Ugrás az oldal tetejére
Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

abroncsválasztás
nov. 24

Az abroncsválasztás fontossága

Sokszor kerül „terítékre” a gumis szezon során, hogy a végfelhasználó jó minőségű, prémium szegmensbe tartozó abroncsot vagy az olcsóbb, általában keleti márkát preferálja, esetleg használt gumit tegyen az autóra. Alábbi írásunkkal néhány apró gondolatot osztunk meg Veletek.

A járművek viszonylag kis területen – kerekenként egy tenyérnyi felületen- érintkeznek az aszfalttal. Ekkora felület áll rendelkezésre, hogy kialakítsuk a megfelelő tapadási és irányváltoztatási stabilitást a járművünknél. Az autónk abroncsai kiemelkedő szerepet játszanak a biztonságos közlekedés minden mozzanatában, ezért fontos a megfontolt és felelősségteljes abroncsválasztás.

Óriási választék kínál változatosságot a piacon, az olcsó és rosszabb minőségű abroncsoktól a drágább, prémium minőségű abroncsokig. A nagy neveket szinte mindenki ismeri, a legtöbb esetben, ha új autót vásárolunk, valamelyik nagy gyártó prémium, nyári termékével vehetjük át az autónkat. Ezt követően – ha elégedettek voltunk az „első szerelt” termékkel, nagy valószínűséggel választjuk ugyanazt a márkát. Amennyiben csere mellett döntünk, érdemes jól átgondolni a választást.

Az internetes és webshopos információszerzés mellett érdemes akár személyesen is érdeklődni szervizünkben az ajánlott márkák iránt. A gumis szakemberek ugyanis kompetens információkkal szolgálhatnak a választáshoz. Ez később a nyugalmunkat és elégedettségünket eredményezheti.

Választási ismérvek

A gumikat – attól függően, hogy nyári, téli vagy négy évszakos - összetett szempontrendszer szerint vizsgálják, különféle útviszonyok mellett. Az abroncsokat száraz-, nedves-, havas- és jeges úton is górcső alá veszik. A tapadás mellett egyéb tulajdonságokat is vizsgálnak (kopás, üzemanyag-fogyasztás, zajszint).  

 Tehát a 4 legfontosabb ismérv, amely a döntésünk meghozatalában alappillér lehet:

 -          tapadás (biztonság)
 -          kopás (futásteljesítmény)
 -          üzemanyag-fogyasztás (gazdaságosság)
 -          zajszint (komfortérzet, környezeti terhelés)  

 A prémium, jó minőségű abroncsok általában nagyobb egyszeri kiadást jelentenek, azonban a fenti tulajdonságok együttes figyelembe vételével mindenképpen új, a tulajdonságok összességénél megfelelő eredményekkel rendelkező abroncs választását javasoljuk.
 A felsőbb kategóriás abroncsok tapadási tulajdonságai kedvezőbbek, kevesebb üzemanyag fogyasztást eredményezhetnek és jobb a futásteljesítményük is.
E mellett nem elhanyagolható a kisebb zajszint és az esetleges sérülésekkel szembeni nagyobb ellenállás sem.

Összességében tehát megállapítható, hogy abroncsvásárlás során „csak az ár alapján” dönteni bizony nagyon rossz döntés lehet! Saját és a közlekedésben résztvevő társaink biztonsága érdekében érdemes minden szempontot figyelembe venni, amikor beruházunk.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Michelin az év téli gumi gyártója

2020.12.01

Miután a Michelint 2020 legjobb nyári gumi abroncs gyártójának választották nyáron, 2020 októberében megválasztották a legjobb téli gumi abroncs gyártójának is.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Bridgestone fejlesztés - ENLITEN technológia

2020.11.27

A Bridgestone mindig is elkötelezett volt a fejlett megoldások és fenntartható, környezetkímélő közlekedés mellett. Stratégiai partnerével a Volkswagennel közösen fejlesztette ki új, forradalmi megoldását, melyet a Turanza Eco nevű abroncs fejlesztésekor-gyártásakor alkalmaztak.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

DUNLOP Sport - Négy évszakos új mintázat

2020.11.20

A Dunlop márka új, minden évszakra tervezett termékével pótolta portfóliójában az egyetlen hiányzó láncszemet.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A legnagyobb hazai téligumi-teszt

2020.11.16

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Használtautó.hu csapata - együttműködésben a Nonstopgumi csapatával- a legnagyobb hazai téligumi-tesztet. Az eredmények ezúttal is megerősítették, hogy a jobb műszaki állapotban lévő - főleg- prémium kategóriás termékek teljesítenek a legjobban.
Cikkünkben a részletek....

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Vredestein Quatrac család - A nyerő négy évszakos

2020.11.13

A Vredestein új, négy évszakos termékei sikert sikerre halmoznak a teszteken

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Törzsvásárlói belépés