Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

máj. 08

Íme a Nokian SUV nyári gumi újdonságai

A finn Nokian az utóbbi években egyre jelentősebb teljesítményt produkál a nyári gumik tekintetében is, így nemrégiben bemutatták legújabb nyári SUV mintázataikat, a Nokian zLine-t és a Nokian Line SUV-t is. Mindkét új abroncs esetében a gyártó rengeteg új fejlesztésről és újdonságról, valamint újításokról számolt be, amelyekkel a biztonságot és a tartósságot szerették volna megnövelni. Kiemelték a mindkét terméknél jellemző Nokian Aramid oldalfal-technológiát, ami korábban a Hakkapeliitta 8 abroncson mutatkozott be először. Lényege, hogy az aramid szállal átszőtt oldalfal lényegesen merevebb, ezáltal könnyebben ellenáll a vágásoknak, illetve a különféle külső hatásoknak is.

A Nokian zLine SUV nyári gumi

A Nokian zLine SUV egy rendkívül precíz, még nagy sebességnél is stabilan kezelhető nyári gumi elsődlegesen városi terepjárókra. Sportos, kiegyensúlyozott és erőteljes kialakítása mellett rendkívül hatékony az aquaplaninggal szemben, aramiddal erősített szerkezete pedig egyedülálló tartósságot is eredményez. Főként a sebesség kedvelőinek ajánlott, hiszen nagy sebesség, sőt extrém körülmények mellett is képes tartósságot és pontos kezelhetőséget biztosítani a tökéletes vezetési élmény mellett. Előnye még, hogy gyors tempónál is képes pontos kormányzást biztosítani! A Nokian nem a futófelületi keverék tekintetében is újdonságot alkalmazott a Nokian zLine SUV esetében, mégpedig egy speciális korall szilika ötvözetet, ami képes fenntartani a tapadást, ezen felül pedig merev marad nagy sebességnél és éles kanyarokban egyaránt. Az oldalfalakban lévő aramid szálak, illetve a mögéjük rendelt technológia nagy szakító szilárdságot biztosít, méghozzá rendkívül magas ellenállás mellett, aminek köszönhetően kivételesen erős és ellenálló lett a gumiabroncs a kopással és a sérülésekkel szemben is.

A Nokian Line SUV nyári gumi

A Nokian Line SUV nyári gumi képes a kényelem mellett kimagasló teljesítményt és biztonságos úttartást garantálni felhasználója számára. Az abroncs garantáltan jó választás azoknak a vezetőknek, akik szeretnék autójukat és magukat is biztonságban tudni, de eközben ki akarják élvezni egy városi terepjáró minden erejét nem csak aszfaltos utakon, avagy városi forgalomban, hanem könnyed terepen is. A Nokian sajátos armid technológiájának köszönhetően a Nokian Line SUV oldalfala sokkal ellenállóbbá vált elődeihez és versenytársaihoz mérten is, hiszen az összekapcsolódó, extrémen erős armid szálak erőssé és ellenállóvá teszik a gumit nem csak a kopással, hanem a kisebb-nagyobb sérülésekkel szemben is. A gumiabroncs kitűnő teljesítményt nyújt vizes útfelületen is, mivel speciális mintázatának, illetve mély árkainak köszönhetően kiváló aquaplanning tulajdonságokkal rendelkezik. Az armid oldalfal technológiájáról A Nokian legújabb nyári abroncsaiban használt armid technológiája a rendkívül erős armid szálak összefonódásából származtatható, ami rendkívül tartóssá és ellenállóvá teszi a terméket. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy ilyen armid szálakat használnak például a golyóálló mellényekben is. A nyárigumi ennek köszönhetően nem csak a kopással szemben lesz sokkal ellenállóbb, hanem a sérülésekkel szemben is, amit a finn gyártó terméke esetén külön alátámaszt, hogy egy erős acél övszerkezettel, illetve új futófelületi keverékkel (speciális korall szilika) egészítették ki, amivel kivételes és példaértékű tartósságot értek el – méghozzá könnyű kezelhetőség mellett.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés