Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Pirelli
ápr. 03

Pirelli Cinturato P1 Verde nyári gumi

Az olasz prémium gumigyártó a Cinturato P1 Verde nyári gumit leginkább a városi és kompakt autók igényeinek megfelelően fejlesztette ki.
A tervezőgárda megbízatása a gumiabronccsal kapcsolatban az volt, hogy egy olyan környezetbarát nyári gumit fejlesszenek ki, amely nemcsak a hosszú futásteljesítménye, és az alacsony gördülési ellenállása miatt (üzemanyag megtakarítás – kisebb CO2 kibocsátás) nevezhető zöld terméknek, hanem már a gyártás során is nagyrészt olyan technológiák és olyan anyagok kerüljenek felhasználásra, melyek a környezetvédelem szempontjait nagyban figyelembe veszik.

A Pirelli Cinturato P1 Verde a 175/65 R14 T méretben volt teszttermék az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjének mezőnyében, és az átlagolt 2,9 pontos eredményével a hetedik helyen végzett.
 


A Cinturato P1 Verde nyári gumi fontosabb jellemzői

 

Az aszimmetrikus futófelületet úgy tervezték, hogy az időjárási körülmények legszélesebb skáláját jól kezelje, olyasformán, hogy minél inkább kiegyensúlyozott viselkedésével segítse a vezetőt a változó körülmények között is a biztonságos vezethetőség elérésében.
A futófelület ennek megfelelően két speciális résszel rendelkezik, amelyek biztosítják, hogy a gumiabroncs ne csak a nedves utakon teljesítsen jól, hanem a száraz felületeken is biztonságot és dinamikus mozgást szolgáltasson.
Az új EU előírásokkal összhangban a Pirelli egy olyan környezetbarát nyári gumit hozott létre, amely költséghatékonyan használható.
Ezeknek a követelményeknek való megfelelést a különleges összetételű gumikeverék biztosítja, mely alacsonyabb gördülési ellenállást, ezáltal kisebb üzemanyag felhasználást és hosszabb futásteljesítményt is garantál, mindazonáltal a mechanikai sérüléseknek is jobban ellenáll.
A zajszintje a 2013-as kibocsátáskor még remeknek számított, ma már inkább az átlagtól kicsit jobbnak mondható csak.
 

A Pirelli Cinturato P1 Verde gumiabroncs ADAC teszten mutatott száraz és nedves értékelései


A Pirelli Cinturato P1 Verde 2,4 pontos átlageredményt ért el a száraz aszfalton végzett tesztek összesítésében, ebből a vezetési magatartásra 2,8 pontot kapott, a vezetési biztonság tesztjén 2,5 pontot ért el, és a száraz teljesítmények közül a legjobb eredményt a száraz fékezhetőségére kapta, 1,8 pontot.
A nedves felületeken végzett vizsgálatok átlagolt pontszáma 2,9 lett. A nedves aszfalton mért fékút hosszára 2,8 pontot kapott, az aquaplaning egyenesirányú és keresztirányú tesztjén 2,5 – 2,5 pontot érdemelt, a nedves úton vizsgált kezelhetőségére 3,4 pontot kapott, míg a körpályán és kanyarodás közbeni vizsgálatokon 3,0 pontos eredményt ért el.
 

A zajszint/komfort, a üzemanyag megtakarítás és a futásteljesítmény teszteredményei

 

A zajszint méréseken a belső zajszintjére 3,5 pontot, míg a külső zajszintre 3,9 pontot ért el.
Az üzemanyag megtakarító képességet feltérképező vizsgálatokon nagyon jól szerepelt, 2,0 pontot szerzett.
A tartósság/futásteljesítmény teszten az átlagtól jobb eredményt ért el, 2,5 pontjával a tartósabb nyári gumik közé tartozik.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Michelin ENERGY SAVER + nyári gumi

2018.04.22

A neves francia gyártó termékei mindig is a leghosszabb futásteljesítménnyel rendelkező gumiabroncsok közé tartoztak, akinek volt már Michelin nyári gumi az autóján, biztosan meg tudja erősíteni ezt a megállapítást.
Az ENERGY SAVER + nyári gumival a francia vállalat nemcsak egy rendkívül tartós gumiabroncsot akart kifejleszteni, a fő cél az volt, hogy amint az abroncs nevéből is kiolvasható, egy rendkívül energiatakarékos nyári gumit adjanak a felhasználók számára.
Az elődjéhez képest az új Michelin ENERGY SAVER + nyári gumi használatával 60 liter üzemanyag megtakarítást érhet el minden autótulajdonos, más márkájú nyári gumikhoz képest a megtakarítás természetesen több a 60 liternél is, mivel lényegében minden teszt elismerte az ENERGY SAVER + kitűnő üzemanyag takarékossági képességeit.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Falken ZIEX ZE310 EcoRun nyári gumi

