Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

T001 EVO
márc. 10

A Bridgestone Turanza T001 EVO második lett az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjén

Az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjén a 205/55 R16 méretben második legjobb nyári abroncsnak értékelte a Bridgestone Turanza T001 EVO-t. A japán gyártó már elég rég kinőtte magát, hogy a világ egyik legjobb prémium gumiabroncsokat gyártó vállalata legyen, így mondhatnánk nem meglepő a kiváló szereplése a német autóklub tesztjén.
De ma már olyan nagy a verseny a nyári gumik piacán, és olyan új és hatékony fejlesztések történnek, hogy sok esetben még a közép kategóriás gumik is az élre tudnak kerülni.
Miben olyan jó a Bridgestone terméke?


A Turanza T001 EVO nyári gumi fejlesztései és előnyei


 
Amit elsőként kel megemlítenünk, az a T001 EVO kiváló nedves úton mutatott fékteljesítménye. Jelenleg ebben az osztályban a Turanza T001 EVO képes biztosítani vizes úton a legrövidebb fékutat, ezt az európai gumiabroncs címke és a német független minősítő cég, a TÜV is dokumentáltan igazolja. Ezzel az eredményével természetesen a tesztgyőztes Michelin Primacy 3-at is maga mögé utasította.
A Bridgestone mérnökei úgy tervezték ezt a nyári gumit, hogy a legmagasabb szintű biztonsági, kényelmi és hatékonysági teljesítményeket nyújtsa a lehető legtovább.
  • A Turanza T001 EVO haladó mintázatot és új fejlesztésű gumikeveréket kapott, széles víz evakuálási hornyokat a kiváló nedves tapadáshoz, oldalirányú és hosszirányú, magas stabilitást biztosító vállblokkokat a maximális fékerőhöz és kiváló kezelési teljesítményekhez.
  • Optimalizált szövetváz és konstrukció szolgálja a legjobb egyensúly elérését a vezethetőség és a kényelem között. Zajcsökkentő horony kiképzés az alacsonyabb zajkibocsátásához.
  • NanoPro-Tech ™ vegyület a kiváló nedves teljesítményekhez és a gördülési ellenállás csökkentéséhez. Hatékonyabb érintkezési profil az egyenletesebb kopáshoz és a gumiabroncs élettartamának növeléséhez.


Száraz és nedves értékelések a teszten


 
Szárazon a vezetési magatartás 2,0 pont, vezetési biztonság 1,8, mindezek természetesen nagyon jó eredmények, és a száraz fékezhetőség is (1,8p) csak kicsivel van elmaradva a győztestől.
Nedves teljesítményei közül a legjobb fékezhetőséget már említettük. Aquaplaning ellenállás egyenesben 2.0 pont, míg keresztirányban 2,5 pont, vizes kezelhetőség szintén kiemelkedő, 1,8 pont, a nedves kanyarodási teljesítmények 2,5 pontot értek.

 

A komfort, üzemanyag takarékosság és a futásteljesítmény


 
A zaj komfort teszteken a belső zaj tekintetében a Turanza T001 EVO nagyon jól szerepelt, a 2,8 pont elég ritka eredmény, a külső zaj szempontjából viszont az átlagos 4,0 pontot kapta csak.
Üzemanyag takarékossága a T001 EVO-nak a legjobbak között van, 2,1 ponttal, míg a futásteljesítménye 2,5 pontos eredményével ha nem is csúcs teljesítmény, de még mindig meglehetősen jó teljesítmény.
Mindent összevetve a Turanza T001 EVO nyári gumi nagyon kiegyensúlyozott abroncs, és kiváló nedves fékteljesítményével egyelőre még nem is talált legyőzőre.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés