Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

abroncsválasztás
nov. 24

Az abroncsválasztás fontossága

Sokszor kerül „terítékre” a gumis szezon során, hogy a végfelhasználó jó minőségű, prémium szegmensbe tartozó abroncsot vagy az olcsóbb, általában keleti márkát preferálja, esetleg használt gumit tegyen az autóra. Alábbi írásunkkal néhány apró gondolatot osztunk meg Veletek.

A járművek viszonylag kis területen – kerekenként egy tenyérnyi felületen- érintkeznek az aszfalttal. Ekkora felület áll rendelkezésre, hogy kialakítsuk a megfelelő tapadási és irányváltoztatási stabilitást a járművünknél. Az autónk abroncsai kiemelkedő szerepet játszanak a biztonságos közlekedés minden mozzanatában, ezért fontos a megfontolt és felelősségteljes abroncsválasztás.

Óriási választék kínál változatosságot a piacon, az olcsó és rosszabb minőségű abroncsoktól a drágább, prémium minőségű abroncsokig. A nagy neveket szinte mindenki ismeri, a legtöbb esetben, ha új autót vásárolunk, valamelyik nagy gyártó prémium, nyári termékével vehetjük át az autónkat. Ezt követően – ha elégedettek voltunk az „első szerelt” termékkel, nagy valószínűséggel választjuk ugyanazt a márkát. Amennyiben csere mellett döntünk, érdemes jól átgondolni a választást.

Az internetes és webshopos információszerzés mellett érdemes akár személyesen is érdeklődni szervizünkben az ajánlott márkák iránt. A gumis szakemberek ugyanis kompetens információkkal szolgálhatnak a választáshoz. Ez később a nyugalmunkat és elégedettségünket eredményezheti.

Választási ismérvek

A gumikat – attól függően, hogy nyári, téli vagy négy évszakos - összetett szempontrendszer szerint vizsgálják, különféle útviszonyok mellett. Az abroncsokat száraz-, nedves-, havas- és jeges úton is górcső alá veszik. A tapadás mellett egyéb tulajdonságokat is vizsgálnak (kopás, üzemanyag-fogyasztás, zajszint).  

 Tehát a 4 legfontosabb ismérv, amely a döntésünk meghozatalában alappillér lehet:

 -          tapadás (biztonság)
 -          kopás (futásteljesítmény)
 -          üzemanyag-fogyasztás (gazdaságosság)
 -          zajszint (komfortérzet, környezeti terhelés)  

 A prémium, jó minőségű abroncsok általában nagyobb egyszeri kiadást jelentenek, azonban a fenti tulajdonságok együttes figyelembe vételével mindenképpen új, a tulajdonságok összességénél megfelelő eredményekkel rendelkező abroncs választását javasoljuk.
 A felsőbb kategóriás abroncsok tapadási tulajdonságai kedvezőbbek, kevesebb üzemanyag fogyasztást eredményezhetnek és jobb a futásteljesítményük is.
E mellett nem elhanyagolható a kisebb zajszint és az esetleges sérülésekkel szembeni nagyobb ellenállás sem.

Összességében tehát megállapítható, hogy abroncsvásárlás során „csak az ár alapján” dönteni bizony nagyon rossz döntés lehet! Saját és a közlekedésben résztvevő társaink biztonsága érdekében érdemes minden szempontot figyelembe venni, amikor beruházunk.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Michelin az év téli gumi gyártója

2020.12.01

Miután a Michelint 2020 legjobb nyári gumi abroncs gyártójának választották nyáron, 2020 októberében megválasztották a legjobb téli gumi abroncs gyártójának is.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Bridgestone fejlesztés - ENLITEN technológia

2020.11.27

A Bridgestone mindig is elkötelezett volt a fejlett megoldások és fenntartható, környezetkímélő közlekedés mellett. Stratégiai partnerével a Volkswagennel közösen fejlesztette ki új, forradalmi megoldását, melyet a Turanza Eco nevű abroncs fejlesztésekor-gyártásakor alkalmaztak.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

DUNLOP Sport - Négy évszakos új mintázat

2020.11.20

A Dunlop márka új, minden évszakra tervezett termékével pótolta portfóliójában az egyetlen hiányzó láncszemet.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A legnagyobb hazai téligumi-teszt

2020.11.16

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Használtautó.hu csapata - együttműködésben a Nonstopgumi csapatával- a legnagyobb hazai téligumi-tesztet. Az eredmények ezúttal is megerősítették, hogy a jobb műszaki állapotban lévő - főleg- prémium kategóriás termékek teljesítenek a legjobban.
Cikkünkben a részletek....

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Vredestein Quatrac család - A nyerő négy évszakos

2020.11.13

A Vredestein új, négy évszakos termékei sikert sikerre halmoznak a teszteken

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés