Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

máj. 07

Mi az igazság a gumiabroncsok öregedésével kapcsolatban?

Minden közúti forgalomban használatos jármű gumiabroncsokon gördülve szállítja utasait és egyéb terheit, így ezek a termékek annyira a mindennapjaink részévé váltak, hogy sokan nem is gondolnak bele, hogy a gumiabroncsok milyen összetett tervezési és gyártási folyamat eredményeiként jönnek létre, és abba sem, hogy ezeknek a termékeknek is van egy adott élettartamuk, ami után nem ajánlatos használni őket.

A gumiabroncsok élettartamának befolyásoló tényezői

  A gumiabroncsok egész élettartamuk során rendkívüli erőhatásoknak vannak kitéve, és ezeknek az erőhatásoknak lényegében 100 százalékos megbízhatósággal ellent kell állniuk, hogy utasaikat és rakományukat minden esetben biztonsággal célba juttathassák, olvashatjuk a michelin.hu weboldalán. Talán kevesen tudják, de az autók gumiabroncsai is igényelnek egy bizonyos szintű gondoskodást, hogy minél hosszabb ideig megőrizzék minőségüket és jó teljesítőképességüket.   De vegyük először sorra, hogy mik befolyásolják alapvetően egy gumiabroncs élettartamát: - minden anyagnak, így a gumikeveréknek is van egy adott elöregedési időtartama, a gumigyártók ajánlása szerint egy gumiabroncsot öt év után csak akkor szabad tovább használni, ha minden évben leellenőriztetjük a minőségüket. Ha megfelelő értékeket mutat, akkor akár tíz évig is használhatóak az autók abroncsai, ez idő letelte után azonban már ki kell vonni a használat alól, - minél nagyobb súly terhelésnek tesszük ki az abroncsokat, annál nagyobb lesz az elöregedés mértéke, - így van ez a sebességgel kapcsolatban is, a nagyobb sebességek közel arányosan jobban veszik igénybe a gumikat, - befolyásolja az élettartamot a hőmérséklet, az éghajlati tényezők, - a helyes gumiabroncsnyomás beállítása döntően fontos, ugyanis például a túl alacsony guminyomással való közlekedés erősen rongálja a gumiabroncsok szerkezetét és anyagát, - és az is lényeges tényező, hogy a szezonálisan éppen nem használt abroncsok megfelelő körülmények között vannak e tárolva, vagy éppen ellenkezőleg.  

Kerüljük el a gumiabroncsok elöregedését!

  Soha ne használjuk nagyobb terheléssel és nagyobb sebességgel, mint a gumiabroncson szereplő érték, és mindig helyesen beállított guminyomással autózzunk!   A szezonális tárolás során figyeljünk oda: - hogy napfénytől és nedvességtől védve, jól szellőző állandó hőmérsékletű helységben helyezzük el, - vegyi anyagok, szénhidrogének és oldószerek ne veszélyeztessék, - éles fa-, fém- vagy más tárgyak semmiképpen ne sérthessék meg felszínüket, - gyúlékony anyag ne legyen a közelben, mint ahogy hő- illetve lángforrást keltő gép se, és az sem szerencsés, ha elektromos berendezés, illetve esetlegesen szikrát kibocsátó alkalmatosság van a közelben, - az ózont kibocsátó berendezések is károsíthatják a gumiabroncsok anyagát, így például hegesztő berendezés, illetve transzformátor működés közben ne legyen a helyiségben, - hosszabb idejű tárolás esetén a legjobb, ha függőlegesen állítva helyezzük el az abroncsokat, és időnként célszerű elforgatni ezeket, - a téli gumiabroncsokat ajánlott a tárolás megkezdése előtt megtisztítani a sótól, illetőleg a beszorult kavicsoktól.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Michelin Pilot Sport 4S nagy teljesítményű nyári gumi

2018.02.21

A Michelin Pilot Sport 4S UHP nyári gumi a rendkívül népszerű és kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező Pilot Super Sport leváltója, és az új fejlesztésű nyári UHP abroncsnál a Michelin nem kevesebbet ígért az sport autózás rajongóinak, minthogy az újabb generációs Pilot Sport 4S abroncs az elődhöz képest az ultra magas teljesítmény fogalmát egy egészen új szintre emeli majd. Nem csoda, hogy a sport autós közönség annyira várta már az aktuális nyári gumi megjelenését 2017-ben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Fulda SportControl 2 nyári gumiabroncs

2018.02.20

A Fulda SportControl 2 a népszerű előd továbbfejlesztésének eredménye, melyet kifejezetten a lendületes vezetési stílusú sportos vezetők számára tervezték a német gumigyártó szakemberei. Az ultra nagy teljesítményű gumiabroncs kiválóan alkalmazható a legerősebb sportkocsikhoz is, de mivel 205-ös szélességi mérettől is kapható az idei évtől, az alsó középkategória járműveire is ajánlja a gyártó.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Yokohama ADVAN lesz a WTCC-t idén leváltó WTCR hivatalos versenyabroncsa

2018.02.19

A japán Yokohama gumigyártó büszkén jelentette be, hogy az új néven Túraautó Világkupán mind a 2018-as, mind a 2019-es idényben szerződéses hivatalos gumiszállítóként fog szerepelni. 2017 volt az utolsó év, hogy WTCC (FIA World Touring Car Championship), azaz Túraautó Világbajnokság néven versenyezhettek világszinten a túraautók szerelmesei. Néhány szabálybeli változás után a 2018-as évtől WTCR (FIA World Touring Car Race), azaz Túraautó Világkupa néven fut tovább a népszerű versenysorozat, melyen a magyar esélyes Michelisz Norbert is elindul és egy Hyundai i30 N TCR autón versenyez majd.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear ultra nagy teljesítményű nyári gumija, az Eagle F1 Asymmetric 3

2018.02.14

2016 nyarán mutatta be először új nagy teljesítményű Eagle F1 Asymmetric 3 nyári gumiabroncsát az amerikai Goodyear márka, és az abroncs hamar bizonyított a teszteken, az igényes autósok egyik kedvencévé vált, és olyan prémium autógyártók választották első felszerelésű gumiabroncsuknak, mint a Porsche, a Mercedes-Benz, az Audi, a BMW, a Ford, a Jaguar és a VW. Nem kétséges tehát, hogy a 68 különböző méretben gyártott nyári gumi az egyik legjobb választás az alsó közép kategóriától a prémium gyártók csúcsmodelljeiig egyaránt.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Négyévszakos gumiabroncsok élettartam és kopás vizsgálata

2018.02.11

Az utóbbi évtizedben nagyban elterjedt az a nézet, illetve elterjesztették tesztelők és gumigyártók a gumiabroncsok kopásával kapcsolatban, hogy amikor a profilmélység már 4 mm alá csökken (azaz az új gumiabroncs futófelületének 50 százaléka alá fogy), javasolt a gumikat lecserélni, mert onnantól fogva nem tapadnak olyan jól, és nem nyújtják a közlekedésben résztvevők számára ugyanazt a kellő biztonságot.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Vezetési élmény a Dunlop Sport Maxx RT2 nyári gumival

2018.02.07

A Dunlop alig több, mint egy éve mutatta be ultra nagy teljesítményű nyári gumi típusát, a Sport Maxx RT2-t, mely elődjéhez képest most megnövelt száraz és nedves felületű tapadással, még jobb kezelhetőséggel és a Dunlop márka autózás iránti szeretetét bizonyítandó, most még kiemelkedőbb vezetési élménnyel ajándékozza meg a prémium gyártó gumiabroncsait kedvelő autósokat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés