Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

máj. 08

Íme a Nokian SUV nyári gumi újdonságai

A finn Nokian az utóbbi években egyre jelentősebb teljesítményt produkál a nyári gumik tekintetében is, így nemrégiben bemutatták legújabb nyári SUV mintázataikat, a Nokian zLine-t és a Nokian Line SUV-t is. Mindkét új abroncs esetében a gyártó rengeteg új fejlesztésről és újdonságról, valamint újításokról számolt be, amelyekkel a biztonságot és a tartósságot szerették volna megnövelni. Kiemelték a mindkét terméknél jellemző Nokian Aramid oldalfal-technológiát, ami korábban a Hakkapeliitta 8 abroncson mutatkozott be először. Lényege, hogy az aramid szállal átszőtt oldalfal lényegesen merevebb, ezáltal könnyebben ellenáll a vágásoknak, illetve a különféle külső hatásoknak is.

A Nokian zLine SUV nyári gumi

A Nokian zLine SUV egy rendkívül precíz, még nagy sebességnél is stabilan kezelhető nyári gumi elsődlegesen városi terepjárókra. Sportos, kiegyensúlyozott és erőteljes kialakítása mellett rendkívül hatékony az aquaplaninggal szemben, aramiddal erősített szerkezete pedig egyedülálló tartósságot is eredményez. Főként a sebesség kedvelőinek ajánlott, hiszen nagy sebesség, sőt extrém körülmények mellett is képes tartósságot és pontos kezelhetőséget biztosítani a tökéletes vezetési élmény mellett. Előnye még, hogy gyors tempónál is képes pontos kormányzást biztosítani! A Nokian nem a futófelületi keverék tekintetében is újdonságot alkalmazott a Nokian zLine SUV esetében, mégpedig egy speciális korall szilika ötvözetet, ami képes fenntartani a tapadást, ezen felül pedig merev marad nagy sebességnél és éles kanyarokban egyaránt. Az oldalfalakban lévő aramid szálak, illetve a mögéjük rendelt technológia nagy szakító szilárdságot biztosít, méghozzá rendkívül magas ellenállás mellett, aminek köszönhetően kivételesen erős és ellenálló lett a gumiabroncs a kopással és a sérülésekkel szemben is.

A Nokian Line SUV nyári gumi

A Nokian Line SUV nyári gumi képes a kényelem mellett kimagasló teljesítményt és biztonságos úttartást garantálni felhasználója számára. Az abroncs garantáltan jó választás azoknak a vezetőknek, akik szeretnék autójukat és magukat is biztonságban tudni, de eközben ki akarják élvezni egy városi terepjáró minden erejét nem csak aszfaltos utakon, avagy városi forgalomban, hanem könnyed terepen is. A Nokian sajátos armid technológiájának köszönhetően a Nokian Line SUV oldalfala sokkal ellenállóbbá vált elődeihez és versenytársaihoz mérten is, hiszen az összekapcsolódó, extrémen erős armid szálak erőssé és ellenállóvá teszik a gumit nem csak a kopással, hanem a kisebb-nagyobb sérülésekkel szemben is. A gumiabroncs kitűnő teljesítményt nyújt vizes útfelületen is, mivel speciális mintázatának, illetve mély árkainak köszönhetően kiváló aquaplanning tulajdonságokkal rendelkezik. Az armid oldalfal technológiájáról A Nokian legújabb nyári abroncsaiban használt armid technológiája a rendkívül erős armid szálak összefonódásából származtatható, ami rendkívül tartóssá és ellenállóvá teszi a terméket. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy ilyen armid szálakat használnak például a golyóálló mellényekben is. A nyárigumi ennek köszönhetően nem csak a kopással szemben lesz sokkal ellenállóbb, hanem a sérülésekkel szemben is, amit a finn gyártó terméke esetén külön alátámaszt, hogy egy erős acél övszerkezettel, illetve új futófelületi keverékkel (speciális korall szilika) egészítették ki, amivel kivételes és példaértékű tartósságot értek el – méghozzá könnyű kezelhetőség mellett.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Goodyear nyári gumi lett a nyerő a német GTÜ tesztjén

2016.05.09

Az ADAC, avagy a német autóklub tesztje után befutottak a szintén német GTÜ legújabb teszteredményei is, amelyekből kiderült, hogy az idei szezon legnagyobb csatáit – a későbbi teszteken is – a Goodyear és a Continental vívják majd meg egymással, hiszen míg az ADAC korábban a Continentalt hozta ki győztesnek, addig a GTÜ egy hajszállal ugyan, de a Goodyeart érezte jobbnak. A csapat mindezt 12 aktuális garnitúra összehasonlítása után jelentette ki.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Mi az igazság a gumiabroncsok öregedésével kapcsolatban?

2016.05.07

Minden közúti forgalomban használatos jármű gumiabroncsokon gördülve szállítja utasait és egyéb terheit, így ezek a termékek annyira a mindennapjaink részévé váltak, hogy sokan nem is gondolnak bele, hogy a gumiabroncsok milyen összetett tervezési és gyártási folyamat eredményeiként jönnek létre, és abba sem, hogy ezeknek a termékeknek is van egy adott élettartamuk, ami után nem ajánlatos használni őket.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az ittas autóvezetés veszélyei

2016.05.06

A jelenleg hatályos jogszabályok értelmében nem véletlenül nem lehet ittas állapotban, vagy más bódító szer hatása alatt a volán mögé ülni, hiszen az annyira befolyásolja az autóvezetés minőségét, hogy az negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára. Sokan azonban igencsak félreértik ezt a kritériumot, ezáltal úgy vélik, hogy csak és kizárólag alkoholfogyasztás után nem szabad autóba ülni. Noha rengetegen még mindig ezt sem tartják szem előtt, ám sokkal nagyobb baj, hogy a többség rosszul értelmezi ezt a jogszabályt.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Mit csináljunk ha kátyúba mentünk?

2016.05.05

Kellemetlen hozadéka a hazai utaknak a téli időszakban többszörösére szaporodó kátyúk, amik kárt tehetnek a gumiabroncsokban, de rosszabb esetben akár a felfüggesztéseket is tönkre tehetik. De mit tehet az az autós, akinek kátyúkára keletkezik önhibáján kívül, milyen dolgokra figyeljen oda laposan, hogy a kárárt sikeresen behajthassa az adott útszakasz kezelőjén?

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Mikor vegyük elő a nyári gumit

2016.05.05

A legtöbb autós a téli gumi felszerelésével megvárja az első hó leesését, míg tavasszal meg csak akkor szerelik fel a nyári gumikat, amikor már nem ritkán 15 – 20 fokos melegek vannak. Mindkét megoldás túl későn történik a gyártók és gumis szakemberek javaslatait figyelembe véve. Van tehát egy pontosan követhető ajánlás a nyári gumik felszerelésnek időpontjára vonatkozóan, ahogy arra is, hogy a téli gumikat mikor szükséges felszerelni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Használt nyári gumival meddig autózzunk?

2016.05.05

Az autósok többsége úgy van vele, hogy a nyári gumikat addig használja, amíg azok el nem kopnak, remélhetőleg senki nem megy a törvényileg előírt 1,6 milliméteres minimum követelmény alá. De vajon mit mondanak arra a kérdésre a szakemberek, hogy meddig lehet használni egy adott nyári gumiabroncs szettet, vannak e még más szempontok is a használat időtartamát illetően?