Ugrás az oldal tetejére
Kérdése van? Ne habozzon!
06 (1) 280 65 67
Információk
Kapcsolat GY.I.K.
Részletes kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés autótípus szerint

Autógumi méretek segédlet

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

195/60R15 téligumi
dec. 10

Fókuszban a 195 60 r15 téli gumi

Széles kínálattal találkozhat az, aki 195 60 r15 téli gumi méretben keresgél. Prémium gyártók, középkategóriás abroncsokat és olcsó abroncsokat gyártó vállalatok is kínálnak szép számban ebben a méretben téli gumikat. Hogy melyek a legjobbak?

Széles kínálattal találkozhat az, aki 195 60 r15 téli gumi méretben keresgél. Prémium gyártók, középkategóriás abroncsokat és olcsó abroncsokat gyártó vállalatok is kínálnak szép számban ebben a méretben téli gumikat. Hogy melyek a legjobbak? A kérdés egyszerű, a válasz azonban már annyira nem az. Mindig a saját igényeinket kell első helyre helyezni akkor, amikor téli gumit keresünk, tehát azt, hogy milyen autóra is keresünk abroncsot. Hány éves a jármű, milyen utakon és mennyit használjuk télen. Egy régebbi, kisebb teljesítményű autóra például felesleges megvenni a legújabb, nagy teljesítményű prémium abroncsot, de ez fordítva is igaz. Ha nagy teljesítményű autót vezetünk és szeretnénk télen is kihasználni az autónk teljesítményét, akkor ennek megfelelően válasszunk abroncsot.

A 195 60 r15 téli gumik között ezek a legjobbak

Nem véletlen és nem is meglepő, hogy a különböző tesztek során általában a prémium abroncsok vannak az élmezőnyben. A 195 60 r15 téli gumi méretben például igen jó választás a Continental WinterContact TS 860, ami egész télen maximális biztonságot kínál. A Cool Chili technológiának köszönhetően jól tapad a nedves utakon is, ezen kívül ez egy jeges úton is jól fékezhető abroncs, ami ráadásul a havas felületeken is stabilitást kínál. Mindezt úgy, hogy egy tartós és üzemanyag-hatékony választás is egyben.

Szintén prémium és szintén kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó abroncs a Bridgestone Blizzak LM-005 téli gumi, ami több teszten is győzedelmeskedett már. Nagy előnye, hogy kiválóan tapad a vizes úton, erről tanúskodik az uniós abroncscímkén szereplő legjobb, A minősítés is. Két- és háromdimenziós lamellák alkotják a mintázatát, melyek hozzájárulnak a kiváló tapadáshoz. Ehhez még hozzájönnek a mély, cikkcakkos barázdák, melyek a víz hatékony és gyors elvezetésében játszanak nagy szerepet, valamint a NanoPro-Tech technológia, ami a kapaszkodó részecskéket és a szintén a tapadásban nagy szerepet játszó szilícium-dioxid bevonatot jelenti.

A francia gumióriás, a Michelin is kiváló termékeket gyárt a 195 60 r15 téli gumi méretben is, ezek egyike a Michelin Alpin 6, ami teljes élettartama alatt ugyanazt a kiváló teljesítményt nyújtja. Mindezt úgy, hogy a futófelülete több rétegből áll, tehát amikor az abroncs elkezd kopni, újabb és újabb, egyre szélesebb csatornák nyílnak meg, így garantált a teljes élettartama alatt a kiváló teljesítmény.

Nemcsak a prémiumok jók, hanem a középkategóriások is

A prémium abroncsok mellett sok középkategóriás téli gumit is találunk ebben a méretben, melyek szintén megbízhatók. Ilyen a Kleber Krisalp HP3, ami új, funkcionális elasztomereket tartalmaz, melyek segítségével rövid a jeges úton való féktávolság. A vízszintes lamellák már a havas felületen mutatják meg, hogy mit is tudnak, de a nedves úton sem lehet panasz a Kleber abroncsára. Erről már a V alakú forgásirányos mintázat és a csúszda-mintázati blokkok gondoskodnak. Jó választás lehet a 195 60 r15 téli gumi méretben a BFGoodrich G-Force Winter 2 abroncs is, ami szintén V alakú forgásirányos mintázattal rendelkezik és csúszda-mintázati blokkokkal.

Ha a prémiumoknál maradunk, érdemes megemlíteni a Goodyear UltraGrip 9 téli gumit, ami elérhető ebben a méretben is, és ez is egy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó abroncs. Csakúgy, mint a Goodyear UltraGrip 9+, ami szintén kiválóan tapad a havas és jeges felületeken és a kisebb városi autók számára fejlesztették ki.

A Dunlop Winter Response 2 is egy kiváló választás, hisz nagyon jó kanyartapadást kínál a havas felületeken, megbízható fékezhetőséget a téli útviszonyok között, ezen kívül pedig alacsony gördülési ellenállást és jó kezelhetőséget a nedves utakon.

