Ugrás az oldal tetejére
Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint


Keresés méret szerint


Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

195/60R15 téligumi
dec. 10

Fókuszban a 195 60 r15 téli gumi

Széles kínálattal találkozhat az, aki 195 60 r15 téli gumi méretben keresgél. Prémium gyártók, középkategóriás abroncsokat és olcsó abroncsokat gyártó vállalatok is kínálnak szép számban ebben a méretben téli gumikat. Hogy melyek a legjobbak?

Széles kínálattal találkozhat az, aki 195 60 r15 téli gumi méretben keresgél. Prémium gyártók, középkategóriás abroncsokat és olcsó abroncsokat gyártó vállalatok is kínálnak szép számban ebben a méretben téli gumikat. Hogy melyek a legjobbak? A kérdés egyszerű, a válasz azonban már annyira nem az. Mindig a saját igényeinket kell első helyre helyezni akkor, amikor téli gumit keresünk, tehát azt, hogy milyen autóra is keresünk abroncsot. Hány éves a jármű, milyen utakon és mennyit használjuk télen. Egy régebbi, kisebb teljesítményű autóra például felesleges megvenni a legújabb, nagy teljesítményű prémium abroncsot, de ez fordítva is igaz. Ha nagy teljesítményű autót vezetünk és szeretnénk télen is kihasználni az autónk teljesítményét, akkor ennek megfelelően válasszunk abroncsot.

A 195 60 r15 téli gumik között ezek a legjobbak

Nem véletlen és nem is meglepő, hogy a különböző tesztek során általában a prémium abroncsok vannak az élmezőnyben. A 195 60 r15 téli gumi méretben például igen jó választás a Continental WinterContact TS 860, ami egész télen maximális biztonságot kínál. A Cool Chili technológiának köszönhetően jól tapad a nedves utakon is, ezen kívül ez egy jeges úton is jól fékezhető abroncs, ami ráadásul a havas felületeken is stabilitást kínál. Mindezt úgy, hogy egy tartós és üzemanyag-hatékony választás is egyben.

Szintén prémium és szintén kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó abroncs a Bridgestone Blizzak LM-005 téli gumi, ami több teszten is győzedelmeskedett már. Nagy előnye, hogy kiválóan tapad a vizes úton, erről tanúskodik az uniós abroncscímkén szereplő legjobb, A minősítés is. Két- és háromdimenziós lamellák alkotják a mintázatát, melyek hozzájárulnak a kiváló tapadáshoz. Ehhez még hozzájönnek a mély, cikkcakkos barázdák, melyek a víz hatékony és gyors elvezetésében játszanak nagy szerepet, valamint a NanoPro-Tech technológia, ami a kapaszkodó részecskéket és a szintén a tapadásban nagy szerepet játszó szilícium-dioxid bevonatot jelenti.

A francia gumióriás, a Michelin is kiváló termékeket gyárt a 195 60 r15 téli gumi méretben is, ezek egyike a Michelin Alpin 6, ami teljes élettartama alatt ugyanazt a kiváló teljesítményt nyújtja. Mindezt úgy, hogy a futófelülete több rétegből áll, tehát amikor az abroncs elkezd kopni, újabb és újabb, egyre szélesebb csatornák nyílnak meg, így garantált a teljes élettartama alatt a kiváló teljesítmény.

Nemcsak a prémiumok jók, hanem a középkategóriások is

A prémium abroncsok mellett sok középkategóriás téli gumit is találunk ebben a méretben, melyek szintén megbízhatók. Ilyen a Kleber Krisalp HP3, ami új, funkcionális elasztomereket tartalmaz, melyek segítségével rövid a jeges úton való féktávolság. A vízszintes lamellák már a havas felületen mutatják meg, hogy mit is tudnak, de a nedves úton sem lehet panasz a Kleber abroncsára. Erről már a V alakú forgásirányos mintázat és a csúszda-mintázati blokkok gondoskodnak. Jó választás lehet a 195 60 r15 téli gumi méretben a BFGoodrich G-Force Winter 2 abroncs is, ami szintén V alakú forgásirányos mintázattal rendelkezik és csúszda-mintázati blokkokkal.

Ha a prémiumoknál maradunk, érdemes megemlíteni a Goodyear UltraGrip 9 téli gumit, ami elérhető ebben a méretben is, és ez is egy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó abroncs. Csakúgy, mint a Goodyear UltraGrip 9+, ami szintén kiválóan tapad a havas és jeges felületeken és a kisebb városi autók számára fejlesztették ki.

A Dunlop Winter Response 2 is egy kiváló választás, hisz nagyon jó kanyartapadást kínál a havas felületeken, megbízható fékezhetőséget a téli útviszonyok között, ezen kívül pedig alacsony gördülési ellenállást és jó kezelhetőséget a nedves utakon.

Mit kínál a Hankook 195 60 r15 téli gumi méretben?

A Hankook Winter Icept RS2 egy megbízható és tartós téli gumi, ami szintén elérhető ebben a méretben. Megjelent azonban az utód, a Winter Icept RS3, amit szintén megtalálunk a keresett 195 60 r15 téli gumi méretben. Ez az abroncs megnövelt teljesítménnyel áll a felhasználók rendelkezésére. Mintázatát, szerkezetét és futófelületi keverékét úgy alakították ki, hogy megállja a helyét valamennyi téli körülmény között. Fordított V-alakú csatornáit a fő csatornákkal ellentétes irányban helyezték el, így javul a havas úton való tapadás. Ezen kívül a fő csatornák élein mintaelemeket helyeztek el, melyek segítenek az érintkezési felület növelésében, végső soron ez is a havas úton való tapadást javítja. A mintázatban helyet kaptak továbbá a háromdimenziós, cikkcakkos lamellák is, melyek segítenek abban, hogy csökkenjen a blokkok vibrációja, így javul az abroncs tapadási képessége és fékezési teljesítménye a havas felületeken. A futófelületi keverék is a télhez igazodik, magas a szilika-tartalma, és jobb vizes teljesítményt tesz lehetővé. Széles hőmérsékleti tartományban is rugalmas marad a futófelület, így a Hankook Winter Icept RS3 ebből a szempontból is kiváló választás. Vásárlás előtt sok szempontot lehet mérlegleni, a legfontosabb azonban, hogy legyünk tisztában a pontos mérettel: 195 60 r15 téli gumi.

 

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Így készűl az autógumi

2023.01.31

Hogyan készül egy autógumi? Mi van egy abroncsban? Mennyi összetevője van a guminak? Mi a különbség egy téli és egy nyári gumi között a gyártás folyamatában és az összetételében? Erre kapunk választ Gyetván Csaba videójából.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

215 55 R17 Nyári gumik – kinek és miért érdemes beszereznie őket?

2023.01.29

Abroncsok beszerzése esetén a vásárlók egy része kizárólag a márka és az ár alapján hozza meg a döntését, pedig a 215 55 R17 nyári gumin, és egyéb abroncsokon látható jelölések sok információt rejtenek, amik megkönnyítik a számunkra leginkább megfelelő termék kiválasztását.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A 215 55 R16 nyári gumik jellemzői

2023.01.27

Abroncsvásárláskor vannak, akik csak a márkával és az árral törődnek, pedig a 215 55 R16 nyári gumin látható jelölések sok információt rejtenek, amik megkönnyítik a számunkra legmegfelelőbb termék kiválasztását.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

185 60 R 15 méretű nyári gumik

2023.01.25

Az abroncsok vásárlása sokak számára kellemetlen feladat, hisz elsőre nehezen értelmezhető, hogy a „185 60 R15” nyári gumihoz hasonló jelölések pontosan mit takarnak. A sofőrök egy része „betanulja” a kocsijához tartozó méretet, és bár tudja a számsort, a konkrét jelentésről fogalma sincs. Pedig érdemes a jelölés megértésére időt szánni, elvégre ezek az adatok sok esetben könnyítik meg a vásárlást.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

225 40 R18 Nyári gumik – kinek és miért érdemes beszereznie őket?

2023.01.23

Az abroncsvásárlás sokak számára kényelmetlen feladat, elvégre elsőre nehezen értelmezhető, hogy például a 225 40 R18 nyári gumi esetében a számok pontosan mit jelölnek. Pedig sok információt rejtenek, amik megkönnyítik a leginkább megfelelő abroncs kiválasztását.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

215 50 R17 nyári gumi– a megbízható választás

2023.01.21

A 215 50 R17 nyári gumikon található jelölésekhez hasonlóval minden sofőr találkozott már mikor abroncsot vásárolt. Sokan mégsem tudják, milyen jelentést hordoz pontosan a számsor. Pedig az abroncson feltüntetett számok, betűk kivétel nélkül hasznos adatforrások. Ismeretük sok esetben segítheti döntésünket, ha nyári gumik közt válogatunk. Magától értetődik, hogy az abroncs akkor működik rendeltetésszerűen, ha a mérete kifogástalanul illeszkedik kocsink paramétereihez. Hogyha kicsit is pontatlan, az negatív hatást gyakorolhat az abroncs (és vele együtt az autónk) teljesítményére. Emellett komoly biztonsági kockázatot is jelenthet: növekedhet a féktáv, csökkenhet az úttartás. Ráadásul, ha az abroncs mérete nem megfelelő, gyorsabban fog elhasználódni az aránytalan igénybevétel miatt.

Törzsvásárlói belépés