Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Winter Car
jan. 10

A Kleber kiváló téli gumija, a Krisalp HP3

A francia Kleber már jó pár éve a Michelin kötelékébe tartozik, és bár nem a cégóriás vezető márkája, de helyzetéhez képest meglepően jó minőségű gumiabroncsokat készít, amelyek talán a legjobb ár/érték aránnyal rendelkeznek az európai piacon. Az ADAC 2017-es 195/65 R15 méretű téli gumi tesztjén harmadik helyezést ért el, maga mögé utasítva számos prémium gyártó termékét, köztük az anyacég gyártmányát, a Michelin Alpin 5-öst is.

Kleber Krisalp HP3 téli gumi


A Krisalp HP3 az előző generációs HP2-es tovább fejlesztett kiadása, melynél a gyártó büszkén hirdeti a termék nedves téli útfelületeken mutatott kiváló teljesítményét, ami ténylegesen nagy javulást prezentál, hiszen az EU-s gumiabroncscímkén is sikerült a 'C' helyett a 'B' értékelést megkapni a nedves tapadásra.
Számszerűen 2,2 méterrel javult a féktáv vizes felületeken, de a legnagyobb változás a kezelhetőség tekintetében érzékelhető, ami biztonságosabb irányváltásokat, jobb kontrollálhatóságot jelent ebben az esetben.
A futófelület V alakú hornyait is megváltoztatták, melynek eredményeképpen a vízrefutás kockázatát sikerült csökkenteni, így az autóvezetőknek most még kevésbé kell azon aggódniuk, hogy aquaplaning hatás lépjen fel a futófelület és az extrém vizes aszfalt között. 


A Krisalp HP3 főbb jellemzői
 

Ha a vásárlóknak kellene egy mondatban összefoglalni, hogy miért érdemes a Krisalp HP3-ra váltani az elkopott vagy elavult téli gumi szettet, akkor talán elég lenne annyit mondani, hogy rendkívül jó minőséget kapunk egy nagyon barátságos árcédulával ellátva. Ezt a fentebb már említett ADAC téli gumi teszt is bizonyítja, ahol mondhatni két paraszthajszállal maradt csak el a prémium márka Continental abroncsától.
A száraz felületeken mind a vezetési magatartás, mind a vezetési biztonság tekintetében nagyon jó és kiegyensúlyozott viselkedést mutatott, a fékezhetősége megegyezett a győztes Continental abroncsával.
A HP3-as téli gumi nedves tapadását nagy részben már említettük, annyit lehet még elmondani, hogy a kanyarodó, illetve oldalvezető képessége is átlag feletti, bár ebben a kategóriában a Continental már észrevehetően jobb volt.
 

Havas és jeges teljesítményei

 
A Kleber téli gumi havas útfelületen tesztelt teljesítményei meglepően jók voltak a vizsgálatokat végzők számára is, hiszen itt sem volt nagy különbség a győztes abroncshoz képest.
Teljesen megegyező teljesítményű volt a fékezhetőség és az indulások hatékonysága, kissé elmaradt a kezelhetőség tekintetében.
A jeges útfelületeken az ABS használatával vizsgált fékezés teljesítőképessége átlag feletti, míg a jégen mutatott irányíthatóság vonatkozásában jobb eredményeket mutatott a győztes prémium téli abroncsnál is, ami minden bizonnyal az új elasztomereket tartalmazó gumikeveréknek köszönhető.
A komfortot tekintve, a belső és a külső zaj is a nyertes prémium márka szintjén volt, ami ugyanígy elmondható az üzemanyag fogyasztásról is.
Mindent összevetve látható, hogy ez egy tényleg remek téli gumi meglepően alacsony áron hozzáférhetően.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés