Ugrás az oldal tetejére
Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Nexen Tire
máj. 11

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Az N Blue HD Plus nyári gumi néhány fontosabb előnye


 
A Nexen N'Blue HD Plus az előző generációs N'Blue HD tovább fejlesztett változata, mely abroncsról a vezetők legnagyobb részt csak elismerőleg nyilatkoztak a különböző angol nyelvű gumiabroncs vélemény oldalakon.
Az N'Blue HD Plus nyári gumit egyértelműen azon személyautó vezetők számára fejlesztették ki, akik elsődlegesnek tartják egy nyári gumi esetében, hogy az minél kevesebb üzemanyagot használjon el, lehetőleg hosszú futásteljesítménnyel rendelkezzen és minél inkább megfeleljen mind a gyártása során, mind pedig a használata során a természetvédelmi követelményeknek.
Az aszimmetrikus futófelületet úgy tervezték át, hogy a biztonság szempontjai kerüljenek előtérbe. A tervezés a mai modern abroncsok futófelületi elosztását alkalmazza, középen három sor szinte teljesen egybefüggő, csak kis bevágásokkal tarkított bordázat fut körül, melyek főként az egyenesfutású tapadásról és fékezésekről gondoskodnak, valamint a nagyobb sebességek melletti stabilitást oldják meg megbízható módon.
A két rendkívül határozottra tervezett vállborda sor teljes mértékben elzárja a három középső bordát a külvilágtól, ez a tényező biztosítja, hogy az abroncs rendkívül kis zajt engedjen csak ki a környezetbe. A vállakat nem szakítják meg túl széles csatornák, emiatt sokkalta hatékonyabb a kanyarodások kezelhetősége és stabilitása.

 

A gördülési ellenállás csökkentése és a nedves tapadás növelése


 
Ennek a két tényezőnek kevesebb köze van a mintázathoz, sokkal inkább a gumivegyületek és a karkasz területén lehet ezeket e tényezőket a minél előnyösebb jellemzők felé kezelni.
A szilícium-dioxid hozzáadása speciális formában és a titkos adalékok mindkét jellemzőt segítik a jobb értékek felé elmozdulni, az N Blue HD Plus nyári guminál is sikerült elérni a mai modern abroncsoktól megkövetelt szint lényeges túlhaladását.
Remek nedves kezelhetőséget és rövid fékutat szolgáltat, mindehhez pedig alacsony üzemanyag fogyasztás párosul.

 

Kinek ajánlható?


 
A kis és középkategóriás autókra feltétlenül érdemes felhelyezni, főként városi használat során takarít meg sok üzemanyagot, megfelelően komfortos, és a tapadási teljesítményei is több mint kielégítőek.
Mindazonáltal egy átlagtól élvezetesebben nyári gumival állunk szemben, mely hegyi kanyarokban is megfelelően biztonságos.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Michelin az év téli gumi gyártója

2020.12.01

Miután a Michelint 2020 legjobb nyári gumi abroncs gyártójának választották nyáron, 2020 októberében megválasztották a legjobb téli gumi abroncs gyártójának is.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Bridgestone fejlesztés - ENLITEN technológia

2020.11.27

A Bridgestone mindig is elkötelezett volt a fejlett megoldások és fenntartható, környezetkímélő közlekedés mellett. Stratégiai partnerével a Volkswagennel közösen fejlesztette ki új, forradalmi megoldását, melyet a Turanza Eco nevű abroncs fejlesztésekor-gyártásakor alkalmaztak.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az abroncsválasztás fontossága

2020.11.24

Sokszor kerül „terítékre” a gumis szezon során, hogy a végfelhasználó jó minőségű, prémium szegmensbe tartozó abroncsot vagy az olcsóbb, általában keleti márkát preferálja, esetleg használt gumit tegyen az autóra. Alábbi írásunkkal néhány apró gondolatot osztunk meg Veletek.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

DUNLOP Sport - Négy évszakos új mintázat

2020.11.20

A Dunlop márka új, minden évszakra tervezett termékével pótolta portfóliójában az egyetlen hiányzó láncszemet.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A legnagyobb hazai téligumi-teszt

2020.11.16

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Használtautó.hu csapata - együttműködésben a Nonstopgumi csapatával- a legnagyobb hazai téligumi-tesztet. Az eredmények ezúttal is megerősítették, hogy a jobb műszaki állapotban lévő - főleg- prémium kategóriás termékek teljesítenek a legjobban.
Cikkünkben a részletek....

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Vredestein Quatrac család - A nyerő négy évszakos

2020.11.13

A Vredestein új, négy évszakos termékei sikert sikerre halmoznak a teszteken

Törzsvásárlói belépés