Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Semperit
márc. 09

Semperit Comfort Life 2 nyári gumi

Az osztrák Semperit immár 1906 óta gyárt autó gumiabroncsokat ezen a néven, 1985-ben a Ccontinental és a Semperit európai gumigyár egybeolvadt, és továbbra is megtartva saját nevét forgalmazza kiváló minőségű termékeit.
A Semperit Comfort Life 2 a hasonló nevű előző nyári gumi típust váltotta le, és kiegyensúlyozott tapadási teljesítményeivel hamar hírnevet szerzett magának.
A 2018-as ADAC nyári gumi teszten a Comfort Life 2 több prémium kategóriás nagy nevű gumiabroncsot utasított maga mögé, és a második helyen végzett.

A fejlesztések fő céljai az új abroncs esetében


 
A tervezés és fejlesztés prioritásait három szempont szerint lehetne felosztani.
Az első a komfortos és csendes használhatóság, melynek eléréséhez egy speciálisan ívelt és finoman kidolgozott futófelületi mintázatot alakítottak ki.
A második cél egy olyan optimizált kezelhetőség elérése volt, amely az egyenes és kanyargós utakon ugyanolyan biztonságos irányíthatóságot biztosít. Ennek érdekében megerősített vállbordázatot és vegyes váltakozó keménységű középbordázatot kísérleteztek ki.
Harmadik cél a nedves fékteljesítmény és az aquaplaning védelem javítása volt. A speciális gumikeveréken kívül a különleges mintázat adja a rendkívül rövid fékutat, és a nagyon jó vízen felúszás elleni védelem megvalósításához a három hosszanti és mély csatornát, valamint az oldalsó ívelt kivezető csatornákat alakították ki megfelelően.

 

Az ADAC nyári gumi teszt száraz és nedves felületi eredményei


 
Három szempontot osztályoz az ADAC a száraz teljesítmények megítéléséhez, a vezetési magatartásra, a vezetés közbeni biztonságra és a száraz fékezhetőségre egyöntetűen 2,3 pontot kapott a Comfort Life 2 nyári gumi, ami tovább erősítette a gumiabroncs kiegyensúlyozottnak tartott megítélését.
A nedves felületi teszteken már öt különböző kategóriában pontoznak, a nedves fékezhetőség 1,9 pontja kiváló eredmény ebben a kategóriában, az aquaplaning hosszanti 2,0 és az aquaplaning keresztirányú teljesítményére a kiemelkedő 1,5 pontot kapta. A nedves kezelhetőség 2,3 pontjával és a körbpályán mért sebesség, valamint a kanyarodás nedves aszfalton 2,0 pontjával még tovább sikerült a kiválóan kiegyensúlyozott nyári gumi képét erősíteni.

 

A komfort, az üzemanyag takarékosság és a futásteljesítmény vizsgálatai


 
A zaj és komfort vizsgálatokon főként a külső és belső zaj decibelben mért értékeit használják az abroncsok megítéléséhez, itt a Comfort Life 2 nyári gumi a belső mérés szerint 3,0 pontjával az átlagtól kicsit jobb, míg a külső zajként értékelt 4,0 pontjával az átlagnak megfelelő eredményt ért el.
Az üzemanyag takarékosság tesztjén kapott 2,1 pontja a prémium nyári gumik között is kiemelkedően jó eredménynek számít, míg a futásteljesítmény mérésen elért 2,5 pontja a nagy márkák átlagát kissé felül múlja.
A Comfort Life 2 nyári gumi második helyét természetesen a nagyon jó átlag pontszámáért kapta, melynek 40 százalékáért a nedves teszteken elért pontokat számítják be a száraz tesztek 20 százalékos súlyozásával szemben.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Kleber Dynaxer HP3 nyári gumi ADAC 2018 teszteredményei

2018.03.20

A francia Kleber gumigyártó már több, mint 100 éve foglalkozik gumiipari termékek gyártásával, és 1981 óta a világ egyik legjobb és legnagyobb gumiabroncs gyártója, a Michelin a többségi részvényese a cégnek.
És bár a Kleber középkategóriás gumiabroncsként van számon tartva, az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjén a 175/65 R14 T méretben három világelső prémium gyártó, a Pirelli, a Continental és a Goodyear termékét utasította maga mögé, ezzel is bizonyítva, hogy a középkategóriás valamivel olcsóbb abroncsok is tudnak olyan tapadási teljesítményeket biztosítani, amelyeket elvileg a prémium abroncsok sajátosságainak tartanak.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Részletek a Continental ContiPremiumContact 5 nyári gumiról

2018.03.18

A Continental német gumiipari óriás portfóliójában rendkívül sikeres a ContiPremiumContact nyári gumi sorozat, amelynek ötödik tagja most az idei ADAC nyári gumi teszten a harmadik helyezést érte el a 205/55 R16 V méretben.
A Continental ContiPremiumContact 5 nyári gumi azonak ajánlható, akik a kiemelkdő minőséget és a folyamatosan rendelkezésre álló optimális teljesítményt keresik. Ez a modell a gépjárművek széles skálájához illeszkedik, és a mindennapi közúti forgalomban is élvezhetővé teszi a vezetést.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Dunlop Street Response 2 prémium nyári gumi

2018.03.15

Az ADAC (a német autóklub) 2018-as nyári gumi tesztjén harmadik helyen végzett a Dunlop kiváló minőségű nyári gumija, a Street Response 2 a 175/65 R14-es méretben. A Dunlop már 1888 óta van a gumigyártás élvonalában, a világ egyik legismertebb gumi ipari vállalata, és bár a Goodyear tulajdonában van jelenleg, mégis számtalan teszten utasította már maga mögé annak termékeit, mint ahogy az az idei ADAC nyári gumi teszten is történt.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Bridgestone Turanza T001 EVO második lett az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjén

2018.03.10

Az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjén a 205/55 R16 méretben második legjobb nyári abroncsnak értékelte a Bridgestone Turanza T001 EVO-t. A japán gyártó már elég rég kinőtte magát, hogy a világ egyik legjobb prémium gumiabroncsokat gyártó vállalata legyen, így mondhatnánk nem meglepő a kiváló szereplése a német autóklub tesztjén.
De ma már olyan nagy a verseny a nyári gumik piacán, és olyan új és hatékony fejlesztések történnek, hogy sok esetben még a közép kategóriás gumik is az élre tudnak kerülni.
Miben olyan jó a Bridgestone terméke?

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Falken Sincera SN832 Ecorun nyári gumi

2018.03.07

A japán Falken gumigyártó 2014-ben egyszer már elhozta az első helyet a Sincera SN832 Ecorun gumiabronccsal az ADAC nyári gumi tesztjén, most 2018-ban sikerült megismételni ezt a sikert a 175/65 R14 T méretben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Michelin Primacy 3 nagy teljesítményű prémium nyári gumi

2018.03.03

most a 2018-as nyári gumi teszten győzedelmeskedett. A neves franci gumigyártó ultra magas teljesítményű nyári gumija kiváló vezetési minőséget, csendes és komfortos utazhatóságot, és hosszú futásteljesítményt kínál. A Michelin szerint a Primacy 3-mal a gumiabroncs teljes élettartama alatt 70 liter benzin takarítható meg a versenytársak átlagához viszonyítva.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés