Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

HS51
ápr. 09

Kumho Ecsta HS51 nyári gumi

A dél-koreai Kumho gumigyártó neve 'fényes tavat' jelent, viszont a gumiabroncs gyártás 1960-as megkezdésekor még Samyang Tire néven volt ismert és 77-től használják csak a Kumho Tire márka nevet.
A Kumho Ecsta HS51 egy viszonylag új prémium nyári gumi a gyártó portfóliójában, melynek fejlesztésekor a tervezők két fő célt követtek, az egyik, hogy az abroncs legyen minél komfortosabb, a másik, hogy a legmagasabb biztonsági teljesítményeket is biztosítani tudja.
A Kumho termékét a 2018-as nyári gumi tesztjén a 205/55 R16 V méretben az ADAC is értékelte, és a 16 tagból álló mezőnyben a 2,6 átlagolt pontjával a nyolcadik helyet érte el.

A Kumho Ecsta HS51 nyári gumi legfontosabb jellemzői

 

A Ecsta HS51-es talán legnagyobb előnye a minden körülmény közötti kiegyensúlyozott viselkedés, ami lényegében azt jelenti, hogy a jármű vezetője minden időjárási helyzetben számíthat a gumiabroncs jó minőségű tapadására, és nem kell például arra számítania, hogy esős időben csökkent teljesítményekkel szembesüljön.
A futófelület megtervezése során a legmodernebb dizájnvonalat követték, a három masszív szinte egybefüggő bordázat remek szintű vezethetőséget biztosít, megfelelő irányváltásokkal.
Négy mély csatorna végzi a nagyobb esők során a nagy teljesítményű vízelvezetést, és a stabil, de finoman kidolgozott vállbordázat képessé teszi a nyári gumit a határozottabb irányváltások biztonságos végrehajtására is.
A gumikeveréket a gyártó legújabb fejlesztéseivel készítették el, alacsony gördülési ellenállás, kisebb zajszint és még komfortosabb használat, valamint nagyfokú üzemanyag takarékosság jellemzi. Mindezt természetesen úgy érték el a fejlesztők, hogy a tapadás e kényelmi és takarékossági tényezők ellenére is magas szintű maradjon.
 


A Kumho Ecsta HS51 nyári guminak a 2018-as ADAC teszten elért eredményei


A száraz aszfalton végzett vizsgálatok átlagolt eredménye 2,6 pont lett, amiből a vezetési magatartás tesztjén 3,0 pontot ért el. A vezetési biztonság vizsgálatain a Kumho Ecsta HS51 nyári gumi 2,8 pontot kapott és a száraz felületi fékhatékonyság tekintetében a nagyon jó 1,8 pontos eredményt érte el.
A vizes aszfalt felületeken végzett teszteken 2,5 átlagolt pontszámot kapott, melyből a nedves fékezés hatékonyságára az átlagtól jobb 2,3 pontot kapta, az aquaplaning vizsgálatokon mind a hosszanti irányban, mind pedig a keresztirányban vizsgáltak tekintetében 2,5 – 2,5 pontot ért el.
A nedves kezelhetőség tesztjén az Ecsta HS51az átlagtól jobb 2,4 pontot érte el, a körpályán és a kanyarodáskor vizsgált viselkedésére 2,5 pontot kapott.
 


A zaj és komfort, az üzemanyag megtakarítás és a futásteljesítmény tesztjeinek eredményei


A gumiabroncs menetzajának vizsgálatán a belső zaj nagyságára a rendkívül jó minőséget jelentő 2,8 pontot kapta, a külső zaj nagyságára 3,6 pontot ért el, ami az átlagtól jobb eredmény.
Az üzemanyag megtakarítás tesztjén az átlagtól lényegesen jobb 2,2 pontos eredményt érte el, a futásteljesítmény, illetve a tartósság tesztjén a jó eredménynek számító 2,5 pontot kapta.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Michelin ENERGY SAVER + nyári gumi

2018.04.22

A neves francia gyártó termékei mindig is a leghosszabb futásteljesítménnyel rendelkező gumiabroncsok közé tartoztak, akinek volt már Michelin nyári gumi az autóján, biztosan meg tudja erősíteni ezt a megállapítást.
Az ENERGY SAVER + nyári gumival a francia vállalat nemcsak egy rendkívül tartós gumiabroncsot akart kifejleszteni, a fő cél az volt, hogy amint az abroncs nevéből is kiolvasható, egy rendkívül energiatakarékos nyári gumit adjanak a felhasználók számára.
Az elődjéhez képest az új Michelin ENERGY SAVER + nyári gumi használatával 60 liter üzemanyag megtakarítást érhet el minden autótulajdonos, más márkájú nyári gumikhoz képest a megtakarítás természetesen több a 60 liternél is, mivel lényegében minden teszt elismerte az ENERGY SAVER + kitűnő üzemanyag takarékossági képességeit.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Falken ZIEX ZE310 EcoRun nyári gumi

2018.04.20

A japán Falken elkészítette a ZIEX ZE914 EcoRun utódját, és az új nyári guminál a gyártó szerint jelentősen sikerült javítani a vonóerő minőségén, a tapadás kiválóságán a száraz és a nedves aszfalt felületeken egyaránt.
Mindezt természetesen úgy érte el a gyártó, hogy az Ecorun hírnevét még jobban öregbítse az új ZIEX ZE310 EcoRun, magyarra fordítva: még hosszabb futásteljesítményt szolgáltasson.
Az neves előd több tesztversenyen volt díjazott, így az új nyári gumitól sem vár el kevesebbet a japán vállalat. Az új abroncs az AutoBild idei nyári gumi tesztjén harmadik helyezést ért el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

2018-as AutoBild nyári gumi teszt a 15 colos méretben

2018.04.18

Idén az első európai nyári gumi tesztet az német AutoBild megbízásából végezték el a 195/65 R15-ös méretben.
A német autós újság tesztelési metódusa úgy zajlott, hogy először kiválasztottak 51 a német piacon kapható különböző márkától származó nyári gumit, majd mivel ennyi abroncsot rendkívül nagy anyagi és időbeli megterhelés lett volna részletekbe menően megvizsgálni, kezdetben leredukálták a résztvevők számát a szerintük legjobb 20-ra.
Ehhez minden egyes gumiabroncsot fékpróbáknak vetették alá. A nedves féktávolság mérését 80 km/h-ról, míg a száraz féktáv megmérését 100 km/h-ról végezték, és a legtöbb pontot kapott 20 nyári gumi került csak be a részletes tesztsorozatba.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Michelin Pilot Sport 4 UHP újabb nyári gumi teszten győztes

2018.04.12

Idén az Autozeitung a 225/45 R17 méretben vizsgált nyári és négyévszakos gumikat, az ADAC pedig a 205/55 R16 V méretben nyári gumikat, és mindkét teszten Michelin gumiabroncs győzedelmeskedett.
A híres francia gumigyártó következő tesztállomása 2018-ban a német Auto Motor und Sport (AMS) autós szaklap által végzett nyári gumi teszt volt, melyen 10 másik nyári gumival kellett megmérkőznie a Michelin Pilot Sport 4-nek a 225/45 R17 méretben.
A tesztek alanyául az Audi A3-as kompakt autó szolgált, és talán nem okozunk túl nagy meglepetést azzal, hogy a Michelin nyári gumija ezen a teszten is első lett, tegyük hozzá, két egymást követő évben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Pneumant Summer ST2 nyári gumi

2018.04.10

Az eredetileg német Pneumant gumigyártó Magyarországon kevéssé ismert, jelenleg pedig már a Goodyear - Dunlop gumigyártók kötelékébe tartozik, amivel jelentősen megnőttek a lehetőségei a még kiválóbb minőség fejlesztésére és előállítására.
Az ADAC idei, 2018-as nyári gumi tesztjén a Pneumant Summer ST2-t is bevették a vizsgálandó nyári abroncsok közé a 175/65 R14 T méretben, és hasonlóan a Pirelli Cinturato P1 Verde nyári gumihoz hasonlóan 2,9 átlag pontot ért el, és ezzel a nyolcadik helyen végzett.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Pirelli Cinturato P1 Verde nyári gumi

2018.04.03

Az olasz prémium gumigyártó a Cinturato P1 Verde nyári gumit leginkább a városi és kompakt autók igényeinek megfelelően fejlesztette ki.
A tervezőgárda megbízatása a gumiabronccsal kapcsolatban az volt, hogy egy olyan környezetbarát nyári gumit fejlesszenek ki, amely nemcsak a hosszú futásteljesítménye, és az alacsony gördülési ellenállása miatt (üzemanyag megtakarítás – kisebb CO2 kibocsátás) nevezhető zöld terméknek, hanem már a gyártás során is nagyrészt olyan technológiák és olyan anyagok kerüljenek felhasználásra, melyek a környezetvédelem szempontjait nagyban figyelembe veszik.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés