Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Goodyear
máj. 09

Goodyear nyári gumi lett a nyerő a német GTÜ tesztjén

Az ADAC, avagy a német autóklub tesztje után befutottak a szintén német GTÜ legújabb teszteredményei is, amelyekből kiderült, hogy az idei szezon legnagyobb csatáit – a későbbi teszteken is – a Goodyear és a Continental vívják majd meg egymással, hiszen míg az ADAC korábban a Continentalt hozta ki győztesnek, addig a GTÜ egy hajszállal ugyan, de a Goodyeart érezte jobbnak. A csapat mindezt 12 aktuális garnitúra összehasonlítása után jelentette ki.

Az élre tört a Goodyear nyári gumi

Az ADAC tesztjén korábban két kategóriában indultak a versenyzők, így a 185/60 R14 méretkategóriájú nyári gumik tekintetében a német autóklub a Continental ContiPremiumContact 5-öt hozta ki a teszt győztesének. Már akkor is érezhető volt, hogy a második helyre csúszott Goodyear EfficientGrip Performance nem sokban marad el a győztestől, azonban a német GTÜ bebizonyította, hogy az ő pontozási rendszerük alapján, illetve az általuk vizsgált körülmények között valóban inkább a Goodyear gumiabroncsa szerepelt jobban. A történethez hozzátartozik azonban, hogy a GTÜ a Németországban legnépszerűbb méretkategóriában, avagy a 205/55 R16-ban tesztelte aktuális abroncsait. Ebben a szegmensben a Continental nem tudott az élre törni ugyan, ergo a Michelin Primacy 3 nyert a ADAC tesztjén, de a Goodyear Efficient Grip Performance már itt is a második helyen állt. A GTÜ azonban 12 különféle abroncsmodell hadrendbe állításából mégis utóbbit hozta ki győztesnek azáltal, hogy vizsgáztatták a száraz és a nedves útszakaszokon nyújtott tulajdonságok mellett a környezetterhelést, valamint a vételárat is, ami döntő tényező lehetett a Goodyear sikerében.

Szárazon a Continental a nyerő

Az eredmények alapján nagyon érezhető, hogy milyen nehéz volt a GTÜ dolga a tesztek során, hiszen bár fentebb is több ízben utaltunk rá, azonban a gyakorlatban még inkább látható, hogy a Continental és a Goodyear aktuális termékei, avagy a Continental Premium Contact 5 és az Efficient Grip Performance között milyen minimális különbségek vannak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a száraz teszteken például inkább a Continental Premium Contact 5 végzett az első helyen, amelyet a Dunlop Sport BluResponse és a Pirelli Cinturato P7 Blue követtek, míg nedves útszakaszokon a Pirelli újdonsága nyert, amitől egyetlen ponttal csúszott le ezen a téren a Goodyear Efficient Grip Performance, míg a harmadik helyet itt holtversenyben a Continental újdonsága és a Kumho ECSTA HS51 nyári gumi végeztek. A száraz és a nedves tapadás, illetve minden tulajdonság figyelembe vételével azonban kijelenthető, hogy a Goodyear Efficient Grip Performance ha csak hajszállal is, de megnyerte a tesztet. A GTÜ külön kiemelte egyébiránt, hogy összességében minden egyes tesztelt abroncs tekintetében folyamatos javulásról tudtak beszámolni. Összesen négy gumiabroncs ért el nagyon ajánlott minősítést tőlük, amelyek a pontozás sorrendjében a következők voltak: Goodyear Efficient Grip Performance, Continental Premium Contact5, Dunlop Sport BluResponse és Pirelli Cinturato P7 Blue. A GTÜ hat gumiabroncsnak szavazta meg a szimplán ajánlott jelzőt, amelyek a következők voltak: Kumho ECSTA HS51, Nokian Line, Toyo Proxes CF2, Fulda EcoControl HP, Apollo Almac 4G, Nexen N'Blue HD Plus. Ezen felül a teszteken szerepelt termékek közül csak kettő olyan nyári gumi volt, amelyeket bár nem neveztek rossznak a szakemberek, de csak feltételek mellett helyeztek az ajánlott kategóriába. Ezek a Cooper ZEON CS6 és a Yokohama BluEarth-A AE-50 gumiabroncsok voltak.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Néhány neves és megbízható könnyűfém felni gyártó

2017.12.08

Amennyiben könnyűfém-, illetve alufelni vásárlásán gondolkodunk, rengeteg gyártótól származó termékkel találkozhatunk az interneten, de csak kevés oldal veszi a fáradtságot, hogy a márkák gyártóiról bővebb információt szolgáltasson. Itt most néhány ismertebb és elterjedtebb könnyűfém felni gyártóról közlünk néhány érdekesebb, fontosabb tudnivalót.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az AutoBild előremutató négyévszakos gumitesztje három profilmélységgel, Michelin győzelem

2017.12.06

Az ebay motors-al együttműködésben végezte el előremutató négyévszakos gumiabroncs tesztjét a német AutoBild autós szaklap. A teszt újszerűségét az adja, hogy most nemcsak új és teljes (8 mm) profilmélységű abroncsokat vizsgáltak, hanem azok mellett egy 4 mm-ig kopott szettet, és egy 2 mm-ig kopott szettet is minden egyes márkából.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A hamis könnyűfém felni veszélyei

2017.12.04

Ahogy egyre több autót adnak el Magyarországon, ahogy egyre több tulajdonos szeretné autóját könnyűfém felnivel csinosítani, úgy növekszik hazánkban is a csalók által eladásra szánt, illetve forgalomba hozott hamis felnik száma. Ha csak a felderített eseteket nézzük, a 90-es évek közepén még csupán közel ezer hamis alu felnit foglaltak le az illetékesek, addig ez a szám 2010-re már közel tízezerre nőtt.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az ADAC 2017-es téli gumi tesztje a 195/65 R15-ös méretben

2017.11.30

A 2017-es téli gumi tesztjein a Német Autóklub alapos vizsgálatoknak vetette alá a T sebességindexű 195/65 R15 méretű téli gumi abroncsokat. A tizenhat tesztjelölt közül három kapta meg a „jó” minősítést, tizenkettő a „kielégítő”, és egy az „elégséges” értékelést. De nézzük inkább részletesen, hogy egy - egy abroncsnak mik voltak az erősségei, és mik a gyengeségei.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Új könnyűfém felni vásárlása. Hogyan válasszunk?

2017.11.28

Egyre több autótulajdonos gondolkodik el azon, hogy kedvelt gépjárművét így vagy úgy tetszetősebbé, jobb megjelenésűvé tegye. Ekkor az elsők között biztos előkerül az acél felni lecserélésének ötlete könnyűfém - vagy ahogy a köznyelv mondja alu felnire.
Mire érdemes odafigyelni, milyen részleteket fontos számításba venni a szemrevaló felni megvásárlása előtt?

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Német Autóklub, az ADAC 2017-es téli gumi tesztjei

2017.11.23

A 2017. év téli gumi tesztjeit is két méretben hajtotta végre az ADAC, a 215/65 R 16 H méret a kis és közepes SUV-ok, azaz városi terepjárók kedvelt nagyságú abroncsa, és a kisebb 195/65 R 15 méretű téli abroncsok a kisautók és az alsó közép kategóriájú kedvence. Ebben a cikkben a nagyobb 215/65 R 16 H méretű téli gumik tesztjét ismertetjük

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés