Ugrás az oldal tetejére
Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint


Keresés méret szerint


Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

abroncsválasztás
nov. 24

Az abroncsválasztás fontossága

Sokszor kerül „terítékre” a gumis szezon során, hogy a végfelhasználó jó minőségű, prémium szegmensbe tartozó abroncsot vagy az olcsóbb, általában keleti márkát preferálja, esetleg használt gumit tegyen az autóra. Alábbi írásunkkal néhány apró gondolatot osztunk meg Veletek.

A járművek viszonylag kis területen – kerekenként egy tenyérnyi felületen- érintkeznek az aszfalttal. Ekkora felület áll rendelkezésre, hogy kialakítsuk a megfelelő tapadási és irányváltoztatási stabilitást a járművünknél. Az autónk abroncsai kiemelkedő szerepet játszanak a biztonságos közlekedés minden mozzanatában, ezért fontos a megfontolt és felelősségteljes abroncsválasztás.

Óriási választék kínál változatosságot a piacon, az olcsó és rosszabb minőségű abroncsoktól a drágább, prémium minőségű abroncsokig. A nagy neveket szinte mindenki ismeri, a legtöbb esetben, ha új autót vásárolunk, valamelyik nagy gyártó prémium, nyári termékével vehetjük át az autónkat. Ezt követően – ha elégedettek voltunk az „első szerelt” termékkel, nagy valószínűséggel választjuk ugyanazt a márkát. Amennyiben csere mellett döntünk, érdemes jól átgondolni a választást.

Az internetes és webshopos információszerzés mellett érdemes akár személyesen is érdeklődni szervizünkben az ajánlott márkák iránt. A gumis szakemberek ugyanis kompetens információkkal szolgálhatnak a választáshoz. Ez később a nyugalmunkat és elégedettségünket eredményezheti.

Választási ismérvek

A gumikat – attól függően, hogy nyári, téli vagy négy évszakos - összetett szempontrendszer szerint vizsgálják, különféle útviszonyok mellett. Az abroncsokat száraz-, nedves-, havas- és jeges úton is górcső alá veszik. A tapadás mellett egyéb tulajdonságokat is vizsgálnak (kopás, üzemanyag-fogyasztás, zajszint).  

 Tehát a 4 legfontosabb ismérv, amely a döntésünk meghozatalában alappillér lehet:

 -          tapadás (biztonság)
 -          kopás (futásteljesítmény)
 -          üzemanyag-fogyasztás (gazdaságosság)
 -          zajszint (komfortérzet, környezeti terhelés)  

 A prémium, jó minőségű abroncsok általában nagyobb egyszeri kiadást jelentenek, azonban a fenti tulajdonságok együttes figyelembe vételével mindenképpen új, a tulajdonságok összességénél megfelelő eredményekkel rendelkező abroncs választását javasoljuk.
 A felsőbb kategóriás abroncsok tapadási tulajdonságai kedvezőbbek, kevesebb üzemanyag fogyasztást eredményezhetnek és jobb a futásteljesítményük is.
E mellett nem elhanyagolható a kisebb zajszint és az esetleges sérülésekkel szembeni nagyobb ellenállás sem.

Összességében tehát megállapítható, hogy abroncsvásárlás során „csak az ár alapján” dönteni bizony nagyon rossz döntés lehet! Saját és a közlekedésben résztvevő társaink biztonsága érdekében érdemes minden szempontot figyelembe venni, amikor beruházunk.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Ezek a legjobb téli gumik 225 50 r17 méretben

2022.12.15

Több szervezet, szaklap is tesztelte már a 225 50 r17 téli gumi kínálatot. A téli gumi minősége nagyban befolyásolja a biztonságos közlekedést, ezért érdemes nagy figyelmet szentelni annak, hogy milyen abroncsokat is vásárolunk meg

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Fókuszban a 225 45 r17 téli gumik

2022.12.14

Széles kínálattal találkozhat az, aki 225 45 r17 téli gumit keres, úgy a prémium, mint a középkategóriás és az olcsó abroncsok között is többfélét találunk ebben a méretben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Középpontban a 215 65 r16 téli gumik

2022.12.13

A 215 65 r16 téli gumik széles kínálatában olykor nem is olyan könnyű eligazodni. Sok prémium, középkategóriás és olcsó abroncsokat gyártó vállalat is kínál abroncsokat ebben a méretben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

215 55 r17 téli gumi – itt vannak a legfrissebb teszteredmények

2022.12.12

A 215 55 r17 téli gumi kínálat igen széles, nagyon sok prémium, középkategóriás és olcsó abroncsot találhatunk ebben a méretben. Az Autobild 2022-ben pontosan ebben a méretben tesztelte a téli gumikat, így a végeredményt tanulmányozva igazán hasznos tapasztalatokkal gazdagodhatunk.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Milyen abroncsot vegyünk, ha 215 55 r16 téli gumit keresünk?

2022.12.11

Prémium, középkategóriás és budget kategóriás abroncsból is szép számmal találunk a kínálatban, ha 215 55 r16 téli gumit keresünk. Sokszor nem is olyan könnyű eligazodni ebben a széles kínálatban. Fontos, hogy amikor téli gumit keresünk, megnézzük, hogy milyenek az egyes abroncsokkal kapcsolatban a teszteredmények, de ugyanígy érdemes a vásárlói véleményeket is átolvasni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Fókuszban a 195 60 r15 téli gumi

2022.12.10

Széles kínálattal találkozhat az, aki 195 60 r15 téli gumi méretben keresgél. Prémium gyártók, középkategóriás abroncsokat és olcsó abroncsokat gyártó vállalatok is kínálnak szép számban ebben a méretben téli gumikat. Hogy melyek a legjobbak?

Törzsvásárlói belépés