Ugrás az oldal tetejére
Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint


Keresés méret szerint


Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Nexen Tire
máj. 11

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Az N Blue HD Plus nyári gumi néhány fontosabb előnye


 
A Nexen N'Blue HD Plus az előző generációs N'Blue HD tovább fejlesztett változata, mely abroncsról a vezetők legnagyobb részt csak elismerőleg nyilatkoztak a különböző angol nyelvű gumiabroncs vélemény oldalakon.
Az N'Blue HD Plus nyári gumit egyértelműen azon személyautó vezetők számára fejlesztették ki, akik elsődlegesnek tartják egy nyári gumi esetében, hogy az minél kevesebb üzemanyagot használjon el, lehetőleg hosszú futásteljesítménnyel rendelkezzen és minél inkább megfeleljen mind a gyártása során, mind pedig a használata során a természetvédelmi követelményeknek.
Az aszimmetrikus futófelületet úgy tervezték át, hogy a biztonság szempontjai kerüljenek előtérbe. A tervezés a mai modern abroncsok futófelületi elosztását alkalmazza, középen három sor szinte teljesen egybefüggő, csak kis bevágásokkal tarkított bordázat fut körül, melyek főként az egyenesfutású tapadásról és fékezésekről gondoskodnak, valamint a nagyobb sebességek melletti stabilitást oldják meg megbízható módon.
A két rendkívül határozottra tervezett vállborda sor teljes mértékben elzárja a három középső bordát a külvilágtól, ez a tényező biztosítja, hogy az abroncs rendkívül kis zajt engedjen csak ki a környezetbe. A vállakat nem szakítják meg túl széles csatornák, emiatt sokkalta hatékonyabb a kanyarodások kezelhetősége és stabilitása.

 

A gördülési ellenállás csökkentése és a nedves tapadás növelése


 
Ennek a két tényezőnek kevesebb köze van a mintázathoz, sokkal inkább a gumivegyületek és a karkasz területén lehet ezeket e tényezőket a minél előnyösebb jellemzők felé kezelni.
A szilícium-dioxid hozzáadása speciális formában és a titkos adalékok mindkét jellemzőt segítik a jobb értékek felé elmozdulni, az N Blue HD Plus nyári guminál is sikerült elérni a mai modern abroncsoktól megkövetelt szint lényeges túlhaladását.
Remek nedves kezelhetőséget és rövid fékutat szolgáltat, mindehhez pedig alacsony üzemanyag fogyasztás párosul.

 

Kinek ajánlható?


 
A kis és középkategóriás autókra feltétlenül érdemes felhelyezni, főként városi használat során takarít meg sok üzemanyagot, megfelelően komfortos, és a tapadási teljesítményei is több mint kielégítőek.
Mindazonáltal egy átlagtól élvezetesebben nyári gumival állunk szemben, mely hegyi kanyarokban is megfelelően biztonságos.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Ezek a legjobb téli gumik 225 50 r17 méretben

2022.12.15

Több szervezet, szaklap is tesztelte már a 225 50 r17 téli gumi kínálatot. A téli gumi minősége nagyban befolyásolja a biztonságos közlekedést, ezért érdemes nagy figyelmet szentelni annak, hogy milyen abroncsokat is vásárolunk meg

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Fókuszban a 225 45 r17 téli gumik

2022.12.14

Széles kínálattal találkozhat az, aki 225 45 r17 téli gumit keres, úgy a prémium, mint a középkategóriás és az olcsó abroncsok között is többfélét találunk ebben a méretben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Középpontban a 215 65 r16 téli gumik

2022.12.13

A 215 65 r16 téli gumik széles kínálatában olykor nem is olyan könnyű eligazodni. Sok prémium, középkategóriás és olcsó abroncsokat gyártó vállalat is kínál abroncsokat ebben a méretben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

215 55 r17 téli gumi – itt vannak a legfrissebb teszteredmények

2022.12.12

A 215 55 r17 téli gumi kínálat igen széles, nagyon sok prémium, középkategóriás és olcsó abroncsot találhatunk ebben a méretben. Az Autobild 2022-ben pontosan ebben a méretben tesztelte a téli gumikat, így a végeredményt tanulmányozva igazán hasznos tapasztalatokkal gazdagodhatunk.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Milyen abroncsot vegyünk, ha 215 55 r16 téli gumit keresünk?

2022.12.11

Prémium, középkategóriás és budget kategóriás abroncsból is szép számmal találunk a kínálatban, ha 215 55 r16 téli gumit keresünk. Sokszor nem is olyan könnyű eligazodni ebben a széles kínálatban. Fontos, hogy amikor téli gumit keresünk, megnézzük, hogy milyenek az egyes abroncsokkal kapcsolatban a teszteredmények, de ugyanígy érdemes a vásárlói véleményeket is átolvasni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Fókuszban a 195 60 r15 téli gumi

2022.12.10

Széles kínálattal találkozhat az, aki 195 60 r15 téli gumi méretben keresgél. Prémium gyártók, középkategóriás abroncsokat és olcsó abroncsokat gyártó vállalatok is kínálnak szép számban ebben a méretben téli gumikat. Hogy melyek a legjobbak?

Törzsvásárlói belépés