Mit kínál a Hankook 195 60 r15 téli gumi méretben?

A Hankook Winter Icept RS2 egy megbízható és tartós téli gumi, ami szintén elérhető ebben a méretben. Megjelent azonban az utód, a Winter Icept RS3, amit szintén megtalálunk a keresett 195 60 r15 téli gumi méretben. Ez az abroncs megnövelt teljesítménnyel áll a felhasználók rendelkezésére. Mintázatát, szerkezetét és futófelületi keverékét úgy alakították ki, hogy megállja a helyét valamennyi téli körülmény között. Fordított V-alakú csatornáit a fő csatornákkal ellentétes irányban helyezték el, így javul a havas úton való tapadás. Ezen kívül a fő csatornák élein mintaelemeket helyeztek el, melyek segítenek az érintkezési felület növelésében, végső soron ez is a havas úton való tapadást javítja. A mintázatban helyet kaptak továbbá a háromdimenziós, cikkcakkos lamellák is, melyek segítenek abban, hogy csökkenjen a blokkok vibrációja, így javul az abroncs tapadási képessége és fékezési teljesítménye a havas felületeken. A futófelületi keverék is a télhez igazodik, magas a szilika-tartalma, és jobb vizes teljesítményt tesz lehetővé. Széles hőmérsékleti tartományban is rugalmas marad a futófelület, így a Hankook Winter Icept RS3 ebből a szempontból is kiváló választás. Vásárlás előtt sok szempontot lehet mérlegleni, a legfontosabb azonban, hogy legyünk tisztában a pontos mérettel: 195 60 r15 téli gumi.

 

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear márkák kiemelkedő teljesítménye az ADAC Téliabroncs-tesztjén

2023.11.21

A Goodyear és társult márkái, a Dunlop, a Fulda és a Sava, kiváló eredményeket értek el az ADAC legutóbbi téliabroncs-tesztjén, amely Európa egyik legátfogóbb és legelismertebb abroncs-tesztje. Ez a sikeres szereplés nemcsak a Goodyear innovációs képességét és elkötelezettségét a teljesítmény iránt bizonyítja, hanem azt is, hogy a cég abroncsai minden kategóriában megbízható választást jelentenek a fogyasztók számára.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear abroncsok: utánozhatatlan minőség több mint egy évszázad óta

2023.11.21

Amikor a gumiabroncsok világáról esik szó, kevés olyan név van, amely olyan mélyen gyökerezik a minőség, megbízhatóság és innováció fogalmában, mint a Goodyear. Több mint egy évszázados múlttal a hátuk mögött, a Goodyear nem csupán egy márka; egy szinonima a folyamatos fejlődésre és a technológiai határok feszegetésére. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogy a Goodyear hogyan vált az egyik legelismertebb és legmegbízhatóbb gumiabroncs-gyártóvá a világon, és hogy milyen újításokkal és technológiákkal alakítja ma is a járműipart.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Hófödte utak és téligumik: Az ideális téli vezetés

2023.11.08

A tél beálltával a hóval borított utak és a hideg időjárás számos kihívást jelenthetnek az autóvezetők számára. Azonban nincs ok az aggodalomra, mert a megfelelő téli gumiabroncsok segítségével teljes mértékben élvezhetjük a téli vezetés élményét. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért olyan fontosak a téli gumiabroncsok, és hogyan járulnak hozzá a biztonságos és kellemes téli autózáshoz.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A négyévszakos gumiabroncsok csodálatos világa és a Top márkák az autotire kínálatában

2023.11.08

A négyévszakos gumiabroncsok egyre népszerűbb választást jelentenek az autósok körében, hiszen sokoldalúságukkal és kiváló teljesítményükkel egész évben megbízható választást kínálnak. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a négyévszakos gumiabroncsok előnyeit és bemutatjuk a piac legjobb márkáit, amelyeket az Autotire-nél érdemes megvásárolni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Michelin: A 2023-as téli és 4 évszakos gumiabroncs tesztek királya

2023.11.06

A Michelin gumiabroncsok hosszú évek óta a minőség és a teljesítmény szinonimái. A 2023-as évben azonban a márka különösen kiemelkedően teljesített a legfrissebb téli és 4 évszakos gumiabroncs teszteken. Összesen hat tesztből öt első és egy második helyezést értek el, ami magáért beszél. Nézzük meg közelebbről az eredményeket!

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

ADAC Téli Gumi Teszt 2023: Ki nyújtja a legjobb tapadást?

2023.11.05

A Golf tesztje felfedi, hogy az ADAC gumiabroncs tesztje 2023-ban ünnepli fél évszázados évfordulóját. Ebben az évben az ADAC 16 aktuális 225/45 R17 méretű gumiabroncsot tesztelt a kompakt osztályban, hogy kiderítse, melyik bírja a legjobban a hideg évszak különböző körülményeit.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés