Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Winter Car
jan. 10

A Kleber kiváló téli gumija, a Krisalp HP3

A francia Kleber már jó pár éve a Michelin kötelékébe tartozik, és bár nem a cégóriás vezető márkája, de helyzetéhez képest meglepően jó minőségű gumiabroncsokat készít, amelyek talán a legjobb ár/érték aránnyal rendelkeznek az európai piacon. Az ADAC 2017-es 195/65 R15 méretű téli gumi tesztjén harmadik helyezést ért el, maga mögé utasítva számos prémium gyártó termékét, köztük az anyacég gyártmányát, a Michelin Alpin 5-öst is.

Kleber Krisalp HP3 téli gumi


A Krisalp HP3 az előző generációs HP2-es tovább fejlesztett kiadása, melynél a gyártó büszkén hirdeti a termék nedves téli útfelületeken mutatott kiváló teljesítményét, ami ténylegesen nagy javulást prezentál, hiszen az EU-s gumiabroncscímkén is sikerült a 'C' helyett a 'B' értékelést megkapni a nedves tapadásra.
Számszerűen 2,2 méterrel javult a féktáv vizes felületeken, de a legnagyobb változás a kezelhetőség tekintetében érzékelhető, ami biztonságosabb irányváltásokat, jobb kontrollálhatóságot jelent ebben az esetben.
A futófelület V alakú hornyait is megváltoztatták, melynek eredményeképpen a vízrefutás kockázatát sikerült csökkenteni, így az autóvezetőknek most még kevésbé kell azon aggódniuk, hogy aquaplaning hatás lépjen fel a futófelület és az extrém vizes aszfalt között. 


A Krisalp HP3 főbb jellemzői
 

Ha a vásárlóknak kellene egy mondatban összefoglalni, hogy miért érdemes a Krisalp HP3-ra váltani az elkopott vagy elavult téli gumi szettet, akkor talán elég lenne annyit mondani, hogy rendkívül jó minőséget kapunk egy nagyon barátságos árcédulával ellátva. Ezt a fentebb már említett ADAC téli gumi teszt is bizonyítja, ahol mondhatni két paraszthajszállal maradt csak el a prémium márka Continental abroncsától.
A száraz felületeken mind a vezetési magatartás, mind a vezetési biztonság tekintetében nagyon jó és kiegyensúlyozott viselkedést mutatott, a fékezhetősége megegyezett a győztes Continental abroncsával.
A HP3-as téli gumi nedves tapadását nagy részben már említettük, annyit lehet még elmondani, hogy a kanyarodó, illetve oldalvezető képessége is átlag feletti, bár ebben a kategóriában a Continental már észrevehetően jobb volt.
 

Havas és jeges teljesítményei

 
A Kleber téli gumi havas útfelületen tesztelt teljesítményei meglepően jók voltak a vizsgálatokat végzők számára is, hiszen itt sem volt nagy különbség a győztes abroncshoz képest.
Teljesen megegyező teljesítményű volt a fékezhetőség és az indulások hatékonysága, kissé elmaradt a kezelhetőség tekintetében.
A jeges útfelületeken az ABS használatával vizsgált fékezés teljesítőképessége átlag feletti, míg a jégen mutatott irányíthatóság vonatkozásában jobb eredményeket mutatott a győztes prémium téli abroncsnál is, ami minden bizonnyal az új elasztomereket tartalmazó gumikeveréknek köszönhető.
A komfortot tekintve, a belső és a külső zaj is a nyertes prémium márka szintjén volt, ami ugyanígy elmondható az üzemanyag fogyasztásról is.
Mindent összevetve látható, hogy ez egy tényleg remek téli gumi meglepően alacsony áron hozzáférhetően.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Kleber Dynaxer HP3 nyári gumi ADAC 2018 teszteredményei

2018.03.20

A francia Kleber gumigyártó már több, mint 100 éve foglalkozik gumiipari termékek gyártásával, és 1981 óta a világ egyik legjobb és legnagyobb gumiabroncs gyártója, a Michelin a többségi részvényese a cégnek.
És bár a Kleber középkategóriás gumiabroncsként van számon tartva, az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjén a 175/65 R14 T méretben három világelső prémium gyártó, a Pirelli, a Continental és a Goodyear termékét utasította maga mögé, ezzel is bizonyítva, hogy a középkategóriás valamivel olcsóbb abroncsok is tudnak olyan tapadási teljesítményeket biztosítani, amelyeket elvileg a prémium abroncsok sajátosságainak tartanak.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Részletek a Continental ContiPremiumContact 5 nyári gumiról

2018.03.18

A Continental német gumiipari óriás portfóliójában rendkívül sikeres a ContiPremiumContact nyári gumi sorozat, amelynek ötödik tagja most az idei ADAC nyári gumi teszten a harmadik helyezést érte el a 205/55 R16 V méretben.
A Continental ContiPremiumContact 5 nyári gumi azonak ajánlható, akik a kiemelkdő minőséget és a folyamatosan rendelkezésre álló optimális teljesítményt keresik. Ez a modell a gépjárművek széles skálájához illeszkedik, és a mindennapi közúti forgalomban is élvezhetővé teszi a vezetést.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Dunlop Street Response 2 prémium nyári gumi

2018.03.15

Az ADAC (a német autóklub) 2018-as nyári gumi tesztjén harmadik helyen végzett a Dunlop kiváló minőségű nyári gumija, a Street Response 2 a 175/65 R14-es méretben. A Dunlop már 1888 óta van a gumigyártás élvonalában, a világ egyik legismertebb gumi ipari vállalata, és bár a Goodyear tulajdonában van jelenleg, mégis számtalan teszten utasította már maga mögé annak termékeit, mint ahogy az az idei ADAC nyári gumi teszten is történt.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Bridgestone Turanza T001 EVO második lett az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjén

2018.03.10

Az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjén a 205/55 R16 méretben második legjobb nyári abroncsnak értékelte a Bridgestone Turanza T001 EVO-t. A japán gyártó már elég rég kinőtte magát, hogy a világ egyik legjobb prémium gumiabroncsokat gyártó vállalata legyen, így mondhatnánk nem meglepő a kiváló szereplése a német autóklub tesztjén.
De ma már olyan nagy a verseny a nyári gumik piacán, és olyan új és hatékony fejlesztések történnek, hogy sok esetben még a közép kategóriás gumik is az élre tudnak kerülni.
Miben olyan jó a Bridgestone terméke?

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Semperit Comfort Life 2 nyári gumi

2018.03.09

Az osztrák Semperit immár 1906 óta gyárt autó gumiabroncsokat ezen a néven, 1985-ben a Ccontinental és a Semperit európai gumigyár egybeolvadt, és továbbra is megtartva saját nevét forgalmazza kiváló minőségű termékeit.
A Semperit Comfort Life 2 a hasonló nevű előző nyári gumi típust váltotta le, és kiegyensúlyozott tapadási teljesítményeivel hamar hírnevet szerzett magának.
A 2018-as ADAC nyári gumi teszten a Comfort Life 2 több prémium kategóriás nagy nevű gumiabroncsot utasított maga mögé, és a második helyen végzett.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Falken Sincera SN832 Ecorun nyári gumi

2018.03.07

A japán Falken gumigyártó 2014-ben egyszer már elhozta az első helyet a Sincera SN832 Ecorun gumiabronccsal az ADAC nyári gumi tesztjén, most 2018-ban sikerült megismételni ezt a sikert a 175/65 R14 T méretben.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés