Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

máj. 08

Íme a Nokian SUV nyári gumi újdonságai

A finn Nokian az utóbbi években egyre jelentősebb teljesítményt produkál a nyári gumik tekintetében is, így nemrégiben bemutatták legújabb nyári SUV mintázataikat, a Nokian zLine-t és a Nokian Line SUV-t is. Mindkét új abroncs esetében a gyártó rengeteg új fejlesztésről és újdonságról, valamint újításokról számolt be, amelyekkel a biztonságot és a tartósságot szerették volna megnövelni. Kiemelték a mindkét terméknél jellemző Nokian Aramid oldalfal-technológiát, ami korábban a Hakkapeliitta 8 abroncson mutatkozott be először. Lényege, hogy az aramid szállal átszőtt oldalfal lényegesen merevebb, ezáltal könnyebben ellenáll a vágásoknak, illetve a különféle külső hatásoknak is.

A Nokian zLine SUV nyári gumi

A Nokian zLine SUV egy rendkívül precíz, még nagy sebességnél is stabilan kezelhető nyári gumi elsődlegesen városi terepjárókra. Sportos, kiegyensúlyozott és erőteljes kialakítása mellett rendkívül hatékony az aquaplaninggal szemben, aramiddal erősített szerkezete pedig egyedülálló tartósságot is eredményez. Főként a sebesség kedvelőinek ajánlott, hiszen nagy sebesség, sőt extrém körülmények mellett is képes tartósságot és pontos kezelhetőséget biztosítani a tökéletes vezetési élmény mellett. Előnye még, hogy gyors tempónál is képes pontos kormányzást biztosítani! A Nokian nem a futófelületi keverék tekintetében is újdonságot alkalmazott a Nokian zLine SUV esetében, mégpedig egy speciális korall szilika ötvözetet, ami képes fenntartani a tapadást, ezen felül pedig merev marad nagy sebességnél és éles kanyarokban egyaránt. Az oldalfalakban lévő aramid szálak, illetve a mögéjük rendelt technológia nagy szakító szilárdságot biztosít, méghozzá rendkívül magas ellenállás mellett, aminek köszönhetően kivételesen erős és ellenálló lett a gumiabroncs a kopással és a sérülésekkel szemben is.

A Nokian Line SUV nyári gumi

A Nokian Line SUV nyári gumi képes a kényelem mellett kimagasló teljesítményt és biztonságos úttartást garantálni felhasználója számára. Az abroncs garantáltan jó választás azoknak a vezetőknek, akik szeretnék autójukat és magukat is biztonságban tudni, de eközben ki akarják élvezni egy városi terepjáró minden erejét nem csak aszfaltos utakon, avagy városi forgalomban, hanem könnyed terepen is. A Nokian sajátos armid technológiájának köszönhetően a Nokian Line SUV oldalfala sokkal ellenállóbbá vált elődeihez és versenytársaihoz mérten is, hiszen az összekapcsolódó, extrémen erős armid szálak erőssé és ellenállóvá teszik a gumit nem csak a kopással, hanem a kisebb-nagyobb sérülésekkel szemben is. A gumiabroncs kitűnő teljesítményt nyújt vizes útfelületen is, mivel speciális mintázatának, illetve mély árkainak köszönhetően kiváló aquaplanning tulajdonságokkal rendelkezik. Az armid oldalfal technológiájáról A Nokian legújabb nyári abroncsaiban használt armid technológiája a rendkívül erős armid szálak összefonódásából származtatható, ami rendkívül tartóssá és ellenállóvá teszi a terméket. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy ilyen armid szálakat használnak például a golyóálló mellényekben is. A nyárigumi ennek köszönhetően nem csak a kopással szemben lesz sokkal ellenállóbb, hanem a sérülésekkel szemben is, amit a finn gyártó terméke esetén külön alátámaszt, hogy egy erős acél övszerkezettel, illetve új futófelületi keverékkel (speciális korall szilika) egészítették ki, amivel kivételes és példaértékű tartósságot értek el – méghozzá könnyű kezelhetőség mellett.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Néhány neves és megbízható könnyűfém felni gyártó

2017.12.08

Amennyiben könnyűfém-, illetve alufelni vásárlásán gondolkodunk, rengeteg gyártótól származó termékkel találkozhatunk az interneten, de csak kevés oldal veszi a fáradtságot, hogy a márkák gyártóiról bővebb információt szolgáltasson. Itt most néhány ismertebb és elterjedtebb könnyűfém felni gyártóról közlünk néhány érdekesebb, fontosabb tudnivalót.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az AutoBild előremutató négyévszakos gumitesztje három profilmélységgel, Michelin győzelem

2017.12.06

Az ebay motors-al együttműködésben végezte el előremutató négyévszakos gumiabroncs tesztjét a német AutoBild autós szaklap. A teszt újszerűségét az adja, hogy most nemcsak új és teljes (8 mm) profilmélységű abroncsokat vizsgáltak, hanem azok mellett egy 4 mm-ig kopott szettet, és egy 2 mm-ig kopott szettet is minden egyes márkából.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A hamis könnyűfém felni veszélyei

2017.12.04

Ahogy egyre több autót adnak el Magyarországon, ahogy egyre több tulajdonos szeretné autóját könnyűfém felnivel csinosítani, úgy növekszik hazánkban is a csalók által eladásra szánt, illetve forgalomba hozott hamis felnik száma. Ha csak a felderített eseteket nézzük, a 90-es évek közepén még csupán közel ezer hamis alu felnit foglaltak le az illetékesek, addig ez a szám 2010-re már közel tízezerre nőtt.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az ADAC 2017-es téli gumi tesztje a 195/65 R15-ös méretben

2017.11.30

A 2017-es téli gumi tesztjein a Német Autóklub alapos vizsgálatoknak vetette alá a T sebességindexű 195/65 R15 méretű téli gumi abroncsokat. A tizenhat tesztjelölt közül három kapta meg a „jó” minősítést, tizenkettő a „kielégítő”, és egy az „elégséges” értékelést. De nézzük inkább részletesen, hogy egy - egy abroncsnak mik voltak az erősségei, és mik a gyengeségei.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Új könnyűfém felni vásárlása. Hogyan válasszunk?

2017.11.28

Egyre több autótulajdonos gondolkodik el azon, hogy kedvelt gépjárművét így vagy úgy tetszetősebbé, jobb megjelenésűvé tegye. Ekkor az elsők között biztos előkerül az acél felni lecserélésének ötlete könnyűfém - vagy ahogy a köznyelv mondja alu felnire.
Mire érdemes odafigyelni, milyen részleteket fontos számításba venni a szemrevaló felni megvásárlása előtt?

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Német Autóklub, az ADAC 2017-es téli gumi tesztjei

2017.11.23

A 2017. év téli gumi tesztjeit is két méretben hajtotta végre az ADAC, a 215/65 R 16 H méret a kis és közepes SUV-ok, azaz városi terepjárók kedvelt nagyságú abroncsa, és a kisebb 195/65 R 15 méretű téli abroncsok a kisautók és az alsó közép kategóriájú kedvence. Ebben a cikkben a nagyobb 215/65 R 16 H méretű téli gumik tesztjét ismertetjük

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés