Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

summer street
ápr. 10

Pneumant Summer ST2 nyári gumi

Az eredetileg német Pneumant gumigyártó Magyarországon kevéssé ismert, jelenleg pedig már a Goodyear - Dunlop gumigyártók kötelékébe tartozik, amivel jelentősen megnőttek a lehetőségei a még kiválóbb minőség fejlesztésére és előállítására.
Az ADAC idei, 2018-as nyári gumi tesztjén a Pneumant Summer ST2-t is bevették a vizsgálandó nyári abroncsok közé a 175/65 R14 T méretben, és hasonlóan a Pirelli Cinturato P1 Verde nyári gumihoz hasonlóan 2,9 átlag pontot ért el, és ezzel a nyolcadik helyen végzett.

A Summer ST2 kifejlesztése során a tervezőknek azt a feladatot szabták, hogy egy olyan nyári abroncsot készítsenek, amely stabil teljesítményeket nyújt és biztonságosan vezethető. Mindamellett feleljen a mai kor elvárásainak, legyen nagyon üzemanyag takarékos, hosszú futásteljesítményű és komfortos.
 


A Pneumant Summer ST2 nyári gumi elsődleges jellemzői

 
A modern gumiabroncs konstrukció egy kisebb súrlódási együtthatóval rendelkező karkasszal rendelkezik, ehhez a Pneumant tervezői a Goodyear és a Dunlop tapasztalatainak felhasználásával egy olyan gumikeveréket fejlesztettek ki, amely a nagy szilícium-dioxid tartalomnak is köszönhetően jó nedves tulajdonságokkal rendelkezik, mindazonáltal rendkívül üzemanyag takarékos és hosszú futásteljesítménnyel is bír.
A futófelület a nyári gumiknál megszokott aszimmetrikus megoldást követi, egy fő bordasor található középen mely remek stabilitást nyújt a nagy sebességű haladás közben, a jobb és bal oldali vállbordázat nagyon hangsúlyos kialakítást kapott, mindkét oldalon két sorba van osztva, és a belső részek szinte közép bordázatként viselkednek.
Ez a kialakítás kiváló kezelhetőséget és stabilitást biztosít a száraz felületű vezetés során.
A nagyobb mennyiségű csapadék esetén a vízelvezetést a két mély és széles fő-horony végzi a vállbordázat hornyainak segítségével.

 

A Summer ST2 száraz és nedves teszteredményei az ADAC 2018-as nyári gumi vizsgálatain

 
A Pneumant Summer ST2 nyári gumi a száraz felületeken mutatott teljesítményeire átlagra kiszámolva 2,0 pontot kapott, ami egy középkategóriás gumiabroncstól rendkívül jó eredménynek számít.
Ebből az átlagolt eredményből a vezetési magatartásra 2,0 pontot, a vezetési biztonságra szintén 2,0 pontot szerzett, és a száraz aszfalton mért fékút hosszára 1,8 pontot kapott, ami prémium gumiabroncsok számára is kiváló eredmény.

A nedves felületeken mutatott teljesítmények átlaga 2,9 pontos lett. Ebből a nedves felületeken mért fékút hosszára 2,9 pontot érdemelt, a hosszanti és a keresztirányban mért aquaplaning semlegesítő képességeire 2,5 és 2,0 pontot kapott, a vizes kezelhetőségére 3,4 pontot és a körben, illetve kanyarban mért legnagyobb biztonságos sebességre 3,0 pontot ért el.

 
A zaj/komfort, az üzemanyag megtakarítás, és a tartósság tesztjeinek eredményei

 
A zaj vizsgálatokon a Summer ST2 nyári gumi 3,6 pontos átlagot ért el, ebből a belső zajra egészen meglepően a kiváló 3,0 pontot, míg a külső zajra 4,2 pontot érdemelt.
Az üzemanyag takarékossági vizsgálatokon kiválóan szerepelt, 1,8 pontja bármelyik prémium gyártó abroncsának megfelelt volna.
A futásteljesítményére kapott 2,0 pontja szintén kiemelkedő eredmény.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Michelin ENERGY SAVER + nyári gumi

2018.04.22

A neves francia gyártó termékei mindig is a leghosszabb futásteljesítménnyel rendelkező gumiabroncsok közé tartoztak, akinek volt már Michelin nyári gumi az autóján, biztosan meg tudja erősíteni ezt a megállapítást.
Az ENERGY SAVER + nyári gumival a francia vállalat nemcsak egy rendkívül tartós gumiabroncsot akart kifejleszteni, a fő cél az volt, hogy amint az abroncs nevéből is kiolvasható, egy rendkívül energiatakarékos nyári gumit adjanak a felhasználók számára.
Az elődjéhez képest az új Michelin ENERGY SAVER + nyári gumi használatával 60 liter üzemanyag megtakarítást érhet el minden autótulajdonos, más márkájú nyári gumikhoz képest a megtakarítás természetesen több a 60 liternél is, mivel lényegében minden teszt elismerte az ENERGY SAVER + kitűnő üzemanyag takarékossági képességeit.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Falken ZIEX ZE310 EcoRun nyári gumi

2018.04.20

A japán Falken elkészítette a ZIEX ZE914 EcoRun utódját, és az új nyári guminál a gyártó szerint jelentősen sikerült javítani a vonóerő minőségén, a tapadás kiválóságán a száraz és a nedves aszfalt felületeken egyaránt.
Mindezt természetesen úgy érte el a gyártó, hogy az Ecorun hírnevét még jobban öregbítse az új ZIEX ZE310 EcoRun, magyarra fordítva: még hosszabb futásteljesítményt szolgáltasson.
Az neves előd több tesztversenyen volt díjazott, így az új nyári gumitól sem vár el kevesebbet a japán vállalat. Az új abroncs az AutoBild idei nyári gumi tesztjén harmadik helyezést ért el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

2018-as AutoBild nyári gumi teszt a 15 colos méretben

2018.04.18

Idén az első európai nyári gumi tesztet az német AutoBild megbízásából végezték el a 195/65 R15-ös méretben.
A német autós újság tesztelési metódusa úgy zajlott, hogy először kiválasztottak 51 a német piacon kapható különböző márkától származó nyári gumit, majd mivel ennyi abroncsot rendkívül nagy anyagi és időbeli megterhelés lett volna részletekbe menően megvizsgálni, kezdetben leredukálták a résztvevők számát a szerintük legjobb 20-ra.
Ehhez minden egyes gumiabroncsot fékpróbáknak vetették alá. A nedves féktávolság mérését 80 km/h-ról, míg a száraz féktáv megmérését 100 km/h-ról végezték, és a legtöbb pontot kapott 20 nyári gumi került csak be a részletes tesztsorozatba.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Michelin Pilot Sport 4 UHP újabb nyári gumi teszten győztes

2018.04.12

Idén az Autozeitung a 225/45 R17 méretben vizsgált nyári és négyévszakos gumikat, az ADAC pedig a 205/55 R16 V méretben nyári gumikat, és mindkét teszten Michelin gumiabroncs győzedelmeskedett.
A híres francia gumigyártó következő tesztállomása 2018-ban a német Auto Motor und Sport (AMS) autós szaklap által végzett nyári gumi teszt volt, melyen 10 másik nyári gumival kellett megmérkőznie a Michelin Pilot Sport 4-nek a 225/45 R17 méretben.
A tesztek alanyául az Audi A3-as kompakt autó szolgált, és talán nem okozunk túl nagy meglepetést azzal, hogy a Michelin nyári gumija ezen a teszten is első lett, tegyük hozzá, két egymást követő évben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Kumho Ecsta HS51 nyári gumi

2018.04.09

A dél-koreai Kumho gumigyártó neve 'fényes tavat' jelent, viszont a gumiabroncs gyártás 1960-as megkezdésekor még Samyang Tire néven volt ismert és 77-től használják csak a Kumho Tire márka nevet.
A Kumho Ecsta HS51 egy viszonylag új prémium nyári gumi a gyártó portfóliójában, melynek fejlesztésekor a tervezők két fő célt követtek, az egyik, hogy az abroncs legyen minél komfortosabb, a másik, hogy a legmagasabb biztonsági teljesítményeket is biztosítani tudja.
A Kumho termékét a 2018-as nyári gumi tesztjén a 205/55 R16 V méretben az ADAC is értékelte, és a 16 tagból álló mezőnyben a 2,6 átlagolt pontjával a nyolcadik helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Pirelli Cinturato P1 Verde nyári gumi

2018.04.03

Az olasz prémium gumigyártó a Cinturato P1 Verde nyári gumit leginkább a városi és kompakt autók igényeinek megfelelően fejlesztette ki.
A tervezőgárda megbízatása a gumiabronccsal kapcsolatban az volt, hogy egy olyan környezetbarát nyári gumit fejlesszenek ki, amely nemcsak a hosszú futásteljesítménye, és az alacsony gördülési ellenállása miatt (üzemanyag megtakarítás – kisebb CO2 kibocsátás) nevezhető zöld terméknek, hanem már a gyártás során is nagyrészt olyan technológiák és olyan anyagok kerüljenek felhasználásra, melyek a környezetvédelem szempontjait nagyban figyelembe veszik.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés