Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

HS51
ápr. 09

Kumho Ecsta HS51 nyári gumi

A dél-koreai Kumho gumigyártó neve 'fényes tavat' jelent, viszont a gumiabroncs gyártás 1960-as megkezdésekor még Samyang Tire néven volt ismert és 77-től használják csak a Kumho Tire márka nevet.
A Kumho Ecsta HS51 egy viszonylag új prémium nyári gumi a gyártó portfóliójában, melynek fejlesztésekor a tervezők két fő célt követtek, az egyik, hogy az abroncs legyen minél komfortosabb, a másik, hogy a legmagasabb biztonsági teljesítményeket is biztosítani tudja.
A Kumho termékét a 2018-as nyári gumi tesztjén a 205/55 R16 V méretben az ADAC is értékelte, és a 16 tagból álló mezőnyben a 2,6 átlagolt pontjával a nyolcadik helyet érte el.

A Kumho Ecsta HS51 nyári gumi legfontosabb jellemzői

 

A Ecsta HS51-es talán legnagyobb előnye a minden körülmény közötti kiegyensúlyozott viselkedés, ami lényegében azt jelenti, hogy a jármű vezetője minden időjárási helyzetben számíthat a gumiabroncs jó minőségű tapadására, és nem kell például arra számítania, hogy esős időben csökkent teljesítményekkel szembesüljön.
A futófelület megtervezése során a legmodernebb dizájnvonalat követték, a három masszív szinte egybefüggő bordázat remek szintű vezethetőséget biztosít, megfelelő irányváltásokkal.
Négy mély csatorna végzi a nagyobb esők során a nagy teljesítményű vízelvezetést, és a stabil, de finoman kidolgozott vállbordázat képessé teszi a nyári gumit a határozottabb irányváltások biztonságos végrehajtására is.
A gumikeveréket a gyártó legújabb fejlesztéseivel készítették el, alacsony gördülési ellenállás, kisebb zajszint és még komfortosabb használat, valamint nagyfokú üzemanyag takarékosság jellemzi. Mindezt természetesen úgy érték el a fejlesztők, hogy a tapadás e kényelmi és takarékossági tényezők ellenére is magas szintű maradjon.
 


A Kumho Ecsta HS51 nyári guminak a 2018-as ADAC teszten elért eredményei


A száraz aszfalton végzett vizsgálatok átlagolt eredménye 2,6 pont lett, amiből a vezetési magatartás tesztjén 3,0 pontot ért el. A vezetési biztonság vizsgálatain a Kumho Ecsta HS51 nyári gumi 2,8 pontot kapott és a száraz felületi fékhatékonyság tekintetében a nagyon jó 1,8 pontos eredményt érte el.
A vizes aszfalt felületeken végzett teszteken 2,5 átlagolt pontszámot kapott, melyből a nedves fékezés hatékonyságára az átlagtól jobb 2,3 pontot kapta, az aquaplaning vizsgálatokon mind a hosszanti irányban, mind pedig a keresztirányban vizsgáltak tekintetében 2,5 – 2,5 pontot ért el.
A nedves kezelhetőség tesztjén az Ecsta HS51az átlagtól jobb 2,4 pontot érte el, a körpályán és a kanyarodáskor vizsgált viselkedésére 2,5 pontot kapott.
 


A zaj és komfort, az üzemanyag megtakarítás és a futásteljesítmény tesztjeinek eredményei


A gumiabroncs menetzajának vizsgálatán a belső zaj nagyságára a rendkívül jó minőséget jelentő 2,8 pontot kapta, a külső zaj nagyságára 3,6 pontot ért el, ami az átlagtól jobb eredmény.
Az üzemanyag megtakarítás tesztjén az átlagtól lényegesen jobb 2,2 pontos eredményt érte el, a futásteljesítmény, illetve a tartósság tesztjén a jó eredménynek számító 2,5 pontot kapta.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés