Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

máj. 07

Mi az igazság a gumiabroncsok öregedésével kapcsolatban?

Minden közúti forgalomban használatos jármű gumiabroncsokon gördülve szállítja utasait és egyéb terheit, így ezek a termékek annyira a mindennapjaink részévé váltak, hogy sokan nem is gondolnak bele, hogy a gumiabroncsok milyen összetett tervezési és gyártási folyamat eredményeiként jönnek létre, és abba sem, hogy ezeknek a termékeknek is van egy adott élettartamuk, ami után nem ajánlatos használni őket.

A gumiabroncsok élettartamának befolyásoló tényezői

  A gumiabroncsok egész élettartamuk során rendkívüli erőhatásoknak vannak kitéve, és ezeknek az erőhatásoknak lényegében 100 százalékos megbízhatósággal ellent kell állniuk, hogy utasaikat és rakományukat minden esetben biztonsággal célba juttathassák, olvashatjuk a michelin.hu weboldalán. Talán kevesen tudják, de az autók gumiabroncsai is igényelnek egy bizonyos szintű gondoskodást, hogy minél hosszabb ideig megőrizzék minőségüket és jó teljesítőképességüket.   De vegyük először sorra, hogy mik befolyásolják alapvetően egy gumiabroncs élettartamát: - minden anyagnak, így a gumikeveréknek is van egy adott elöregedési időtartama, a gumigyártók ajánlása szerint egy gumiabroncsot öt év után csak akkor szabad tovább használni, ha minden évben leellenőriztetjük a minőségüket. Ha megfelelő értékeket mutat, akkor akár tíz évig is használhatóak az autók abroncsai, ez idő letelte után azonban már ki kell vonni a használat alól, - minél nagyobb súly terhelésnek tesszük ki az abroncsokat, annál nagyobb lesz az elöregedés mértéke, - így van ez a sebességgel kapcsolatban is, a nagyobb sebességek közel arányosan jobban veszik igénybe a gumikat, - befolyásolja az élettartamot a hőmérséklet, az éghajlati tényezők, - a helyes gumiabroncsnyomás beállítása döntően fontos, ugyanis például a túl alacsony guminyomással való közlekedés erősen rongálja a gumiabroncsok szerkezetét és anyagát, - és az is lényeges tényező, hogy a szezonálisan éppen nem használt abroncsok megfelelő körülmények között vannak e tárolva, vagy éppen ellenkezőleg.  

Kerüljük el a gumiabroncsok elöregedését!

  Soha ne használjuk nagyobb terheléssel és nagyobb sebességgel, mint a gumiabroncson szereplő érték, és mindig helyesen beállított guminyomással autózzunk!   A szezonális tárolás során figyeljünk oda: - hogy napfénytől és nedvességtől védve, jól szellőző állandó hőmérsékletű helységben helyezzük el, - vegyi anyagok, szénhidrogének és oldószerek ne veszélyeztessék, - éles fa-, fém- vagy más tárgyak semmiképpen ne sérthessék meg felszínüket, - gyúlékony anyag ne legyen a közelben, mint ahogy hő- illetve lángforrást keltő gép se, és az sem szerencsés, ha elektromos berendezés, illetve esetlegesen szikrát kibocsátó alkalmatosság van a közelben, - az ózont kibocsátó berendezések is károsíthatják a gumiabroncsok anyagát, így például hegesztő berendezés, illetve transzformátor működés közben ne legyen a helyiségben, - hosszabb idejű tárolás esetén a legjobb, ha függőlegesen állítva helyezzük el az abroncsokat, és időnként célszerű elforgatni ezeket, - a téli gumiabroncsokat ajánlott a tárolás megkezdése előtt megtisztítani a sótól, illetőleg a beszorult kavicsoktól.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés