Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Falken
márc. 07

A japán Falken Sincera SN832 Ecorun nyári gumi

A japán Falken gumigyártó 2014-ben egyszer már elhozta az első helyet a Sincera SN832 Ecorun gumiabronccsal az ADAC nyári gumi tesztjén, most 2018-ban sikerült megismételni ezt a sikert a 175/65 R14 T méretben.

A sikeres nyári gumi most nano technológiát használó 4D fejlesztésekkel és teljesen új szilícium-dioxid gumikeverékkel ellátva jelentkezik a kiváló minőséget kereső európai autótulajdonosok számára.
 


A Sincera SN832 Ecorun nyári gumi száraz tulajdonságai


A Falken tesztgyőztes nyári gumija egészen magas szintű teljesítményeket nyújt a száraz útfelületeken való használat közben. A legnagyobb erőssége az vezetés közbeni kontrollálhatóság és mindig kiszámítható magatartás, mely az irányíthatóság olyan optimális kombinációját nyújtja, ami jelenleg szokatlan az európai piacon.
Ezután kell megemlítenünk a vezetési biztonság és stabilitás szintén rendkívül kiváló teljesítményeit, valamint a rendkívül rövid fékutat, minek köszönhetően a vezető folyamatosan biztonságos körülmények között használhatja járművét.
Ezt a modellt a világ egyik legfejlettebb tervezőközpontjában tervezték. A modern formatervezési és gyártási technológiák lehetővé tették a gyártó számára, hogy alacsony gördülési ellenállással és rövid féktávolsággal rendelkező gumiabroncsot hozzon létre.A Sincera SN832 Ecorun nyári gumi nedves felületi tulajdonságai

 

Az Európában kötelező gumiabroncs címkén és a teszteken is nagy súlyozással szerepel a nyári gumik nedves felületeken mutatott teljesítményei, különösen a fékezési hatékonyság.
Nos a japán Falken abroncsa a top kategóriában van rendkívül rövid fékútjával, az európai gumiabroncs címkén is a legtöbb méretben megkapta az 'A' jelölést.
Az aquplaning tulajdonságok közül az egyenes úton mért ellenállás kiváló, a keresztirányú pedig a legjobbak között van. A nedves úton való kanyarodás és az oldalvezető erőkkel szembeni ellenállás is nagyon magas fokú.
 


Egyéb fontos tudnivalók


A zaj és a komfort tekintetében nem könnyű megfelelni a nagy elvárásoknak, az európai gumiabroncs címkén még a közepes eredményeket is csak a legjobb abroncsok képesek elérni. A Falken Sincera SN832 Ecorun nyári gumi a belső zajmérések során a közepes eredményt ért el, míg a külső mérések egy kicsit gyengébb eredményt mutattak. Mindent összevetve azonban ezek az eredmények a legjobbak között vannak.
Az új szilika gumikeveréknek köszönhetően a SN832 Ecorun nyári gumi esetében sikerült egy nagyon alacsony gördülési ellenállást elérni, így a gumiabroncs ajánlható azoknak is, akiknek nagyon fontos az üzemanyag megtakarítás szempontja.
Az alacsony gördülési ellenállás és az új fejlesztésű mintázat másik előnye a futásteljesítmény megnövekedése, amely egyrészt anyagi megtakarítást jelent, másrészt a környezetvédelmet fontosnak tartó autósok is elégedettek lehetnek vele.
A japán gyártó verseny gumiabroncsait számos sportesemény résztvevői használják, köztük a Formula Drift Series, az American Le Mans Series ALMS, a British Drift Championship és a D1 Grand Prix. Ez is bizonyítja e márka által fejlesztett gumiabroncsok kiváló minőségét.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés