt tehetnek a gumiabroncsokban, de rosszabb esetben akár a felfüggesztéseket is tönkre tehetik. De mit tehet az az autós, akinek kátyúkára keletkezik önhibáján kívül, milyen dolgokra figyeljen oda laposan, hogy a kárárt sikeresen behajthassa az adott útszakasz kezelőjén?

Mikor vegyük elő a nyári gumit

2016.05.05

A legtöbb autós a téli gumi felszerelésével megvárja az első hó leesését, míg tavasszal meg csak akkor szerelik fel a nyári gumikat, amikor már nem ritkán 15 – 20 fokos melegek vannak. Mindkét megoldás túl későn történik a gyártók és gumis szakemberek javaslatait figyelembe véve. Van tehát egy pontosan követhető ajánlás a nyári gumik felszerelésnek időpontjára vonatkozóan, ahogy arra is, hogy a téli gumikat mikor szükséges felszerelni.

Használt nyári gumival meddig autózzunk?

2016.05.05

Az autósok többsége úgy van vele, hogy a nyári gumikat addig használja, amíg azok el nem kopnak, remélhetőleg senki nem megy a törvényileg előírt 1,6 milliméteres minimum követelmény alá. De vajon mit mondanak arra a kérdésre a szakemberek, hogy meddig lehet használni egy adott nyári gumiabroncs szettet, vannak e még más szempontok is a használat időtartamát illetően?

Használt négyévszakos vagy nyári gumi tavasszal?

2016.05.05

A használt 4 évszakos gumik megfelelő profilmélység mellett minden évszakban használhatóak, hiszen ez a nevükben is benne van. A használt nyári gumik felszerelését tavasszal akkor ajánlják a gyártók, ha az átlagos külső hőmérséklet tartósan 7 Celsius fok felet van már, a tapadásuk ettől a határtól fölfelé válik megfelelővé. Ettől függetlenül a használt gumikkal kapcsolatban a szakértők megfogalmaznak más szempontokat is, amikről most ejtsünk néhány szót.

Nyári gumi mintázatok

2016.05.05

A mindennapok folyamán a nyári gumikat változatos időjárási körülmények között és különböző minőségű útfelületeken használhatjuk. Legyen az idő akár száraz, akár csapadékos, megfelelően kell tapadniuk, mint ahogy a jó minőségű autópályán és a rosszabb minőségű mellékutakon is garantálniuk kell az autó biztonságos vezethetőségét. A biztonságos tapadáson túl azonban a megfelelő komfortot, kényelmes használatot és minél kisebb zajt is elvárjuk tőlük.

Mik lehetnek majd a legnépszerűbb nyári gumi márkák 2014-ben?

2016.05.05

Nyári gumit az autótulajdonosok számtalan szempont szerint választhatnak, a magyarországi vásárlók híresen érzékenyek a árakra, ezért sokan például kizárólag e jellemző alapján döntenek, a gondosabbak vásárlás előtt megnézik a független tesztelők interneten megtalálható eredményeit, de dönthetnek a gumi kinézete alapján, a tv-ben vagy az interneten található reklámok alapján, vagy egyszerűen csak a márkahűség szerint is.

Miért veszélyes a téli gumi nyáron?

2016.05.05

Bizonyára mindenki hallott már olyan véleményt, hogy a téli gumikkal nyáron is nyugodtan el lehet autózni, lényegi különbség nincs a nyáron használt nyári gumikhoz viszonyítva. Szögezzük is le már az elején, hogy ez egy teljes mértékben téves vélemény, amit alább be is bizonyítunk.

4 évszakos kontra nyári gumi

2016.05.05

A magyar autótulajdonosok egyre nagyobb része figyel oda a gumivásárlásokkal kapcsolatban arra, hogy olyan gumiabroncsot válasszon, amely nem csak olcsó, de azért a biztonságos közlekedést is garantálja. Sokan tartják drágának a külön téli és nyári gumiabroncs szettek megvásárlását, amiknek még az évente kétszeri cseréjét is túl nagy anyagi áldozatnak tartják, ha nem saját kezűleg végzik azt el. Így a biztonságos közlekedésre is adó autósok nagy része köt ki az úgynevezett négy évszakos gumiknál, amelyeket nem kell idényről idényre folyton cserélgetni, másrészt azt gondolják ezekről, hogy a téli és a nyári szezonban is jó vezethetőséget garantálnak.

Mikor használjuk a nyári gumit és mikor a télit?

2016.05.05

A nyári gumik és téli gumik nevében is benne szerepel a köztük lévő legnagyobb különbség, hogy egymástól igencsak eltérő hőmérsékleti körülményekben való használatra tervezték és kísérletezték ki őket. A nyári gumik nagyon jól használhatóak az európai mérsékelt éghajlati körülményei között, tehát hazánkban is. Nagy vonalakban tavasztól őszig érdemes ezekkel közlekedni, a gyártók azonban meghatároztak erre egy pontosabb kitételt is, ha a napi középhőmérséklet 7 Celsius fok fölé emelkedik, akkor a nyári gumik jobb tapadást biztosítanak a téli gumiknál, tehát ezen hőmérsékleti tényező felett ajánlják a nyári gumik használatát.

Mikor érdemes a téli gumikat felszerelni?

2016.05.05

Ősszel már egyre több internetes gumiabroncs forgalmazó hirdeti meg téli gumi akcióit, és az ezzel kapcsolatos cikkekkel is egyre többször találkozhatunk, amelyek arra bátorítják az autósokat, hogy mielőbb vásárolják meg téli gumi szettjeiket, vagy ha már rendelkeznek vele, akkor szereltessék fel azokat.

A téli gumi és a biztonságos közlekedés

2016.05.05

Sajnos a mai napig hiszik azt sokan, hogy a téli gumikat pusztán azért találták ki a gumigyártók, hogy az eladásukkal még nagyobb bevételekre tegyenek szert, és lényegében semmi hasznuk nincs a téli közlekedésben. Ezért felesleges pénzkidobásnak tartják, plusz költségnek, pedig amíg az autón a téli gumik vannak fenn, addig sem kopnak a nyári abroncsok, így azokat tovább lehet használni, tehát a költségek lényegében kiegyenlítődnek.

ADAC 2013 tél

2016.05.05

Mint mindig, idén is elévégezték az ADAC tesztet. A tesztelt méretek a 185/60R15 és a 225/45R17.

Gumiabroncs újragondolva

2016.05.05

Jövőbe mutató gumiabroncs megoldások állnak a Hankook kínálatának középpontjában a 2013-as frankfurti IAA (Internationale Automobil-Ausstellung) autóipari szakkiállításon. A vállalat a hagyományos járművek optimalizálásán túl a fenntartható mobilitiással kapcsolatos tanulmányokra összpontosít, melyek a gépjárművek gazdaságosságát és a környezetbarát jellemzőket egyesítik.

A gumiabroncs DOT szám jelöléséről

2016.05.05

Az utóbbi években több autós kiadványban és számos online felületen megjelent cikknek köszönhetően egyre több gumiabroncs vásárló érdeklődik a megvásárolni kívánt gumiabroncs DOT számáról, mondván: ha a gumi nem az aktuális évben került gyártásra, akkor már nem is érdemes megvenni.

A Continental az autógyártók első számú választása

2016.05.05

A Continental csúcsminőségű nyári abroncsai újabb exkluzív autókra kerülnek gyári szerelésben, miután az Audi, a Maserati és a Mercedes-Benz AMG is a hannoveri központú abroncsgyártó termékeit hagyta jóvá új modelljei számára. A három prémium autógyártó összesen nyolc modellre engedélyezte a ContiSportContact™ 5, illetve a ContiSportContact™ 5 P gumiabroncsokat, tovább erősítve ezzel a Continental jelenlétét az elsőszerelésű személygépjármű-abroncsok piacán.