2018.04.20

A japán Falken elkészítette a ZIEX ZE914 EcoRun utódját, és az új nyári guminál a gyártó szerint jelentősen sikerült javítani a vonóerő minőségén, a tapadás kiválóságán a száraz és a nedves aszfalt felületeken egyaránt.
Mindezt természetesen úgy érte el a gyártó, hogy az Ecorun hírnevét még jobban öregbítse az új ZIEX ZE310 EcoRun, magyarra fordítva: még hosszabb futásteljesítményt szolgáltasson.
Az neves előd több tesztversenyen volt díjazott, így az új nyári gumitól sem vár el kevesebbet a japán vállalat. Az új abroncs az AutoBild idei nyári gumi tesztjén harmadik helyezést ért el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

2018-as AutoBild nyári gumi teszt a 15 colos méretben

2018.04.18

Idén az első európai nyári gumi tesztet az német AutoBild megbízásából végezték el a 195/65 R15-ös méretben.
A német autós újság tesztelési metódusa úgy zajlott, hogy először kiválasztottak 51 a német piacon kapható különböző márkától származó nyári gumit, majd mivel ennyi abroncsot rendkívül nagy anyagi és időbeli megterhelés lett volna részletekbe menően megvizsgálni, kezdetben leredukálták a résztvevők számát a szerintük legjobb 20-ra.
Ehhez minden egyes gumiabroncsot fékpróbáknak vetették alá. A nedves féktávolság mérését 80 km/h-ról, míg a száraz féktáv megmérését 100 km/h-ról végezték, és a legtöbb pontot kapott 20 nyári gumi került csak be a részletes tesztsorozatba.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Michelin Pilot Sport 4 UHP újabb nyári gumi teszten győztes

2018.04.12

Idén az Autozeitung a 225/45 R17 méretben vizsgált nyári és négyévszakos gumikat, az ADAC pedig a 205/55 R16 V méretben nyári gumikat, és mindkét teszten Michelin gumiabroncs győzedelmeskedett.
A híres francia gumigyártó következő tesztállomása 2018-ban a német Auto Motor und Sport (AMS) autós szaklap által végzett nyári gumi teszt volt, melyen 10 másik nyári gumival kellett megmérkőznie a Michelin Pilot Sport 4-nek a 225/45 R17 méretben.
A tesztek alanyául az Audi A3-as kompakt autó szolgált, és talán nem okozunk túl nagy meglepetést azzal, hogy a Michelin nyári gumija ezen a teszten is első lett, tegyük hozzá, két egymást követő évben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Pneumant Summer ST2 nyári gumi

2018.04.10

Az eredetileg német Pneumant gumigyártó Magyarországon kevéssé ismert, jelenleg pedig már a Goodyear - Dunlop gumigyártók kötelékébe tartozik, amivel jelentősen megnőttek a lehetőségei a még kiválóbb minőség fejlesztésére és előállítására.
Az ADAC idei, 2018-as nyári gumi tesztjén a Pneumant Summer ST2-t is bevették a vizsgálandó nyári abroncsok közé a 175/65 R14 T méretben, és hasonlóan a Pirelli Cinturato P1 Verde nyári gumihoz hasonlóan 2,9 átlag pontot ért el, és ezzel a nyolcadik helyen végzett.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Kumho Ecsta HS51 nyári gumi

2018.04.09

A dél-koreai Kumho gumigyártó neve 'fényes tavat' jelent, viszont a gumiabroncs gyártás 1960-as megkezdésekor még Samyang Tire néven volt ismert és 77-től használják csak a Kumho Tire márka nevet.
A Kumho Ecsta HS51 egy viszonylag új prémium nyári gumi a gyártó portfóliójában, melynek fejlesztésekor a tervezők két fő célt követtek, az egyik, hogy az abroncs legyen minél komfortosabb, a másik, hogy a legmagasabb biztonsági teljesítményeket is biztosítani tudja.
A Kumho termékét a 2018-as nyári gumi tesztjén a 205/55 R16 V méretben az ADAC is értékelte, és a 16 tagból álló mezőnyben a 2,6 átlagolt pontjával a nyolcadik helyet érte el.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés