Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

T001 EVO
márc. 10

A Bridgestone Turanza T001 EVO második lett az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjén

Az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjén a 205/55 R16 méretben második legjobb nyári abroncsnak értékelte a Bridgestone Turanza T001 EVO-t. A japán gyártó már elég rég kinőtte magát, hogy a világ egyik legjobb prémium gumiabroncsokat gyártó vállalata legyen, így mondhatnánk nem meglepő a kiváló szereplése a német autóklub tesztjén.
De ma már olyan nagy a verseny a nyári gumik piacán, és olyan új és hatékony fejlesztések történnek, hogy sok esetben még a közép kategóriás gumik is az élre tudnak kerülni.
Miben olyan jó a Bridgestone terméke?


A Turanza T001 EVO nyári gumi fejlesztései és előnyei


 
Amit elsőként kel megemlítenünk, az a T001 EVO kiváló nedves úton mutatott fékteljesítménye. Jelenleg ebben az osztályban a Turanza T001 EVO képes biztosítani vizes úton a legrövidebb fékutat, ezt az európai gumiabroncs címke és a német független minősítő cég, a TÜV is dokumentáltan igazolja. Ezzel az eredményével természetesen a tesztgyőztes Michelin Primacy 3-at is maga mögé utasította.
A Bridgestone mérnökei úgy tervezték ezt a nyári gumit, hogy a legmagasabb szintű biztonsági, kényelmi és hatékonysági teljesítményeket nyújtsa a lehető legtovább.
  • A Turanza T001 EVO haladó mintázatot és új fejlesztésű gumikeveréket kapott, széles víz evakuálási hornyokat a kiváló nedves tapadáshoz, oldalirányú és hosszirányú, magas stabilitást biztosító vállblokkokat a maximális fékerőhöz és kiváló kezelési teljesítményekhez.
  • Optimalizált szövetváz és konstrukció szolgálja a legjobb egyensúly elérését a vezethetőség és a kényelem között. Zajcsökkentő horony kiképzés az alacsonyabb zajkibocsátásához.
  • NanoPro-Tech ™ vegyület a kiváló nedves teljesítményekhez és a gördülési ellenállás csökkentéséhez. Hatékonyabb érintkezési profil az egyenletesebb kopáshoz és a gumiabroncs élettartamának növeléséhez.


Száraz és nedves értékelések a teszten


 
Szárazon a vezetési magatartás 2,0 pont, vezetési biztonság 1,8, mindezek természetesen nagyon jó eredmények, és a száraz fékezhetőség is (1,8p) csak kicsivel van elmaradva a győztestől.
Nedves teljesítményei közül a legjobb fékezhetőséget már említettük. Aquaplaning ellenállás egyenesben 2.0 pont, míg keresztirányban 2,5 pont, vizes kezelhetőség szintén kiemelkedő, 1,8 pont, a nedves kanyarodási teljesítmények 2,5 pontot értek.

 

A komfort, üzemanyag takarékosság és a futásteljesítmény


 
A zaj komfort teszteken a belső zaj tekintetében a Turanza T001 EVO nagyon jól szerepelt, a 2,8 pont elég ritka eredmény, a külső zaj szempontjából viszont az átlagos 4,0 pontot kapta csak.
Üzemanyag takarékossága a T001 EVO-nak a legjobbak között van, 2,1 ponttal, míg a futásteljesítménye 2,5 pontos eredményével ha nem is csúcs teljesítmény, de még mindig meglehetősen jó teljesítmény.
Mindent összevetve a Turanza T001 EVO nyári gumi nagyon kiegyensúlyozott abroncs, és kiváló nedves fékteljesítményével egyelőre még nem is talált legyőzőre.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Kleber Dynaxer HP3 nyári gumi ADAC 2018 teszteredményei

2018.03.20

A francia Kleber gumigyártó már több, mint 100 éve foglalkozik gumiipari termékek gyártásával, és 1981 óta a világ egyik legjobb és legnagyobb gumiabroncs gyártója, a Michelin a többségi részvényese a cégnek.
És bár a Kleber középkategóriás gumiabroncsként van számon tartva, az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjén a 175/65 R14 T méretben három világelső prémium gyártó, a Pirelli, a Continental és a Goodyear termékét utasította maga mögé, ezzel is bizonyítva, hogy a középkategóriás valamivel olcsóbb abroncsok is tudnak olyan tapadási teljesítményeket biztosítani, amelyeket elvileg a prémium abroncsok sajátosságainak tartanak.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Részletek a Continental ContiPremiumContact 5 nyári gumiról

2018.03.18

A Continental német gumiipari óriás portfóliójában rendkívül sikeres a ContiPremiumContact nyári gumi sorozat, amelynek ötödik tagja most az idei ADAC nyári gumi teszten a harmadik helyezést érte el a 205/55 R16 V méretben.
A Continental ContiPremiumContact 5 nyári gumi azonak ajánlható, akik a kiemelkdő minőséget és a folyamatosan rendelkezésre álló optimális teljesítményt keresik. Ez a modell a gépjárművek széles skálájához illeszkedik, és a mindennapi közúti forgalomban is élvezhetővé teszi a vezetést.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Dunlop Street Response 2 prémium nyári gumi

2018.03.15

Az ADAC (a német autóklub) 2018-as nyári gumi tesztjén harmadik helyen végzett a Dunlop kiváló minőségű nyári gumija, a Street Response 2 a 175/65 R14-es méretben. A Dunlop már 1888 óta van a gumigyártás élvonalában, a világ egyik legismertebb gumi ipari vállalata, és bár a Goodyear tulajdonában van jelenleg, mégis számtalan teszten utasította már maga mögé annak termékeit, mint ahogy az az idei ADAC nyári gumi teszten is történt.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Semperit Comfort Life 2 nyári gumi

2018.03.09

Az osztrák Semperit immár 1906 óta gyárt autó gumiabroncsokat ezen a néven, 1985-ben a Ccontinental és a Semperit európai gumigyár egybeolvadt, és továbbra is megtartva saját nevét forgalmazza kiváló minőségű termékeit.
A Semperit Comfort Life 2 a hasonló nevű előző nyári gumi típust váltotta le, és kiegyensúlyozott tapadási teljesítményeivel hamar hírnevet szerzett magának.
A 2018-as ADAC nyári gumi teszten a Comfort Life 2 több prémium kategóriás nagy nevű gumiabroncsot utasított maga mögé, és a második helyen végzett.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Falken Sincera SN832 Ecorun nyári gumi

2018.03.07

A japán Falken gumigyártó 2014-ben egyszer már elhozta az első helyet a Sincera SN832 Ecorun gumiabronccsal az ADAC nyári gumi tesztjén, most 2018-ban sikerült megismételni ezt a sikert a 175/65 R14 T méretben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Michelin Primacy 3 nagy teljesítményű prémium nyári gumi

2018.03.03

most a 2018-as nyári gumi teszten győzedelmeskedett. A neves franci gumigyártó ultra magas teljesítményű nyári gumija kiváló vezetési minőséget, csendes és komfortos utazhatóságot, és hosszú futásteljesítményt kínál. A Michelin szerint a Primacy 3-mal a gumiabroncs teljes élettartama alatt 70 liter benzin takarítható meg a versenytársak átlagához viszonyítva.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés