Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Semperit
márc. 09

Semperit Comfort Life 2 nyári gumi

Az osztrák Semperit immár 1906 óta gyárt autó gumiabroncsokat ezen a néven, 1985-ben a Ccontinental és a Semperit európai gumigyár egybeolvadt, és továbbra is megtartva saját nevét forgalmazza kiváló minőségű termékeit.
A Semperit Comfort Life 2 a hasonló nevű előző nyári gumi típust váltotta le, és kiegyensúlyozott tapadási teljesítményeivel hamar hírnevet szerzett magának.
A 2018-as ADAC nyári gumi teszten a Comfort Life 2 több prémium kategóriás nagy nevű gumiabroncsot utasított maga mögé, és a második helyen végzett.

A fejlesztések fő céljai az új abroncs esetében


 
A tervezés és fejlesztés prioritásait három szempont szerint lehetne felosztani.
Az első a komfortos és csendes használhatóság, melynek eléréséhez egy speciálisan ívelt és finoman kidolgozott futófelületi mintázatot alakítottak ki.
A második cél egy olyan optimizált kezelhetőség elérése volt, amely az egyenes és kanyargós utakon ugyanolyan biztonságos irányíthatóságot biztosít. Ennek érdekében megerősített vállbordázatot és vegyes váltakozó keménységű középbordázatot kísérleteztek ki.
Harmadik cél a nedves fékteljesítmény és az aquaplaning védelem javítása volt. A speciális gumikeveréken kívül a különleges mintázat adja a rendkívül rövid fékutat, és a nagyon jó vízen felúszás elleni védelem megvalósításához a három hosszanti és mély csatornát, valamint az oldalsó ívelt kivezető csatornákat alakították ki megfelelően.

 

Az ADAC nyári gumi teszt száraz és nedves felületi eredményei


 
Három szempontot osztályoz az ADAC a száraz teljesítmények megítéléséhez, a vezetési magatartásra, a vezetés közbeni biztonságra és a száraz fékezhetőségre egyöntetűen 2,3 pontot kapott a Comfort Life 2 nyári gumi, ami tovább erősítette a gumiabroncs kiegyensúlyozottnak tartott megítélését.
A nedves felületi teszteken már öt különböző kategóriában pontoznak, a nedves fékezhetőség 1,9 pontja kiváló eredmény ebben a kategóriában, az aquaplaning hosszanti 2,0 és az aquaplaning keresztirányú teljesítményére a kiemelkedő 1,5 pontot kapta. A nedves kezelhetőség 2,3 pontjával és a körbpályán mért sebesség, valamint a kanyarodás nedves aszfalton 2,0 pontjával még tovább sikerült a kiválóan kiegyensúlyozott nyári gumi képét erősíteni.

 

A komfort, az üzemanyag takarékosság és a futásteljesítmény vizsgálatai


 
A zaj és komfort vizsgálatokon főként a külső és belső zaj decibelben mért értékeit használják az abroncsok megítéléséhez, itt a Comfort Life 2 nyári gumi a belső mérés szerint 3,0 pontjával az átlagtól kicsit jobb, míg a külső zajként értékelt 4,0 pontjával az átlagnak megfelelő eredményt ért el.
Az üzemanyag takarékosság tesztjén kapott 2,1 pontja a prémium nyári gumik között is kiemelkedően jó eredménynek számít, míg a futásteljesítmény mérésen elért 2,5 pontja a nagy márkák átlagát kissé felül múlja.
A Comfort Life 2 nyári gumi második helyét természetesen a nagyon jó átlag pontszámáért kapta, melynek 40 százalékáért a nedves teszteken elért pontokat számítják be a száraz tesztek 20 százalékos súlyozásával szemben.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés