Ugrás az oldal tetejére
Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint


Keresés méret szerint


Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

215/65R16 téligumi
dec. 13

Középpontban a 215 65 r16 téli gumik

A 215 65 r16 téli gumik széles kínálatában olykor nem is olyan könnyű eligazodni. Sok prémium, középkategóriás és olcsó abroncsokat gyártó vállalat is kínál abroncsokat ebben a méretben.

A 215 65 r16 téli gumik széles kínálatában olykor nem is olyan könnyű eligazodni. Sok prémium, középkategóriás és olcsó abroncsokat gyártó vállalat is kínál abroncsokat ebben a méretben. Ha megnézzük a kínálatot, láthatjuk, hogy egy-egy gyártó is több mintázatot kínál, hogy mindenki megtalálhassa a neki megfelelő teljesítményű abroncsot.

A 215 65 r16 téli gumi méret azt jelenti, hogy az abroncs 215 milliméter széles, ehhez képest az oldalfal magassága 65 százalék, az abroncs átmérője pedig 16 coll. Ez jellemzően az SUV-k, városi terepjárók mérete.

A 215 65 r16 téli gumi vásárlás előtti szempontok

Mindig az egyéni igényeinknek megfelelő abroncsot vásároljuk meg, elsőként tehát azt nézzük meg, hogy milyen körülmények között használjuk télen az autót. Ha például különösen fontos számunkra, hogy az abroncs jól teljesítsen a havas felületeken, akkor jó választás lehet a Michelin Pilot Alpin 5, a BFGoodrich G-Force Winter 2, vagy épp a Nokian WR D4 téli gumi is. A nedves úton a Bridgestone Blizzak LM-005, a Vredestein Wintrac és a Hankook Winter Icept RS2 azok az abroncsok, melyek kiemelkedően jól teljesítenek. Száraz utakon pedig a Michelin Pilot Alpin 5, a Michelin Alpin 6 és a Bridgestone Blizzak LM-005 a legjobbak.

Szempont lehet a zajszint is, innen nézve pedig a Bridgestone, a Goodyear és a Vredestein lehet jó választás, de alacsony zajszintje van a Firestone Winterhawk 4 abroncsnak és a Michelin termékeinek is.

A legjobbak 215 65 r16 téli gumi méretben

Érdekesség ilyen szempontból is rangsorolni az abroncsokat, de hasznosabb, ha általánosságban nézzük meg, hogy melyek a legjobbak. Ezek általában a prémium téli gumik, melyek valamennyi körülmény között megállják a helyüket. Melyek jól fékezhetők, jól gyorsíthatók, precízen irányíthatók a téli utakon, esőben, hóban, latyakban.

Ilyen abroncs a Michelin Pilot Alpin 5 is, amit kifejezetten a nagy teljesítményű autók számára fejlesztettek ki városi körülmények közé. Szimmetrikus, forgásirányos mintázattal rendelkezik, ez biztosítja az optimális tapadást és a vonóerőt a téli vezetéskor. A központi futócsatorna gondoskodik a még jobb aquaplaning ellenállásról, és hozzájárul a még jobb vezetési élményhez. Nemcsak a mintázata, hanem a futófelületi keveréke is igazodik a tél kihívásaihoz, új, funkcionális polimereket tartalmaz ugyanis. Ráadásul ez egy üzemanyag-hatékony abroncs is, ami hosszú élettartammal rendelkezik.

215 65 r16 téli gumik a Continental kínálatában

A Continental WinterContact TS 870 P és TS 850 P is elérhetők ebben a méretben, ezeket a téli gumikat kifejezetten a nagyteljesítményű autók számára fejlesztették ki. A TS 850 P hosszanti irányban elhelyezett kapaszkodóélekkel rendelkezik, melyek hozzájárulnak a hó megtartásához és tömörítéséhez, ezáltal pedig a havas úton való még jobb tapadáshoz. Az abroncs mintázatát úgy alakították ki, hogy az oldalirányba nagyobb ívekkel rendelkező árkok segítségével még több havat tudjon magába nyelni az abroncs. A száraz úton pedig a mintázat merevségének előnyei mutatkoznak meg, amihez hozzájön még az új oldalfalstruktúra, ami szintén hozzájárul a kiváló irányíthatósághoz.

Számos technológiai újítást alkalmaztak a WinterContact TS 870 P abroncsnál is. Meredek párhuzamos lamellák gondoskodnak a hó tömörítéséről, a hosszú törlőélek pedig hozzájárulnak a víz és a latyak gyors kiszorításához. Ehhez jön még a futófelület anyagösszetétele a speciális Cool Chili technológiával, ami fenntartható összetevőkből áll és a hidrobarázdákkal kiegészülve igazán hatékonnyá teszi a vizes úton való fékezést és kezelhetőséget egyaránt. Ez az abroncs üzemanyag-hatékony választás is egyben, magas a futásteljesítménye, alacsony a gördülési ellenállása.

Prémiumok 215 65 r16 téli gumi méretben

A Pirelli Scorpion Winter 2 is elérhető ebben a méretben, ezt az abroncsot is nagy teljesítményű városi terepjárók számára tervezték. Nagyon jól teljesít a havas és latyakos úton, minimális az aquaplaning kockázata és alacsony a gördülési ellenállása is. Egy kényelmes és tartós választás, ami ráadásul elérhető Run Flat technológiával is, ami azt jelenti, hogy defekttűrő változatról van szó. Ilyenkor defekt esetén nem szükséges az azonnal abroncscsere, el lehet autózni a legközelebb olyan helyig, ahol már biztonságos a kerékcsere.

Személyautók és SUV-k számára is ajánlott a Bridgestone Blizzak LM-005, ami több teszten győzedelmeskedett már. Ez az abroncs mély, cikkcakkos barázdákkal rendelkezik, ehhez jönnek még a kapaszkodóélek és a szilícium-dioxid bevonat, valamint a talajkapcsolatot javító két- és háromdimenziós lamellák. Mindezek együttese teszi a Bridgestone abroncsát igazán kiegyensúlyozottá és tartóssá. A 215 65 r16 téli gumi méretben elérhető a Dunlop Winter Sport 5 is, ami a havas úton nyújt igazán jó teljesítményt, de ugyanígy érdemes megnézni azt is, hogy mit kínál a Nokian WR SUV 4 téli gumi. Ha pedig középkategóriás abroncsot keresünk, jó választás lehet a Kleber Krisalp HP3 és a BFGoodrich G-Force Winter 2, ami szintén elérhető a 215 65 r16 téli gumi méretben.

 

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Ezek a legjobb téli gumik 225 50 r17 méretben

2022.12.15

Több szervezet, szaklap is tesztelte már a 225 50 r17 téli gumi kínálatot. A téli gumi minősége nagyban befolyásolja a biztonságos közlekedést, ezért érdemes nagy figyelmet szentelni annak, hogy milyen abroncsokat is vásárolunk meg

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Fókuszban a 225 45 r17 téli gumik

2022.12.14

Széles kínálattal találkozhat az, aki 225 45 r17 téli gumit keres, úgy a prémium, mint a középkategóriás és az olcsó abroncsok között is többfélét találunk ebben a méretben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

215 55 r17 téli gumi – itt vannak a legfrissebb teszteredmények

2022.12.12

A 215 55 r17 téli gumi kínálat igen széles, nagyon sok prémium, középkategóriás és olcsó abroncsot találhatunk ebben a méretben. Az Autobild 2022-ben pontosan ebben a méretben tesztelte a téli gumikat, így a végeredményt tanulmányozva igazán hasznos tapasztalatokkal gazdagodhatunk.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Milyen abroncsot vegyünk, ha 215 55 r16 téli gumit keresünk?

2022.12.11

Prémium, középkategóriás és budget kategóriás abroncsból is szép számmal találunk a kínálatban, ha 215 55 r16 téli gumit keresünk. Sokszor nem is olyan könnyű eligazodni ebben a széles kínálatban. Fontos, hogy amikor téli gumit keresünk, megnézzük, hogy milyenek az egyes abroncsokkal kapcsolatban a teszteredmények, de ugyanígy érdemes a vásárlói véleményeket is átolvasni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Fókuszban a 195 60 r15 téli gumi

2022.12.10

Széles kínálattal találkozhat az, aki 195 60 r15 téli gumi méretben keresgél. Prémium gyártók, középkategóriás abroncsokat és olcsó abroncsokat gyártó vállalatok is kínálnak szép számban ebben a méretben téli gumikat. Hogy melyek a legjobbak?

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Szempontok a 195 55 r16 téli gumi vásárlása előtt

2022.12.09

A pontos méret ismerete elengedhetetlen, amikor téli gumit vásárolunk, ha 195 55 r16 téli gumit keresünk, akkor érdemes tudni, hogy ezek az abroncsok 195 milliméter szélesek, ehhez képest az oldalfal magassága 55 százalék, az abroncs átmérője pedig 16 hüvelyk.

Törzsvásárlói belépés