Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

máj. 08

Íme a Nokian SUV nyári gumi újdonságai

A finn Nokian az utóbbi években egyre jelentősebb teljesítményt produkál a nyári gumik tekintetében is, így nemrégiben bemutatták legújabb nyári SUV mintázataikat, a Nokian zLine-t és a Nokian Line SUV-t is. Mindkét új abroncs esetében a gyártó rengeteg új fejlesztésről és újdonságról, valamint újításokról számolt be, amelyekkel a biztonságot és a tartósságot szerették volna megnövelni. Kiemelték a mindkét terméknél jellemző Nokian Aramid oldalfal-technológiát, ami korábban a Hakkapeliitta 8 abroncson mutatkozott be először. Lényege, hogy az aramid szállal átszőtt oldalfal lényegesen merevebb, ezáltal könnyebben ellenáll a vágásoknak, illetve a különféle külső hatásoknak is.

A Nokian zLine SUV nyári gumi

A Nokian zLine SUV egy rendkívül precíz, még nagy sebességnél is stabilan kezelhető nyári gumi elsődlegesen városi terepjárókra. Sportos, kiegyensúlyozott és erőteljes kialakítása mellett rendkívül hatékony az aquaplaninggal szemben, aramiddal erősített szerkezete pedig egyedülálló tartósságot is eredményez. Főként a sebesség kedvelőinek ajánlott, hiszen nagy sebesség, sőt extrém körülmények mellett is képes tartósságot és pontos kezelhetőséget biztosítani a tökéletes vezetési élmény mellett. Előnye még, hogy gyors tempónál is képes pontos kormányzást biztosítani! A Nokian nem a futófelületi keverék tekintetében is újdonságot alkalmazott a Nokian zLine SUV esetében, mégpedig egy speciális korall szilika ötvözetet, ami képes fenntartani a tapadást, ezen felül pedig merev marad nagy sebességnél és éles kanyarokban egyaránt. Az oldalfalakban lévő aramid szálak, illetve a mögéjük rendelt technológia nagy szakító szilárdságot biztosít, méghozzá rendkívül magas ellenállás mellett, aminek köszönhetően kivételesen erős és ellenálló lett a gumiabroncs a kopással és a sérülésekkel szemben is.

A Nokian Line SUV nyári gumi

A Nokian Line SUV nyári gumi képes a kényelem mellett kimagasló teljesítményt és biztonságos úttartást garantálni felhasználója számára. Az abroncs garantáltan jó választás azoknak a vezetőknek, akik szeretnék autójukat és magukat is biztonságban tudni, de eközben ki akarják élvezni egy városi terepjáró minden erejét nem csak aszfaltos utakon, avagy városi forgalomban, hanem könnyed terepen is. A Nokian sajátos armid technológiájának köszönhetően a Nokian Line SUV oldalfala sokkal ellenállóbbá vált elődeihez és versenytársaihoz mérten is, hiszen az összekapcsolódó, extrémen erős armid szálak erőssé és ellenállóvá teszik a gumit nem csak a kopással, hanem a kisebb-nagyobb sérülésekkel szemben is. A gumiabroncs kitűnő teljesítményt nyújt vizes útfelületen is, mivel speciális mintázatának, illetve mély árkainak köszönhetően kiváló aquaplanning tulajdonságokkal rendelkezik. Az armid oldalfal technológiájáról A Nokian legújabb nyári abroncsaiban használt armid technológiája a rendkívül erős armid szálak összefonódásából származtatható, ami rendkívül tartóssá és ellenállóvá teszi a terméket. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy ilyen armid szálakat használnak például a golyóálló mellényekben is. A nyárigumi ennek köszönhetően nem csak a kopással szemben lesz sokkal ellenállóbb, hanem a sérülésekkel szemben is, amit a finn gyártó terméke esetén külön alátámaszt, hogy egy erős acél övszerkezettel, illetve új futófelületi keverékkel (speciális korall szilika) egészítették ki, amivel kivételes és példaértékű tartósságot értek el – méghozzá könnyű kezelhetőség mellett.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Michelin Pilot Sport 4S nagy teljesítményű nyári gumi

2018.02.21

A Michelin Pilot Sport 4S UHP nyári gumi a rendkívül népszerű és kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező Pilot Super Sport leváltója, és az új fejlesztésű nyári UHP abroncsnál a Michelin nem kevesebbet ígért az sport autózás rajongóinak, minthogy az újabb generációs Pilot Sport 4S abroncs az elődhöz képest az ultra magas teljesítmény fogalmát egy egészen új szintre emeli majd. Nem csoda, hogy a sport autós közönség annyira várta már az aktuális nyári gumi megjelenését 2017-ben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Fulda SportControl 2 nyári gumiabroncs

2018.02.20

A Fulda SportControl 2 a népszerű előd továbbfejlesztésének eredménye, melyet kifejezetten a lendületes vezetési stílusú sportos vezetők számára tervezték a német gumigyártó szakemberei. Az ultra nagy teljesítményű gumiabroncs kiválóan alkalmazható a legerősebb sportkocsikhoz is, de mivel 205-ös szélességi mérettől is kapható az idei évtől, az alsó középkategória járműveire is ajánlja a gyártó.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Yokohama ADVAN lesz a WTCC-t idén leváltó WTCR hivatalos versenyabroncsa

2018.02.19

A japán Yokohama gumigyártó büszkén jelentette be, hogy az új néven Túraautó Világkupán mind a 2018-as, mind a 2019-es idényben szerződéses hivatalos gumiszállítóként fog szerepelni. 2017 volt az utolsó év, hogy WTCC (FIA World Touring Car Championship), azaz Túraautó Világbajnokság néven versenyezhettek világszinten a túraautók szerelmesei. Néhány szabálybeli változás után a 2018-as évtől WTCR (FIA World Touring Car Race), azaz Túraautó Világkupa néven fut tovább a népszerű versenysorozat, melyen a magyar esélyes Michelisz Norbert is elindul és egy Hyundai i30 N TCR autón versenyez majd.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear ultra nagy teljesítményű nyári gumija, az Eagle F1 Asymmetric 3

2018.02.14

2016 nyarán mutatta be először új nagy teljesítményű Eagle F1 Asymmetric 3 nyári gumiabroncsát az amerikai Goodyear márka, és az abroncs hamar bizonyított a teszteken, az igényes autósok egyik kedvencévé vált, és olyan prémium autógyártók választották első felszerelésű gumiabroncsuknak, mint a Porsche, a Mercedes-Benz, az Audi, a BMW, a Ford, a Jaguar és a VW. Nem kétséges tehát, hogy a 68 különböző méretben gyártott nyári gumi az egyik legjobb választás az alsó közép kategóriától a prémium gyártók csúcsmodelljeiig egyaránt.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Négyévszakos gumiabroncsok élettartam és kopás vizsgálata

2018.02.11

Az utóbbi évtizedben nagyban elterjedt az a nézet, illetve elterjesztették tesztelők és gumigyártók a gumiabroncsok kopásával kapcsolatban, hogy amikor a profilmélység már 4 mm alá csökken (azaz az új gumiabroncs futófelületének 50 százaléka alá fogy), javasolt a gumikat lecserélni, mert onnantól fogva nem tapadnak olyan jól, és nem nyújtják a közlekedésben résztvevők számára ugyanazt a kellő biztonságot.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Vezetési élmény a Dunlop Sport Maxx RT2 nyári gumival

2018.02.07

A Dunlop alig több, mint egy éve mutatta be ultra nagy teljesítményű nyári gumi típusát, a Sport Maxx RT2-t, mely elődjéhez képest most megnövelt száraz és nedves felületű tapadással, még jobb kezelhetőséggel és a Dunlop márka autózás iránti szeretetét bizonyítandó, most még kiemelkedőbb vezetési élménnyel ajándékozza meg a prémium gyártó gumiabroncsait kedvelő autósokat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés