Ugrás az oldal tetejére
Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint


Keresés méret szerint


Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

225/45R17 téligumi
dec. 14

Fókuszban a 225 45 r17 téli gumik

Széles kínálattal találkozhat az, aki 225 45 r17 téli gumit keres, úgy a prémium, mint a középkategóriás és az olcsó abroncsok között is többfélét találunk ebben a méretben.

Széles kínálattal találkozhat az, aki 225 45 r17 téli gumit keres, úgy a prémium, mint a középkategóriás és az olcsó abroncsok között is többfélét találunk ebben a méretben. A pontos méret ismerete elengedhetetlen a téli gumi vásárlása előtt, de ezen kívül sem árt odafigyelni pár dologra. Például arra, hogy milyen autóra keresünk téli gumit, hány éves az autó és mekkora a teljesítménye, illetve milyen körülmények között használják télen. A legjobb abroncsok nyomába eredve sok-sok tesztet találhatunk, ezeken a teszteken pedig független körülmények között vizsgálják meg az egyes abroncsok teljesítményét. Nem véletlen, hogy általában a prémiumokat találjuk az élmezőnyben.

A legjobb téli gumik 225 45 r17 méretben

Ebben a méretben a Tyre Reviews 2022-ben tesztelt téli abroncsokat, így friss eredményekkel találkozhatunk. Kilenc gumiabroncsot teszteltek, az első helyen pedig a Bridgestone Blizzak LM-005 végzett. A sort a Continental WinterContact TS 870 folytatja, a harmadik helyezett a Hankook W462 Winter Icept RS3 lett. Az ajánlott kategóriába került a negyedik helyen végzett Pirelli Cinturato Winter 2 is. A Semperit Speed-Grip 5, a Vredestein Wintrac Pro, a Michelin Alpin 6, a Kleber Krisalp HP3 és a Petlas Snowmaster W651 a további sorrend a vizsgált méretben.

A győztes tehát a Bridgestone Blizzak LM-005 lett, ami több teszten is megszerezte már az elsőséget, így például az AutoExpress 2021-es téli gumi tesztjén is. Az abroncsot a havas és nedves útviszonyokhoz tervezték, a mérsékelt telekre. Nagyon jó a havas úton való tapadása és nedves úton is kiválóan teljesít, ezt bizonyítja az is, hogy az abroncs címkéjén az A besorolást láthatjuk, tehát a legjobb minősítést a nedves úton való kezelhetőséget nézve. Az abroncs bizonyos méretekben defekttűrő változatban is elérhető, ezt is érdemes figyelembe venni a vásárlás előtt. Egyedi barázdákkal rendelkező mintázata nagyon jól tapad a havas úton, ezek a mély, cikkcakkos barázdák elvezetik a vizet, a latyakot és a havat az abroncs felületéről. Ezen kívül a jó teljesítményhez hozzájárul a NanoPro-Tech technológia is, ami a kapaszkodó részecskéket és a szilícium-dioxid bevonat együttesét jelenti, és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy javuljon a nedves úton való tapadás. A fékezhetőségben pedig nagy szerepet játszanak a lamellák, olyan kis bevágásokkal, három- és kétdimenziós formában, melyek segítenek abban, hogy a gumi nagyobb felületen tudjon érintkezni az úttal és a havas és jeges rétegeken át is tudjon az útba kapaszkodni.

A Continental WinterContact TS 870 elérhető a 225 45 r17 téli gumi méretben

Ezen a teszten a második helyezést érte el, de több más teszten az élen végzett a német gumióriás egyik újdonsága, a Continental WinterContact TS 870 téli gumi. Hármas lamella koncepciójának köszönhetően minimális lesz a havas felületeken a féktávolság és megbízhatóan, precízen irányíthatóvá válik az abroncs. A vizes, nedves felületeken is jól teljesít ez az abroncs, erről már a Cool Chili technológia gondoskodik, valamint azok a hidrobarázdák, melyek hatékonyan vezetik ki a nagy mennyiségű vizet is az abroncs felületéről. Mindemellett pedig ez egy üzemanyaghatékony választás is egyben, erről már a teljesítmény gyanta és a rugalmas polimer mátrix gondoskodik.

A bronzérmet ezen a teszten a Hankook W652 Winter Icept RS3 szerezte meg. Ez az abroncs is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a téli utakon, fordított V alakú csatornái a fő csatornákkal ellentétes irányban helyezkednek el, így javítva a havas úton való tapadást. A fő csatornák élein ezen felül úgynevezett mintaelemek növelik az érintkezési felületet, ami szintén hozzájárul a havas úton való még jobb tapadáshoz. Háromdimenziós cikkcakkos lamellák csökkentik ezen felül a blokkok vibrációját, így javítva az abroncs havas úton való tapadási és fékezési teljesítményét. Az abroncs nemcsak mintázatában és szerkezetében, hanem futófelületi keverékében is igazodik a téli kihívásokhoz. A vizes úton való tapadáshoz nagyban hozzájárul a magas szilika-tartalmú keverék, aminem révén az abroncs rugalmas marad széles hőmérsékleti tartományban. Az aquaplaning elleni védelemben nagy szerepet játszanak a V-alakú csatornák, melyek hatékonyan vezetik ki a vizet a gumi felületéről, a vállblokkokban elhelyezett vízkivezető lamellák pedig a fő csatornákból vezetik ki a vizet. Összességében ez egy igazán jól kezelhető, kényelmes vezetési élményt kínáló abroncs.

Milyen szempontok szerint válasszunk?

Mindig az egyéni igények határozzák azt meg, hogy milyen téli gumit vásároljunk. Amikor például a havas úton való teljesítmény számít, akkor jó választás lehet a BFGoodrich G-Force Winter 2 téli gumi, de ugyanígy a Continental már említett mintázata, de szintén jó teljesítmény nyújt a havas felületeken a Goodyear UltraGrip Performance+ abroncs is.

A nedves utakon jó választás a Continental és Bridgestone abroncsa, de ugyanígy a Vredestein Wintrac Pro is jól teljesít a nedves felületeken, csakúgy, mint a Hankook abroncsai. Aki tehát 225 45 r17 méretben keres téli gumit, többféle szempont alapján is választhat a széles kínálatból.

 

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Ezek a legjobb téli gumik 225 50 r17 méretben

2022.12.15

Több szervezet, szaklap is tesztelte már a 225 50 r17 téli gumi kínálatot. A téli gumi minősége nagyban befolyásolja a biztonságos közlekedést, ezért érdemes nagy figyelmet szentelni annak, hogy milyen abroncsokat is vásárolunk meg

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Középpontban a 215 65 r16 téli gumik

2022.12.13

A 215 65 r16 téli gumik széles kínálatában olykor nem is olyan könnyű eligazodni. Sok prémium, középkategóriás és olcsó abroncsokat gyártó vállalat is kínál abroncsokat ebben a méretben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

215 55 r17 téli gumi – itt vannak a legfrissebb teszteredmények

2022.12.12

A 215 55 r17 téli gumi kínálat igen széles, nagyon sok prémium, középkategóriás és olcsó abroncsot találhatunk ebben a méretben. Az Autobild 2022-ben pontosan ebben a méretben tesztelte a téli gumikat, így a végeredményt tanulmányozva igazán hasznos tapasztalatokkal gazdagodhatunk.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Milyen abroncsot vegyünk, ha 215 55 r16 téli gumit keresünk?

2022.12.11

Prémium, középkategóriás és budget kategóriás abroncsból is szép számmal találunk a kínálatban, ha 215 55 r16 téli gumit keresünk. Sokszor nem is olyan könnyű eligazodni ebben a széles kínálatban. Fontos, hogy amikor téli gumit keresünk, megnézzük, hogy milyenek az egyes abroncsokkal kapcsolatban a teszteredmények, de ugyanígy érdemes a vásárlói véleményeket is átolvasni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Fókuszban a 195 60 r15 téli gumi

2022.12.10

Széles kínálattal találkozhat az, aki 195 60 r15 téli gumi méretben keresgél. Prémium gyártók, középkategóriás abroncsokat és olcsó abroncsokat gyártó vállalatok is kínálnak szép számban ebben a méretben téli gumikat. Hogy melyek a legjobbak?

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Szempontok a 195 55 r16 téli gumi vásárlása előtt

2022.12.09

A pontos méret ismerete elengedhetetlen, amikor téli gumit vásárolunk, ha 195 55 r16 téli gumit keresünk, akkor érdemes tudni, hogy ezek az abroncsok 195 milliméter szélesek, ehhez képest az oldalfal magassága 55 százalék, az abroncs átmérője pedig 16 hüvelyk.

Törzsvásárlói belépés