Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Winter Car
jan. 10

A Kleber kiváló téli gumija, a Krisalp HP3

A francia Kleber már jó pár éve a Michelin kötelékébe tartozik, és bár nem a cégóriás vezető márkája, de helyzetéhez képest meglepően jó minőségű gumiabroncsokat készít, amelyek talán a legjobb ár/érték aránnyal rendelkeznek az európai piacon. Az ADAC 2017-es 195/65 R15 méretű téli gumi tesztjén harmadik helyezést ért el, maga mögé utasítva számos prémium gyártó termékét, köztük az anyacég gyártmányát, a Michelin Alpin 5-öst is.

Kleber Krisalp HP3 téli gumi


A Krisalp HP3 az előző generációs HP2-es tovább fejlesztett kiadása, melynél a gyártó büszkén hirdeti a termék nedves téli útfelületeken mutatott kiváló teljesítményét, ami ténylegesen nagy javulást prezentál, hiszen az EU-s gumiabroncscímkén is sikerült a 'C' helyett a 'B' értékelést megkapni a nedves tapadásra.
Számszerűen 2,2 méterrel javult a féktáv vizes felületeken, de a legnagyobb változás a kezelhetőség tekintetében érzékelhető, ami biztonságosabb irányváltásokat, jobb kontrollálhatóságot jelent ebben az esetben.
A futófelület V alakú hornyait is megváltoztatták, melynek eredményeképpen a vízrefutás kockázatát sikerült csökkenteni, így az autóvezetőknek most még kevésbé kell azon aggódniuk, hogy aquaplaning hatás lépjen fel a futófelület és az extrém vizes aszfalt között. 


A Krisalp HP3 főbb jellemzői
 

Ha a vásárlóknak kellene egy mondatban összefoglalni, hogy miért érdemes a Krisalp HP3-ra váltani az elkopott vagy elavult téli gumi szettet, akkor talán elég lenne annyit mondani, hogy rendkívül jó minőséget kapunk egy nagyon barátságos árcédulával ellátva. Ezt a fentebb már említett ADAC téli gumi teszt is bizonyítja, ahol mondhatni két paraszthajszállal maradt csak el a prémium márka Continental abroncsától.
A száraz felületeken mind a vezetési magatartás, mind a vezetési biztonság tekintetében nagyon jó és kiegyensúlyozott viselkedést mutatott, a fékezhetősége megegyezett a győztes Continental abroncsával.
A HP3-as téli gumi nedves tapadását nagy részben már említettük, annyit lehet még elmondani, hogy a kanyarodó, illetve oldalvezető képessége is átlag feletti, bár ebben a kategóriában a Continental már észrevehetően jobb volt.
 

Havas és jeges teljesítményei

 
A Kleber téli gumi havas útfelületen tesztelt teljesítményei meglepően jók voltak a vizsgálatokat végzők számára is, hiszen itt sem volt nagy különbség a győztes abroncshoz képest.
Teljesen megegyező teljesítményű volt a fékezhetőség és az indulások hatékonysága, kissé elmaradt a kezelhetőség tekintetében.
A jeges útfelületeken az ABS használatával vizsgált fékezés teljesítőképessége átlag feletti, míg a jégen mutatott irányíthatóság vonatkozásában jobb eredményeket mutatott a győztes prémium téli abroncsnál is, ami minden bizonnyal az új elasztomereket tartalmazó gumikeveréknek köszönhető.
A komfortot tekintve, a belső és a külső zaj is a nyertes prémium márka szintjén volt, ami ugyanígy elmondható az üzemanyag fogyasztásról is.
Mindent összevetve látható, hogy ez egy tényleg remek téli gumi meglepően alacsony áron hozzáférhetően.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Három kifogástalan felni készítő

2018.01.15

Amennyiben alu, illetőleg könnyűfém felnit szeretnénk vásárolni, elsőre talán kaotikusnak tűnhet az interneten szembejövő hatalmas választék, így talán érdemes néhány megbízhatóbb és nevesebb gyártóról információt közölni időről időre.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Három kiváló felnigyártó

2018.01.08

A méltán híres BBS könnyűfém felni gyártót az autóversenyekhez és a tökéletességhez kötődő szenvedély jellemzi legjobban, ez a két esszenciális szál, melyen a vállalat történelme áthalad.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Goodyear UltraGrip Performance Gen 1 téligumi

2018.01.02

A Goodyear gumiabroncs gyártó a rendkívül sikeres és díjnyertes UltraGrip 8 Performance téli gumiabroncsát váltotta az új generációs UltraGrip Performance Gen 1 téli gumival. A Goodyear szerint ez az új modell még tovább fejleszti az neves előd egyébként is kiváló és kiegyensúlyozott téli tapadási tulajdonságait.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Népszerű felni gyártók

2017.12.29

Ebben az írásban néhány nevesebb, megbízhatóbb és jó minőséget képviselő könnyűfém felni gyártót mutatunk be a vásárlás során könnyebben meghozható helyes döntés érdekében.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Neves könnyűfém felni gyártók

2017.12.22

Könnyűfém felni, illetve alu felni vásárlás előtt soha nem árthat némi információ a Magyarországon is elérhető nevesebb és megbízhatóbb gyártókról. Az alábbiakban négy meglehetősen híres felni gyártót ismertetünk rövidebb formában.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Rendkívül sikeres az új Dunlop Winter Sport 5 SUV téli gumi

2017.12.20

A Dunlop gyár új terméke a Dunlop Winter Sport 5 SUV komoly sikereket ért el a különböző szaklapok és az ADAC idei, 2017-es tesztjein is. A német autóklub tesztjén első helyezést ért el a 215 mm-es szélességű méretben, az AutoBild és a SuperCars szaklapok tesztjén szintén maga mögé utasított minden prémium márkát, az Auto Motor und Sport magazin, valamint az Auto Zeitung megadta számára a 'nagyon ajánlott' minősítést.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés