Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Michelin Pilot Sport
ápr. 12

A Michelin Pilot Sport 4 UHP újabb nyári gumi teszten győztes

Idén az Autozeitung a 225/45 R17 méretben vizsgált nyári és négyévszakos gumikat, az ADAC pedig a 205/55 R16 V méretben nyári gumikat, és mindkét teszten Michelin gumiabroncs győzedelmeskedett.
A híres francia gumigyártó következő tesztállomása 2018-ban a német Auto Motor und Sport (AMS) autós szaklap által végzett nyári gumi teszt volt, melyen 10 másik nyári gumival kellett megmérkőznie a Michelin Pilot Sport 4-nek a 225/45 R17 méretben.
A tesztek alanyául az Audi A3-as kompakt autó szolgált, és talán nem okozunk túl nagy meglepetést azzal, hogy a Michelin nyári gumija ezen a teszten is első lett, tegyük hozzá, két egymást követő évben.

A nyertes nyári gumi teszt értékelése a 11-es mezőnyből

 
Michelin Pilot Sport 4 UHP nyári gumi egyik legnagyobb előnye a tesztelők egybehangzó véleménye és persze az adatok szerint is a rendkívül rövid fékút nedves felületen, mely 80 km/h-ról lefékezve az autót mindössze 30,5 méteres hosszúságú.
Igaz a mezőny legdrágább abroncsa volt a Michelin terméke, de egyedül ő kapta meg a 'nagyon ajánlott' minősítést is, és az abroncs tartóssága is a legnagyobb.
A mezőny legolcsóbb abroncsának fékútja 5 méterrel volt hosszabb egyébként.
Az egyetlen negatívumot a kisebb aquaplaning gyengeségért kapta, egyébként a vezetési és fékezési teljesítmények terén akár a nedves, akár a száraz felületeket nézzük, első volt, mint ahogy gördülési ellenállás, a külső zajszint teszteken is a legtöbb pontot szerezte. 9,4 pont.

 

A második és harmadik helyezett 'ajánlott' minősítésű nyári abroncs

 
A dobogón két nyári gumi ugyanazt a 8,5 pontos eredmény érte el, a Falken Azenis FK510-es biztonságosnak és könnyen kezelhetőnek bizonyult, jó visszajelzésekkel a nedves utakon, valamint rövid féktávolságokkal a száraz és nedves felületeken egyaránt.
Hátrányaként a kissé tétovázó kormányzási reakciókat említették, valamint az optimálisnál alacsonyabb kényelmi jellemzőket.
A Continental PremiumContact 6 esetében ugyancsak a kényelemi funkciókat nem tartották csúcsminőségűnek, miszerint kevés öncsillapítással rendelkezik.
A pluszos oldalon a rendkívül jó kormányzási visszajelzéseket nedves felületeken, valamint a száraz felületeken a jó pontosságú és stabil kanyarvételeket említették.

 

A 4. és az 5. helyezett még ajánlott minősítésű nyári gumi

 
A 4. helyezett a Pirelli P Zero lett 8,3 pontjával, kicsit ideges viselkedésűnek tartották a tesztelők, némi aquaplaning hiány és nagyobb gördülési ellenállás volt a kritikai oldalon, pozitív oldalon a jó kanyarvételi tapadást említették a nedves aszfalton, nagy kormányzási pontosság, semleges és könnyen kezelhető kormányzási egyensúly jellemezte.
Az 5. a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 lett 8,0 pontos eredményével. Leginkább a nem kielégítően rövid nedves fékút miatt pontozódott le, minden más tesztpontban egy nagyon kiegyensúlyozott nyári guminak tartották, egy alig érezhető alulkormányozottsági jelleggel.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Michelin ENERGY SAVER + nyári gumi

2018.04.22

A neves francia gyártó termékei mindig is a leghosszabb futásteljesítménnyel rendelkező gumiabroncsok közé tartoztak, akinek volt már Michelin nyári gumi az autóján, biztosan meg tudja erősíteni ezt a megállapítást.
Az ENERGY SAVER + nyári gumival a francia vállalat nemcsak egy rendkívül tartós gumiabroncsot akart kifejleszteni, a fő cél az volt, hogy amint az abroncs nevéből is kiolvasható, egy rendkívül energiatakarékos nyári gumit adjanak a felhasználók számára.
Az elődjéhez képest az új Michelin ENERGY SAVER + nyári gumi használatával 60 liter üzemanyag megtakarítást érhet el minden autótulajdonos, más márkájú nyári gumikhoz képest a megtakarítás természetesen több a 60 liternél is, mivel lényegében minden teszt elismerte az ENERGY SAVER + kitűnő üzemanyag takarékossági képességeit.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Falken ZIEX ZE310 EcoRun nyári gumi

2018.04.20

A japán Falken elkészítette a ZIEX ZE914 EcoRun utódját, és az új nyári guminál a gyártó szerint jelentősen sikerült javítani a vonóerő minőségén, a tapadás kiválóságán a száraz és a nedves aszfalt felületeken egyaránt.
Mindezt természetesen úgy érte el a gyártó, hogy az Ecorun hírnevét még jobban öregbítse az új ZIEX ZE310 EcoRun, magyarra fordítva: még hosszabb futásteljesítményt szolgáltasson.
Az neves előd több tesztversenyen volt díjazott, így az új nyári gumitól sem vár el kevesebbet a japán vállalat. Az új abroncs az AutoBild idei nyári gumi tesztjén harmadik helyezést ért el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

2018-as AutoBild nyári gumi teszt a 15 colos méretben

2018.04.18

Idén az első európai nyári gumi tesztet az német AutoBild megbízásából végezték el a 195/65 R15-ös méretben.
A német autós újság tesztelési metódusa úgy zajlott, hogy először kiválasztottak 51 a német piacon kapható különböző márkától származó nyári gumit, majd mivel ennyi abroncsot rendkívül nagy anyagi és időbeli megterhelés lett volna részletekbe menően megvizsgálni, kezdetben leredukálták a résztvevők számát a szerintük legjobb 20-ra.
Ehhez minden egyes gumiabroncsot fékpróbáknak vetették alá. A nedves féktávolság mérését 80 km/h-ról, míg a száraz féktáv megmérését 100 km/h-ról végezték, és a legtöbb pontot kapott 20 nyári gumi került csak be a részletes tesztsorozatba.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Pneumant Summer ST2 nyári gumi

2018.04.10

Az eredetileg német Pneumant gumigyártó Magyarországon kevéssé ismert, jelenleg pedig már a Goodyear - Dunlop gumigyártók kötelékébe tartozik, amivel jelentősen megnőttek a lehetőségei a még kiválóbb minőség fejlesztésére és előállítására.
Az ADAC idei, 2018-as nyári gumi tesztjén a Pneumant Summer ST2-t is bevették a vizsgálandó nyári abroncsok közé a 175/65 R14 T méretben, és hasonlóan a Pirelli Cinturato P1 Verde nyári gumihoz hasonlóan 2,9 átlag pontot ért el, és ezzel a nyolcadik helyen végzett.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Kumho Ecsta HS51 nyári gumi

2018.04.09

A dél-koreai Kumho gumigyártó neve 'fényes tavat' jelent, viszont a gumiabroncs gyártás 1960-as megkezdésekor még Samyang Tire néven volt ismert és 77-től használják csak a Kumho Tire márka nevet.
A Kumho Ecsta HS51 egy viszonylag új prémium nyári gumi a gyártó portfóliójában, melynek fejlesztésekor a tervezők két fő célt követtek, az egyik, hogy az abroncs legyen minél komfortosabb, a másik, hogy a legmagasabb biztonsági teljesítményeket is biztosítani tudja.
A Kumho termékét a 2018-as nyári gumi tesztjén a 205/55 R16 V méretben az ADAC is értékelte, és a 16 tagból álló mezőnyben a 2,6 átlagolt pontjával a nyolcadik helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Pirelli Cinturato P1 Verde nyári gumi

2018.04.03

Az olasz prémium gumigyártó a Cinturato P1 Verde nyári gumit leginkább a városi és kompakt autók igényeinek megfelelően fejlesztette ki.
A tervezőgárda megbízatása a gumiabronccsal kapcsolatban az volt, hogy egy olyan környezetbarát nyári gumit fejlesszenek ki, amely nemcsak a hosszú futásteljesítménye, és az alacsony gördülési ellenállása miatt (üzemanyag megtakarítás – kisebb CO2 kibocsátás) nevezhető zöld terméknek, hanem már a gyártás során is nagyrészt olyan technológiák és olyan anyagok kerüljenek felhasználásra, melyek a környezetvédelem szempontjait nagyban figyelembe veszik.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés