Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Michelin Primacy 3
márc. 03

A Michelin Primacy 3 nagy teljesítményű prémium nyári gumi

most a 2018-as nyári gumi teszten győzedelmeskedett. A neves franci gumigyártó ultra magas teljesítményű nyári gumija kiváló vezetési minőséget, csendes és komfortos utazhatóságot, és hosszú futásteljesítményt kínál. A Michelin szerint a Primacy 3-mal a gumiabroncs teljes élettartama alatt 70 liter benzin takarítható meg a versenytársak átlagához viszonyítva.


A gumigyártók mindent megtesznek a fékutak rövidítéséértMivel a balesetek legnagyobb része egyenes úton történik, amelyek számát a vezetők figyelmetlenségének javításán kívül leginkább a fékutak rövidítésével lehet csökkenteni, a gumigyártók egyre nagyobb erőforrásaikat mozgatják meg annak érdekében, hogy a száraz és a veszélyesebbnek tartott nedves fékutak hosszát minél jobban leszorítsák.
A rövidebb fékút a még jobb tapadásból származhat csak, ennek pedig két fő összetevője van, az egyik a minél fejlettebb gumikeverék, a másik a minél innovatívabb mintázat.
 
A Primacy 3 nyári gumi futófelületének közepén futó három sor bordázatnak a blokkjait úgy helyezték el a gyártók, hogy mindössze 0,2 milliméter válassza el őket egymástól, miközben mindegyik az előtte levőt támasztja meg.
Ezzel a kis trükkel azt érték el a tervezők, hogy a gumiabroncs mindig a lehető legnagyobb felületen érintkezzen a talajjal fékezés közben, és a lehető legkisebb mértékben deformálódjanak csak a blokkok a nagyobb fékerők hatására.

A Primacy 3 egy teljesen új szabadalmaztatott gumikeveréket kapott, és ez, valamint a már említett mintázat biztosítja, hogy a nyári gumi kiemelkedően rövid fékutat nyújtson mind a száraz, mind a nedves felületeken.


 
Primacy 3 nyári gumi, maximális biztonságTermészeten a maximális biztonság nem teremthető meg csupán azzal, hogy a fékutakat minimálisra csökkenti a francia gyártó, a második legsűrűbben előforduló baleseti tényező a kanyarban kisodródás, tehát erre is meggyőző választ kellett adni.
 
A Michelin a már említett új gumikeverékkel megteremtette a kiváló tapadás alapjait, az optimális kanyarteljesítményekhez a gumiabroncs vállait és oldalfalát kellett úgy megerősíteni, hogy rugalmasan, de mégis nagy stabilitással álljanak ellen az oldalirányú erőknek.
 
A végeredmény számszerűleg nem tűnik soknak, mivel 3 km/h-val nagyobb az elérhető legmagasabb kanyarsebesség a versenytársakhoz képest, de az is életeket menthet, és a 3 km/h különbség a legjobb nyári gumikhoz értendő, nem az átlaghoz, és főleg nem a budget termékekhez.
 


Rekord alacsony gördülési ellenállás?


 
Amiben a francia Michelint nem nagyon lehet megverni, az az alacsony gördülési ellenállás, amelyből egyrészt a rendkívül hosszú 45 ezer kilométeres futásteljesítmény, valamint a nagyon alacsony üzemanyag felhasználás származik.

 Ha a Primacy 3 árait nézzük, lehet elsőre magasnak tűnhetnek, de mivel tovább használhatjuk azokat, és teljes élettartamuk alatt 30 ezer forintnál is több benzint takarítanak meg, bizony elég jó ár/érték arányt képviselnek.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Kleber Dynaxer HP3 nyári gumi ADAC 2018 teszteredményei

2018.03.20

A francia Kleber gumigyártó már több, mint 100 éve foglalkozik gumiipari termékek gyártásával, és 1981 óta a világ egyik legjobb és legnagyobb gumiabroncs gyártója, a Michelin a többségi részvényese a cégnek.
És bár a Kleber középkategóriás gumiabroncsként van számon tartva, az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjén a 175/65 R14 T méretben három világelső prémium gyártó, a Pirelli, a Continental és a Goodyear termékét utasította maga mögé, ezzel is bizonyítva, hogy a középkategóriás valamivel olcsóbb abroncsok is tudnak olyan tapadási teljesítményeket biztosítani, amelyeket elvileg a prémium abroncsok sajátosságainak tartanak.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Részletek a Continental ContiPremiumContact 5 nyári gumiról

2018.03.18

A Continental német gumiipari óriás portfóliójában rendkívül sikeres a ContiPremiumContact nyári gumi sorozat, amelynek ötödik tagja most az idei ADAC nyári gumi teszten a harmadik helyezést érte el a 205/55 R16 V méretben.
A Continental ContiPremiumContact 5 nyári gumi azonak ajánlható, akik a kiemelkdő minőséget és a folyamatosan rendelkezésre álló optimális teljesítményt keresik. Ez a modell a gépjárművek széles skálájához illeszkedik, és a mindennapi közúti forgalomban is élvezhetővé teszi a vezetést.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Dunlop Street Response 2 prémium nyári gumi

2018.03.15

Az ADAC (a német autóklub) 2018-as nyári gumi tesztjén harmadik helyen végzett a Dunlop kiváló minőségű nyári gumija, a Street Response 2 a 175/65 R14-es méretben. A Dunlop már 1888 óta van a gumigyártás élvonalában, a világ egyik legismertebb gumi ipari vállalata, és bár a Goodyear tulajdonában van jelenleg, mégis számtalan teszten utasította már maga mögé annak termékeit, mint ahogy az az idei ADAC nyári gumi teszten is történt.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Bridgestone Turanza T001 EVO második lett az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjén

2018.03.10

Az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjén a 205/55 R16 méretben második legjobb nyári abroncsnak értékelte a Bridgestone Turanza T001 EVO-t. A japán gyártó már elég rég kinőtte magát, hogy a világ egyik legjobb prémium gumiabroncsokat gyártó vállalata legyen, így mondhatnánk nem meglepő a kiváló szereplése a német autóklub tesztjén.
De ma már olyan nagy a verseny a nyári gumik piacán, és olyan új és hatékony fejlesztések történnek, hogy sok esetben még a közép kategóriás gumik is az élre tudnak kerülni.
Miben olyan jó a Bridgestone terméke?

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Semperit Comfort Life 2 nyári gumi

2018.03.09

Az osztrák Semperit immár 1906 óta gyárt autó gumiabroncsokat ezen a néven, 1985-ben a Ccontinental és a Semperit európai gumigyár egybeolvadt, és továbbra is megtartva saját nevét forgalmazza kiváló minőségű termékeit.
A Semperit Comfort Life 2 a hasonló nevű előző nyári gumi típust váltotta le, és kiegyensúlyozott tapadási teljesítményeivel hamar hírnevet szerzett magának.
A 2018-as ADAC nyári gumi teszten a Comfort Life 2 több prémium kategóriás nagy nevű gumiabroncsot utasított maga mögé, és a második helyen végzett.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Falken Sincera SN832 Ecorun nyári gumi

2018.03.07

A japán Falken gumigyártó 2014-ben egyszer már elhozta az első helyet a Sincera SN832 Ecorun gumiabronccsal az ADAC nyári gumi tesztjén, most 2018-ban sikerült megismételni ezt a sikert a 175/65 R14 T méretben.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés