Ugrás az oldal tetejére
Kérdése van? Ne habozzon!
06 (1) 280 65 67
Információk
Kapcsolat GY.I.K.
Részletes kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés autótípus szerint

Autógumi méretek segédlet

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Dunlop Tire
máj. 01

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

A Dunlop Sport BluResponse nyári gumi technológiai előnyei


 
A modell futófelületét egy frissen kifejlesztett speciális polimer vegyülettel készítették el, amely bár nagyon kis gördülési ellenállással rendelkezik, nagyon jó tapadást is nyújt.
A nedves úton mutatott kiváló teljesítményeit remekül támogatják a futófelület közepén húzódó mély és széles hornyok.
A futófelület mintázatát aszimmetrikusra tervezték, amely a legjobb megoldás a változó időjárási körülményekhez, így a nyári gumi egyaránt jól viselkedik száraz és vizes aszfalton egyaránt.
A Sport BluResponse nyári gumit teljes mértékben ökológiai megoldásokkal fejlesztették ki, a gumiabroncs nagyon kevés üzemanyagot használ el, ezért jelentősen hozzájárul, hogy kevesebb CO2 és más szennyezőanyag kerülhessen a levegőbe. Mindezt elősegíti az aerodinamikus forma és a belső hőtermelést csökkentő vegyületek.


 
Rövidebb fékutak és csendesebb, kényelmesebb utazás


 
A Dunlop Sport BluResponse nyári gumi kiadása évében elvégzett vizsgálatok azt mutatták, hogy a versenytársaihoz képest 2,8 méterrel rövidebb a fékútja nedves felületeken, és 3 méterrel rövidebb a száraz aszfalton.
Ezt a kiváló fékteljesítményt a Dunlop szerint az úgynevezett rövid fékező blokkjainak köszönheti az abroncs.
A mai trendeknek megfelelően a BluResponse esetében is nagyon odafigyeltek a tervezők a minél csendesebb és komfortosabb futófelület kidolgozására. A csendesség eléréséhez mind a két vállblokk sort elzárták a középső futófelületi részektől.

 
A Dunlop Sport BluResponse az Auto Express tesztjén


 
Az Auto Express száraz kezelhetőségi tesztjén a 205/55 R16 méretű változatát vizsgálták, a száraz kezelhetősége 99,9 százalékkal 3. lett, a száraz fékteljesítménye 100 százalékos, első helyet ért.
A nedves kezelhetőségre 96,4 százalékos eredménnyel harmadik lett, a nedves fékteljesítménye 87,4 százalék lett, 4. helyezés.
A nedves felületű kanyarteljesítménye 93,3 százalékos lett, az egyenes aquaplaning vizsgálatokon 94,8 százalékot, míg a kanyarodás közbenire 89,9 százalékot kapott.
A gördülési ellenállás tesztjén a második lett 96,1 százalékkal, míg a belső zajszintjére 98,6 százalékot kapott.
Összesítésben hajszállal maradt el a győztes Continental-tól, a 99,5 százalékával a második helyet szerezte meg.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear márkák kiemelkedő teljesítménye az ADAC Téliabroncs-tesztjén

2023.11.21

A Goodyear és társult márkái, a Dunlop, a Fulda és a Sava, kiváló eredményeket értek el az ADAC legutóbbi téliabroncs-tesztjén, amely Európa egyik legátfogóbb és legelismertebb abroncs-tesztje. Ez a sikeres szereplés nemcsak a Goodyear innovációs képességét és elkötelezettségét a teljesítmény iránt bizonyítja, hanem azt is, hogy a cég abroncsai minden kategóriában megbízható választást jelentenek a fogyasztók számára.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear abroncsok: utánozhatatlan minőség több mint egy évszázad óta

2023.11.21

Amikor a gumiabroncsok világáról esik szó, kevés olyan név van, amely olyan mélyen gyökerezik a minőség, megbízhatóság és innováció fogalmában, mint a Goodyear. Több mint egy évszázados múlttal a hátuk mögött, a Goodyear nem csupán egy márka; egy szinonima a folyamatos fejlődésre és a technológiai határok feszegetésére. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogy a Goodyear hogyan vált az egyik legelismertebb és legmegbízhatóbb gumiabroncs-gyártóvá a világon, és hogy milyen újításokkal és technológiákkal alakítja ma is a járműipart.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Hófödte utak és téligumik: Az ideális téli vezetés

2023.11.08

A tél beálltával a hóval borított utak és a hideg időjárás számos kihívást jelenthetnek az autóvezetők számára. Azonban nincs ok az aggodalomra, mert a megfelelő téli gumiabroncsok segítségével teljes mértékben élvezhetjük a téli vezetés élményét. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért olyan fontosak a téli gumiabroncsok, és hogyan járulnak hozzá a biztonságos és kellemes téli autózáshoz.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A négyévszakos gumiabroncsok csodálatos világa és a Top márkák az autotire kínálatában

2023.11.08

A négyévszakos gumiabroncsok egyre népszerűbb választást jelentenek az autósok körében, hiszen sokoldalúságukkal és kiváló teljesítményükkel egész évben megbízható választást kínálnak. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a négyévszakos gumiabroncsok előnyeit és bemutatjuk a piac legjobb márkáit, amelyeket az Autotire-nél érdemes megvásárolni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Michelin: A 2023-as téli és 4 évszakos gumiabroncs tesztek királya

2023.11.06

A Michelin gumiabroncsok hosszú évek óta a minőség és a teljesítmény szinonimái. A 2023-as évben azonban a márka különösen kiemelkedően teljesített a legfrissebb téli és 4 évszakos gumiabroncs teszteken. Összesen hat tesztből öt első és egy második helyezést értek el, ami magáért beszél. Nézzük meg közelebbről az eredményeket!

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

ADAC Téli Gumi Teszt 2023: Ki nyújtja a legjobb tapadást?

2023.11.05

A Golf tesztje felfedi, hogy az ADAC gumiabroncs tesztje 2023-ban ünnepli fél évszázados évfordulóját. Ebben az évben az ADAC 16 aktuális 225/45 R17 méretű gumiabroncsot tesztelt a kompakt osztályban, hogy kiderítse, melyik bírja a legjobban a hideg évszak különböző körülményeit.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés