Ugrás az oldal tetejére
Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Enliten Turanza Eco
nov. 27

Bridgestone fejlesztés - ENLITEN technológia

A Bridgestone mindig is elkötelezett volt a fejlett megoldások és fenntartható, környezetkímélő közlekedés mellett. Stratégiai partnerével a Volkswagennel közösen fejlesztette ki új, forradalmi megoldását, melyet a Turanza Eco nevű abroncs fejlesztésekor-gyártásakor alkalmaztak.

2020 augusztus óta az európai piacon is elérhető a kifejezetten a Volkswagen Golf 8 számára készített, gyári szerelésű abroncsai, melyek visszatükrözik az új technológia műszaki előnyeit.
A modell csúcstechnológiás tulajdonságait kiegészítve az egyedi tervezésű abroncsokat úgy fejlesztették ki, hogy fokozzák a Golf 8 továbbfejlesztett menetdinamikáját.

A termék jellemzői

A Turanza Eco javítja a jármű kezelhetőségét és menetdinamikáját úgy, hogy kisebb tömegével még a vezetési élményt is fokozza.
 A fejlesztők 20%-al kisebb tömegűre alkották a terméket, amely ezzel új ipari sztenderdet állít fel és komoly kihívás elé állítja a versenytársakat is.
A gördülési ellenállása közel 30%-os mértékben csökkenhet, ez is markáns változás.
 A technológiában ötvözött különleges anyagok és új keverékképző eljárásoknak köszönhetően javult a kopási teljesítmény és a tapadási mutatókat is sikerült szinten tartani.
A gumik nedves tapadási teljesítménye „B” fokozató abroncscímkét kapott, kopási teljesítménye megfelelő.

És ami a cég számára kiemelten fontos jellemző: az abroncs, egyedülállóan környezetkímélő. A technológiának köszönhető kisebb anyagfelhasználás mellett az autók üzemanyag fogyasztásában is javulást eredményezhet a termék, így több szempontból is környezettudatos választás.

 A termék a Volkswagen Golf 8 autó gyári szerelésű abroncsaként 205/55R16 91H Turanza Eco ENLITEN Technology néven érhető el az európai piacon 2020 augusztusa óta.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Michelin az év téli gumi gyártója

2020.12.01

Miután a Michelint 2020 legjobb nyári gumi abroncs gyártójának választották nyáron, 2020 októberében megválasztották a legjobb téli gumi abroncs gyártójának is.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az abroncsválasztás fontossága

2020.11.24

Sokszor kerül „terítékre” a gumis szezon során, hogy a végfelhasználó jó minőségű, prémium szegmensbe tartozó abroncsot vagy az olcsóbb, általában keleti márkát preferálja, esetleg használt gumit tegyen az autóra. Alábbi írásunkkal néhány apró gondolatot osztunk meg Veletek.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

DUNLOP Sport - Négy évszakos új mintázat

2020.11.20

A Dunlop márka új, minden évszakra tervezett termékével pótolta portfóliójában az egyetlen hiányzó láncszemet.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A legnagyobb hazai téligumi-teszt

2020.11.16

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Használtautó.hu csapata - együttműködésben a Nonstopgumi csapatával- a legnagyobb hazai téligumi-tesztet. Az eredmények ezúttal is megerősítették, hogy a jobb műszaki állapotban lévő - főleg- prémium kategóriás termékek teljesítenek a legjobban.
Cikkünkben a részletek....

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Vredestein Quatrac család - A nyerő négy évszakos

2020.11.13

A Vredestein új, négy évszakos termékei sikert sikerre halmoznak a teszteken

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Törzsvásárlói belépés