Ugrás az oldal tetejére
Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint


Keresés méret szerint


Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

215/55R17 téligumi
dec. 12

215 55 r17 téli gumi – itt vannak a legfrissebb teszteredmények

A 215 55 r17 téli gumi kínálat igen széles, nagyon sok prémium, középkategóriás és olcsó abroncsot találhatunk ebben a méretben. Az Autobild 2022-ben pontosan ebben a méretben tesztelte a téli gumikat, így a végeredményt tanulmányozva igazán hasznos tapasztalatokkal gazdagodhatunk.

A 215 55 r17 téli gumi kínálat igen széles, nagyon sok prémium, középkategóriás és olcsó abroncsot találhatunk ebben a méretben. Az Autobild 2022-ben pontosan ebben a méretben tesztelte a téli gumikat, így a végeredményt tanulmányozva igazán hasznos tapasztalatokkal gazdagodhatunk.

A 215 55 r17 téli gumik között ezek a legjobbak

Sok szervezet, szaklap teszteli időről időre ezeket az abroncsokat és ezeken a teszteken általában ugyanazok a téli gumik szerepelnek az élmezőnyben. Az Autobild az első körben általában 50 körüli abroncsot tesztel, és ezek közül a legjobb 20 típust vizsgálják, tesztelik tovább.

Ezen a teszten a Michelin Alpin 6 és a Pirelli Cinturato Winter2 lett a két első helyezett. A francia gumióriás, a Michelin igazán kiválót alkotott a Michelin Alpin 6 téli gumival. Ez egy hosszú távra tervezett téli gumi, ami igazán jól teljesít a tél valamennyi körülménye között. Futófelületi keverékét úgy alakították ki, hogy jól tapadjon valamennyi útfelületen, elődjéhez képest ez az abroncs nedves úton 6, míg havas felületeken 8 százalékkal teljesít jobban, ami igazán lenyűgöző fejlődés. Ráadásul a kiváló teljesítményt teljes élettartama alatt tudja nyújtani ez az abroncs, ugyanis a futófelülete több rétegből áll. Ezt azt jelenti, hogy amikor elkezdődik a kopás, amikor az abroncs használata során kopni kezd, újabb és szélesebb csatornák nyílnak meg. Ezek gondoskodnak a kiemelkedő fékezésről, hogy havas és jeges utakon is teljes élettartama alatt ugyanazt a teljesítményt tudja nyújtani az abroncs. Ráadásul ez egy igen hosszú élettartamú téli gumi, ami több méretben, köztük a 215 55 r17 téli gumi méretben is elérhető. A Contact Patch technológia gondoskodik a hosszú élettartamról, ez felel azért, hogy az abroncsnyomás és a hő egyenletes eloszlású legyen. Ezáltal pedig egy magas kopásállóságú abroncsot kapunk, ami egyenletesen és lassan kopik, miközben precízen irányítható és jól fékezhető.

A Michelin Alpin 6 mellett a Pirelli Cinturato Winter2 lett a másik első helyezett az Autobild tesztjén. Ez egy prémium abroncs, ami nagyon csendes és kiváló teljesítményt nyújt. Ennél az abroncsnál a lineáris hornyok cikkcakkossá kopnak, ami hozzájárul ahhoz, hogy a téli gumi teljes élettartama alatt ugyanazt a teljesítményt nyújtsa, megfelelően tapadjon. Ráadásul ez egy igen csendes abroncs, ami hozzájárul a vezetési élményhez, és ezáltal a biztonságos közlekedéshez is.

A 215 55 r17 téli gumik között ezek következnek a sorban

Az Autobild tesztjén a sorban a Goodyear UltraGrip Performance+ a következő abroncs, ez lett a harmadik helyezett. Ezt az abroncsot nagyteljesítményű autók számára fejlesztették ki, elődjének, a Performance GEN-1-nek a mintázatát kapta, de a gumikeveréket optimalizálták a még jobb teljesítmény érdekében. Ez az úgynevezett Traction Protect technológia, melynek révén olyan gyanta került a gumikeverékbe, ami hozzájárul a gyorsabb alakvisszanyeréshez, így a deformáció után gyorsabban visszaáll eredeti állapotába az abroncs, ami hozzájárul a jobb fékezhetőséghez, kezelhetőséghez. Ráadásul a Winter Grip Technology révén a gumikeverék alacsony hőmérsékleten is megőrzi rugalmasságát, így a hideg, havas és jeges felületeken is jól tapad az abroncs.

Szintén jó választás a 215 55 r17 téli gumi méretben a Dunlop Winter Sport 5, aminek újszerű, szögletes középső lamellái megnyílnak, így nő az úttal való érintkezési felület, tapadási képesség, ami az oldalirányban is érezteti hatását. Az abroncs felületén lévő mély barázdák pedig a víz gyors és hatékony kiszorításában játszanak igen nagy szerepet, így csökkenve a vízen felfutás, azaz az aquaplaning kockázatát. A havas utakon is jó választás ez az abroncs, ami több blokkal rendelkezik, így a havas utakon is jól tapad. Mindemellett pedig ez egy üzemanyag-hatékony választás is egyben, alacsony gördülési ellenállással rendelkezik.

A sorban a Cooper Discoverer Winter a következő, a hatodik helyen pedig a Bridgestone Blizzak LM-005 áll, ami szintén egy megbízható, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó téli abroncs. Szintén szép eredményt ért el a Hankook újdonsága, a Winter Icept RS3, valamint a Continental WinterContact TS 870 P. A középkategóriás BFGoodrich G-Force Winter 2 is jól szerepelt a teszten, a TOP10-be pedig befért a Semperit Speed-Grip 5 is.

Milyen abroncsok kaphatók még ebben a méretben?

Természetesen ez csak egy teszt eredménye, ahol nem lehetséges minden, ebben a méretben kapható abroncsot tesztelni. Ezért is fontos, hogy ha 215 55 r17 téli gumi méretben keresgélünk, alaposan térképezzük fel a kínálatot. Így például érdemes megnézni a Kleber Krisalp HP3 teljesítményét és tulajdonságait is, valamint a már említett Michelin Alpin 6 elődjét, az Alpin 5 abroncsot is bátran választhatjuk. Fontos, hogy eldöntsük, hogy milyen árkategóriában keresgélünk és természetesen az sem árt, ha figyeljük az akciókat, ha idejében elkezdünk keresgélni. A legfontosabb persze az, hogy tisztában legyünk a pontos mérettel: 215 55 r17 téli gumi.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Ezek a legjobb téli gumik 225 50 r17 méretben

2022.12.15

Több szervezet, szaklap is tesztelte már a 225 50 r17 téli gumi kínálatot. A téli gumi minősége nagyban befolyásolja a biztonságos közlekedést, ezért érdemes nagy figyelmet szentelni annak, hogy milyen abroncsokat is vásárolunk meg

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Fókuszban a 225 45 r17 téli gumik

2022.12.14

Széles kínálattal találkozhat az, aki 225 45 r17 téli gumit keres, úgy a prémium, mint a középkategóriás és az olcsó abroncsok között is többfélét találunk ebben a méretben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Középpontban a 215 65 r16 téli gumik

2022.12.13

A 215 65 r16 téli gumik széles kínálatában olykor nem is olyan könnyű eligazodni. Sok prémium, középkategóriás és olcsó abroncsokat gyártó vállalat is kínál abroncsokat ebben a méretben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Milyen abroncsot vegyünk, ha 215 55 r16 téli gumit keresünk?

2022.12.11

Prémium, középkategóriás és budget kategóriás abroncsból is szép számmal találunk a kínálatban, ha 215 55 r16 téli gumit keresünk. Sokszor nem is olyan könnyű eligazodni ebben a széles kínálatban. Fontos, hogy amikor téli gumit keresünk, megnézzük, hogy milyenek az egyes abroncsokkal kapcsolatban a teszteredmények, de ugyanígy érdemes a vásárlói véleményeket is átolvasni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Fókuszban a 195 60 r15 téli gumi

2022.12.10

Széles kínálattal találkozhat az, aki 195 60 r15 téli gumi méretben keresgél. Prémium gyártók, középkategóriás abroncsokat és olcsó abroncsokat gyártó vállalatok is kínálnak szép számban ebben a méretben téli gumikat. Hogy melyek a legjobbak?

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Szempontok a 195 55 r16 téli gumi vásárlása előtt

2022.12.09

A pontos méret ismerete elengedhetetlen, amikor téli gumit vásárolunk, ha 195 55 r16 téli gumit keresünk, akkor érdemes tudni, hogy ezek az abroncsok 195 milliméter szélesek, ehhez képest az oldalfal magassága 55 százalék, az abroncs átmérője pedig 16 hüvelyk.

Törzsvásárlói belépés