Ugrás az oldal tetejére
Részletes kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés autótípus szerint

Autógumi méretek segédlet

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

teli_gumi_teszt_autotire
nov. 05

ADAC Téli Gumi Teszt 2023: Ki nyújtja a legjobb tapadást?

A Golf tesztje felfedi, hogy az ADAC gumiabroncs tesztje 2023-ban ünnepli fél évszázados évfordulóját. Ebben az évben az ADAC 16 aktuális 225/45 R17 méretű gumiabroncsot tesztelt a kompakt osztályban, hogy kiderítse, melyik bírja a legjobban a hideg évszak különböző körülményeit.

Miből is áll a teszt?

Az idei 225/45 R17-es tesztméret, amely a H sebességosztályban 210 km/h-ig terjed, még mindig az egyik legnépszerűbb, különösen a téli gumiabroncsok között. Ez a méret kiválóan illeszkedik alsó középkategóriás kompakt járművekhez, mint az Opel Astra vagy a VW Golf.

A teszt során négy gumiabroncs modell "jó" minősítést kapott, tizenegy pedig "kielégítő" minősítéssel zárt, míg egy modell teljesen meghibásodott. A széles középmezőnyben érdemes a részletekre is odafigyelni, mivel az egyéni vezetési profilodtól függően egy kielégítő, általában olcsóbb tesztjelölt is ideális választás lehet.


Új tesztkritériumok


A 2023-as nyári gumiabroncs-teszthez hasonlóan az ADAC továbbfejlesztette a téli gumiabroncs-teszt értékelési rendszerét. A végső minősítést a vezetési biztonság és a környezeti teljesítmény kombinációja alkotja. A vezetésbiztonság, különösen száraz, nedves és téli utakon, a legfontosabb kritérium, 70 százalékos súllyal. A kopás, az üzemanyag-fogyasztás és a zaj a környezeti egyensúly 30 százalékos részét képezik.


Vizsgálati eredmények egy pillantással


A teszt során olyan gumiabroncsokat vizsgáltak, mint a CONTINENTAL WinterContact TS 870, MICHELIN ALPINE 6, GOODYEAR UltraGrip Performance + és DUNLOP TÉLI SPORT 5. Az eredményeket egy átfogó táblázatban mutatják be, amely tartalmazza az árat, az ADAC-ítéletet, a vezetési biztonságot és a környezeti egyensúlyt.


A négy legkiegyensúlyozottabb gumi és alternatívák


A VW Golf tesztjárművön négy gumiabroncs különösen jól teljesített. A Continental WinterContact TS 870 például kiváló vezetési teljesítményt és környezeti egyensúlyt biztosított téli és nedves utakon is. A Michelin Alpin 6 és a Goodyear Ultra Grip Performance + is hasonlóan jól teljesített.


A tizenegy "kielégítő" gumiabroncs között vannak olyanok, amelyek kisebb hiányosságokkal rendelkeznek, de a környezeti teljesítmény szempontjából jól teljesítenek. Az egyéni vezetési profil alapján ezek közül is lehet jó választás.


A méretek megfelelnek ezeknek az autóknak


A tesztelt gumiabroncsméret több autómodellhez is illeszkedik, többek között a BMW 1-es és 2-es sorozatához, a Hyundai i30-hoz, a Mercedes A- és B-osztályához, az Opel Astrához, a Renault Meganéhoz, a Skoda Octaviához és a VW Golfhoz.


Az ADAC 2023-as téli gumiabroncs-tesztje alapos és átfogó képet ad a piac aktuális kínálatáról. A vezetésbiztonság és a környezeti teljesítmény egyensúlya alapján a fogyasztók megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb gumiabroncsot.


Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear abroncsok: utánozhatatlan minőség több mint egy évszázad óta

2023.11.21

Amikor a gumiabroncsok világáról esik szó, kevés olyan név van, amely olyan mélyen gyökerezik a minőség, megbízhatóság és innováció fogalmában, mint a Goodyear. Több mint egy évszázados múlttal a hátuk mögött, a Goodyear nem csupán egy márka; egy szinonima a folyamatos fejlődésre és a technológiai határok feszegetésére. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogy a Goodyear hogyan vált az egyik legelismertebb és legmegbízhatóbb gumiabroncs-gyártóvá a világon, és hogy milyen újításokkal és technológiákkal alakítja ma is a járműipart.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear márkák kiemelkedő teljesítménye az ADAC Téliabroncs-tesztjén

2023.11.21

A Goodyear és társult márkái, a Dunlop, a Fulda és a Sava, kiváló eredményeket értek el az ADAC legutóbbi téliabroncs-tesztjén, amely Európa egyik legátfogóbb és legelismertebb abroncs-tesztje. Ez a sikeres szereplés nemcsak a Goodyear innovációs képességét és elkötelezettségét a teljesítmény iránt bizonyítja, hanem azt is, hogy a cég abroncsai minden kategóriában megbízható választást jelentenek a fogyasztók számára.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Hófödte utak és téligumik: Az ideális téli vezetés

2023.11.08

A tél beálltával a hóval borított utak és a hideg időjárás számos kihívást jelenthetnek az autóvezetők számára. Azonban nincs ok az aggodalomra, mert a megfelelő téli gumiabroncsok segítségével teljes mértékben élvezhetjük a téli vezetés élményét. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért olyan fontosak a téli gumiabroncsok, és hogyan járulnak hozzá a biztonságos és kellemes téli autózáshoz.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A négyévszakos gumiabroncsok csodálatos világa és a Top márkák az autotire kínálatában

2023.11.08

A négyévszakos gumiabroncsok egyre népszerűbb választást jelentenek az autósok körében, hiszen sokoldalúságukkal és kiváló teljesítményükkel egész évben megbízható választást kínálnak. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a négyévszakos gumiabroncsok előnyeit és bemutatjuk a piac legjobb márkáit, amelyeket az Autotire-nél érdemes megvásárolni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Michelin: A 2023-as téli és 4 évszakos gumiabroncs tesztek királya

2023.11.06

A Michelin gumiabroncsok hosszú évek óta a minőség és a teljesítmény szinonimái. A 2023-as évben azonban a márka különösen kiemelkedően teljesített a legfrissebb téli és 4 évszakos gumiabroncs teszteken. Összesen hat tesztből öt első és egy második helyezést értek el, ami magáért beszél. Nézzük meg közelebbről az eredményeket!

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A MICHELIN CrossClimate 2 SUV győzelme az AUTO BILD 2023-as tesztjén

2023.11.02

Az autózás világában az abroncsok kiválasztása nem kisebb feladat, mint magának az autónak a választása. Egy jó gumiabroncs nem csak a vezetési élményt, de a biztonságot is jelentősen befolyásolja. A 4 évszakos gumik népszerűsége az elmúlt években rohamosan nőtt, hiszen sokak számára ideális megoldást kínálnak a változékony időjárási körülmények között. De vajon melyik a legjobb választás ebben a kategóriában?

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés