Ugrás az oldal tetejére
Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint


Keresés méret szerint


Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

225/50R17 téligumi
dec. 15

Ezek a legjobb téli gumik 225 50 r17 méretben

Több szervezet, szaklap is tesztelte már a 225 50 r17 téli gumi kínálatot. A téli gumi minősége nagyban befolyásolja a biztonságos közlekedést, ezért érdemes nagy figyelmet szentelni annak, hogy milyen abroncsokat is vásárolunk meg

Több szervezet, szaklap is tesztelte már a 225 50 r17 téli gumi kínálatot. A téli gumi minősége nagyban befolyásolja a biztonságos közlekedést, ezért érdemes nagy figyelmet szentelni annak, hogy milyen abroncsokat is vásárolunk meg. Fontos, hogy az abroncs jól vegye a téli kihívásokat, hogy száraz, nedves, esős, jeges és havas utakon is jól kezelhető és jól fékezhető legyen. A precíz irányíthatóságnak is nagyon nagy szerepe van, mint ahogy az is fontos, hogy milyen az abroncs kopásállósága, üzemanyag-hatékonysága és a zajszintje. A tél számos kihívást tartogat az úton lévőknek, a nehéz útviszonyok mellett pedig a csökkent látási viszonyok is nehezítik a közlekedést, ezeket mindenképp szem előtt kell tartani a téli gumi vásárlása előtt.

Mindezen szempontokat vizsgálják általában a különböző teszteken, ahol az élmezőnyben a prémium és olykor a középkategóriás abroncsokat találjuk. De hogy mégis melyek a legjobb téli gumik 225 50 r17 téli gumi méretben?

A 225 50 r17 téli gumik széles választéka

Jó választás lehet a Continental WinterContact TS 870, ami valamennyi téli körülmény közt megállja a helyét. Havas, jeges utakon is jól irányítható és kiválóan tapad, rövid féktávolságot kínál, köszönhetően a Triple Sipe Concept kialakításnak, ami hármas lamella koncepciót jelent. A vizes utakon a Cool Chili összetétel és a hidrobarázdák járulnak hozzá ahhoz, hogy minimális legyen az aquaplaning, azaz a vízen felúszás kockázata. Akkor is bátran el lehet indulni ezzel az abronccsal, amikor nagyon esik az eső, hisz a vízkiszorítás ilyenkor is garantált. Ráadásul ez egy üzemanyag-hatékony választás is egyben. A nagy futásteljesítményről a teljesítmény gyanta és a rugalmas polimer mátrix gondoskodik, ezek hozzájárulnak az alacsony üzemanyag-fogyasztáshoz is.

Több teszten győzedelmeskedett már a Bridgestone Blizzak LM-005 is, így az AutoMotorSport, az Autobild és az AutoZeitung 2021-es tesztjén, de az Autobild 2022-es tesztjein két méretben is ez lett a mezőny legjobbja. Személyautók, SUV-k, összkerék-meghajtású autók számára fejlesztette ki a Bridgestone ezt a téli gumit, ami kifejezetten a havas és a nedves utakon mutat jó teljesítményt. Olyannyira, hogy a nedves úton kiérdemelte az uniós címkén az A, tehát a legjobb besorolást. Érdemes megjegyezni, hogy ez az abroncs egyes méretekben defekttűrő változatban is kapható, ami azt jelenti, hogy defekt esetén nem szükséges az azonnali abroncscsere, tovább lehet használni az autót. Mintázatában, szerkezetében és futófelületi keverékében is igazodik a tél kihívásaihoz. A mély, cikkcakkos barázdák gyorsan és hatékonyan szorítják ki a vizet az abroncs felületéről, így elkerülve az aquaplaninget, azaz a vízen felfutást. Ezen kívül a NanoPro-Tech technológia játszik szerepet abban, hogy az abroncs jól tapadjon a nedves felületeken. Ez a technológia kapaszkodó részecskéket és szilícium-dioxid bevonatot jelent, és kizárólag a Bridgestone alkalmazza ezt a technológiát. Ezen kívül két- és háromdimenziós lamellák járulnak hozzá a még jobb tapadáshoz és a precízebb irányíthatósághoz, az abroncs ugyanis nagyobb felületen érintkezik az úttal, így növelve a biztonságot.

És itt van még egy tesztgyőztes, a Michelin Pilot Alpin 5, ami szintén kapható 225 50 r17 téli gumi méretben. Ez egy nagy teljesítményű téli gumi, amelyet a nagy teljesítményű autók számára terveztek. Nagyon jól kezelhető és irányítható a nedves és havas utakon, rövid féktávolsággal. Emellett ez egy rendkívül hosszú élettartamú abroncs, ami egyben üzemanyag-hatékony választás is. Forgásirányos és szimmetrikus a futófelületi mintázata, ezek hozzájárulnak az optimális tapadáshoz és a vonóerőhöz. A központi futócsatorna gondoskodik az aquaplaning ellenállásról, és a vezetési élményről minden téli körülmény között. Futófelülete új, funkcionális polimereket tartalmaz, ezáltal lesz még jobb az abroncs tapadása a hideg felületeken, havas és jeges utakon egyaránt.

A 225 50 r17 téli gumi kiválasztásának szempontjai

Nem csoda, hogy a Michelin abroncsa az egyik legjobb a havas utakon, de e tekintetben a BFGoodrich G-Force Winter 2 is egy jó választás lehet. A havas utakon szintén jól teljesít a Continental WinterContact TS 870, valamint a Goodyear UltraGrip Performance+ is. A nedves felületeken, esős, latyakos utakon a Continental abroncsa mellett a Bridgestone Blizzak LM-005 is egy jó választás, de érdemes megemlíteni a Vredestein Wintrac Pro-t és a Michelin Alpin 6, valamint a Dunlop Winter Sport 5 abroncsokat is. A száraz felületeken is a prémiumok boldogulnak a legjobban, mint a Continental, a Michelin, a Bridgestone, de ugyanúgy jó választás lehet ebből a szempontból a Vredestein Wintrac Pro és a Nokian WR Snowproof is. A zajszintet nézve a Continental WinterContact TS 870 és a Bridgestone Blizzak LM-005 is jó választás, de megfontolandó a Nokian WR Snowproof és a Goodyear UltraGrip Performance+ is. Érdemes vásárlás előtt alaposan feltérképezni a kínálatot és mindenekelőtt feltérképzeni a saját igényeinket. A legfontosabb természetesen a pontos méret ismerete: 225 50 r17 téli gumi.

 

 

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Fókuszban a 225 45 r17 téli gumik

2022.12.14

Széles kínálattal találkozhat az, aki 225 45 r17 téli gumit keres, úgy a prémium, mint a középkategóriás és az olcsó abroncsok között is többfélét találunk ebben a méretben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Középpontban a 215 65 r16 téli gumik

2022.12.13

A 215 65 r16 téli gumik széles kínálatában olykor nem is olyan könnyű eligazodni. Sok prémium, középkategóriás és olcsó abroncsokat gyártó vállalat is kínál abroncsokat ebben a méretben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

215 55 r17 téli gumi – itt vannak a legfrissebb teszteredmények

2022.12.12

A 215 55 r17 téli gumi kínálat igen széles, nagyon sok prémium, középkategóriás és olcsó abroncsot találhatunk ebben a méretben. Az Autobild 2022-ben pontosan ebben a méretben tesztelte a téli gumikat, így a végeredményt tanulmányozva igazán hasznos tapasztalatokkal gazdagodhatunk.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Milyen abroncsot vegyünk, ha 215 55 r16 téli gumit keresünk?

2022.12.11

Prémium, középkategóriás és budget kategóriás abroncsból is szép számmal találunk a kínálatban, ha 215 55 r16 téli gumit keresünk. Sokszor nem is olyan könnyű eligazodni ebben a széles kínálatban. Fontos, hogy amikor téli gumit keresünk, megnézzük, hogy milyenek az egyes abroncsokkal kapcsolatban a teszteredmények, de ugyanígy érdemes a vásárlói véleményeket is átolvasni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Fókuszban a 195 60 r15 téli gumi

2022.12.10

Széles kínálattal találkozhat az, aki 195 60 r15 téli gumi méretben keresgél. Prémium gyártók, középkategóriás abroncsokat és olcsó abroncsokat gyártó vállalatok is kínálnak szép számban ebben a méretben téli gumikat. Hogy melyek a legjobbak?

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Szempontok a 195 55 r16 téli gumi vásárlása előtt

2022.12.09

A pontos méret ismerete elengedhetetlen, amikor téli gumit vásárolunk, ha 195 55 r16 téli gumit keresünk, akkor érdemes tudni, hogy ezek az abroncsok 195 milliméter szélesek, ehhez képest az oldalfal magassága 55 százalék, az abroncs átmérője pedig 16 hüvelyk.

Törzsvásárlói belépés