Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Pirelli
ápr. 03

Pirelli Cinturato P1 Verde nyári gumi

Az olasz prémium gumigyártó a Cinturato P1 Verde nyári gumit leginkább a városi és kompakt autók igényeinek megfelelően fejlesztette ki.
A tervezőgárda megbízatása a gumiabronccsal kapcsolatban az volt, hogy egy olyan környezetbarát nyári gumit fejlesszenek ki, amely nemcsak a hosszú futásteljesítménye, és az alacsony gördülési ellenállása miatt (üzemanyag megtakarítás – kisebb CO2 kibocsátás) nevezhető zöld terméknek, hanem már a gyártás során is nagyrészt olyan technológiák és olyan anyagok kerüljenek felhasználásra, melyek a környezetvédelem szempontjait nagyban figyelembe veszik.

A Pirelli Cinturato P1 Verde a 175/65 R14 T méretben volt teszttermék az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjének mezőnyében, és az átlagolt 2,9 pontos eredményével a hetedik helyen végzett.
 


A Cinturato P1 Verde nyári gumi fontosabb jellemzői

 

Az aszimmetrikus futófelületet úgy tervezték, hogy az időjárási körülmények legszélesebb skáláját jól kezelje, olyasformán, hogy minél inkább kiegyensúlyozott viselkedésével segítse a vezetőt a változó körülmények között is a biztonságos vezethetőség elérésében.
A futófelület ennek megfelelően két speciális résszel rendelkezik, amelyek biztosítják, hogy a gumiabroncs ne csak a nedves utakon teljesítsen jól, hanem a száraz felületeken is biztonságot és dinamikus mozgást szolgáltasson.
Az új EU előírásokkal összhangban a Pirelli egy olyan környezetbarát nyári gumit hozott létre, amely költséghatékonyan használható.
Ezeknek a követelményeknek való megfelelést a különleges összetételű gumikeverék biztosítja, mely alacsonyabb gördülési ellenállást, ezáltal kisebb üzemanyag felhasználást és hosszabb futásteljesítményt is garantál, mindazonáltal a mechanikai sérüléseknek is jobban ellenáll.
A zajszintje a 2013-as kibocsátáskor még remeknek számított, ma már inkább az átlagtól kicsit jobbnak mondható csak.
 

A Pirelli Cinturato P1 Verde gumiabroncs ADAC teszten mutatott száraz és nedves értékelései


A Pirelli Cinturato P1 Verde 2,4 pontos átlageredményt ért el a száraz aszfalton végzett tesztek összesítésében, ebből a vezetési magatartásra 2,8 pontot kapott, a vezetési biztonság tesztjén 2,5 pontot ért el, és a száraz teljesítmények közül a legjobb eredményt a száraz fékezhetőségére kapta, 1,8 pontot.
A nedves felületeken végzett vizsgálatok átlagolt pontszáma 2,9 lett. A nedves aszfalton mért fékút hosszára 2,8 pontot kapott, az aquaplaning egyenesirányú és keresztirányú tesztjén 2,5 – 2,5 pontot érdemelt, a nedves úton vizsgált kezelhetőségére 3,4 pontot kapott, míg a körpályán és kanyarodás közbeni vizsgálatokon 3,0 pontos eredményt ért el.
 

A zajszint/komfort, a üzemanyag megtakarítás és a futásteljesítmény teszteredményei

 

A zajszint méréseken a belső zajszintjére 3,5 pontot, míg a külső zajszintre 3,9 pontot ért el.
Az üzemanyag megtakarító képességet feltérképező vizsgálatokon nagyon jól szerepelt, 2,0 pontot szerzett.
A tartósság/futásteljesítmény teszten az átlagtól jobb eredményt ért el, 2,5 pontjával a tartósabb nyári gumik közé tartozik.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés