Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Michelin Primacy 3
márc. 03

A Michelin Primacy 3 nagy teljesítményű prémium nyári gumi

most a 2018-as nyári gumi teszten győzedelmeskedett. A neves franci gumigyártó ultra magas teljesítményű nyári gumija kiváló vezetési minőséget, csendes és komfortos utazhatóságot, és hosszú futásteljesítményt kínál. A Michelin szerint a Primacy 3-mal a gumiabroncs teljes élettartama alatt 70 liter benzin takarítható meg a versenytársak átlagához viszonyítva.


A gumigyártók mindent megtesznek a fékutak rövidítéséértMivel a balesetek legnagyobb része egyenes úton történik, amelyek számát a vezetők figyelmetlenségének javításán kívül leginkább a fékutak rövidítésével lehet csökkenteni, a gumigyártók egyre nagyobb erőforrásaikat mozgatják meg annak érdekében, hogy a száraz és a veszélyesebbnek tartott nedves fékutak hosszát minél jobban leszorítsák.
A rövidebb fékút a még jobb tapadásból származhat csak, ennek pedig két fő összetevője van, az egyik a minél fejlettebb gumikeverék, a másik a minél innovatívabb mintázat.
 
A Primacy 3 nyári gumi futófelületének közepén futó három sor bordázatnak a blokkjait úgy helyezték el a gyártók, hogy mindössze 0,2 milliméter válassza el őket egymástól, miközben mindegyik az előtte levőt támasztja meg.
Ezzel a kis trükkel azt érték el a tervezők, hogy a gumiabroncs mindig a lehető legnagyobb felületen érintkezzen a talajjal fékezés közben, és a lehető legkisebb mértékben deformálódjanak csak a blokkok a nagyobb fékerők hatására.

A Primacy 3 egy teljesen új szabadalmaztatott gumikeveréket kapott, és ez, valamint a már említett mintázat biztosítja, hogy a nyári gumi kiemelkedően rövid fékutat nyújtson mind a száraz, mind a nedves felületeken.


 
Primacy 3 nyári gumi, maximális biztonságTermészeten a maximális biztonság nem teremthető meg csupán azzal, hogy a fékutakat minimálisra csökkenti a francia gyártó, a második legsűrűbben előforduló baleseti tényező a kanyarban kisodródás, tehát erre is meggyőző választ kellett adni.
 
A Michelin a már említett új gumikeverékkel megteremtette a kiváló tapadás alapjait, az optimális kanyarteljesítményekhez a gumiabroncs vállait és oldalfalát kellett úgy megerősíteni, hogy rugalmasan, de mégis nagy stabilitással álljanak ellen az oldalirányú erőknek.
 
A végeredmény számszerűleg nem tűnik soknak, mivel 3 km/h-val nagyobb az elérhető legmagasabb kanyarsebesség a versenytársakhoz képest, de az is életeket menthet, és a 3 km/h különbség a legjobb nyári gumikhoz értendő, nem az átlaghoz, és főleg nem a budget termékekhez.
 


Rekord alacsony gördülési ellenállás?


 
Amiben a francia Michelint nem nagyon lehet megverni, az az alacsony gördülési ellenállás, amelyből egyrészt a rendkívül hosszú 45 ezer kilométeres futásteljesítmény, valamint a nagyon alacsony üzemanyag felhasználás származik.

 Ha a Primacy 3 árait nézzük, lehet elsőre magasnak tűnhetnek, de mivel tovább használhatjuk azokat, és teljes élettartamuk alatt 30 ezer forintnál is több benzint takarítanak meg, bizony elég jó ár/érték arányt képviselnek.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés