Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

winter street
jan. 02

Goodyear UltraGrip Performance Gen 1 téligumi

A Goodyear gumiabroncs gyártó a rendkívül sikeres és díjnyertes UltraGrip 8 Performance téli gumiabroncsát váltotta az új generációs UltraGrip Performance Gen 1 téli gumival. A Goodyear szerint ez az új modell még tovább fejleszti az neves előd egyébként is kiváló és kiegyensúlyozott téli tapadási tulajdonságait.

A Goodyear új fejlesztési lehetőségei Finnországban

 
Fontos elmondani, hogy ez a második téli gumi, amit az új Finnországi fejlesztési létesítmény segítségével fejlesztettek ki.
A létesítmény Ivalo-tól délre, kemény sarkvidéki környezetben található, és több havas pálya, jeges hosszanti és körtesztelő pályák, valamint egyéb téli tesztelésre leginkább ideális tesztállomások találhatók benne.

Az új nagy lehetőségeket adó tesztlétesítménnyel és a Goodyear modern Franciaországi laborjaival biztos benne, hogy olyan téli abroncsokat fejleszthet, amelyek minden versenytárssal szemben megállják a helyüket.

 
A UltraGrip Performance Gen 1 téli gumi tesztje

 
A gyártó az új generációs téli gumi két napig tartó tesztjére több újságírót is meghívott, amelyen két prémium versenytárs, a Bridgestone Blizzak LM32S és a Pirelli SottoZero 3 teljesítményével vetették össze a Gen 1 teljesítményét.
Az első napot a száraz és nedves felületű tesztekre szánták, a vizes teszteken a Gen 1 lényegesen jobb egyensúlyt mutatott, mint a Bridgestone, és jobb volt a kezelhetőség és a határokon mutatott kontrollálhatóság tekintetében is.

Hasonlókat lehetett elmondani a száraz útfelületű teszteken is, kiegyensúlyozottabb tapadási teljesítmények és barátságosabb kezelhetőség volt érezhető a Gen 1 esetében. A Pirelli közelebb volt a Goodyear-hez mind a száraz, mind pedig a nedves körülmények között, viszont kiegyensúlyozottságával szintén a Gen 1 volt jobban használható.

Az aquaplaning teszteket körpályán végezték, itt az UltraGrip Performance 5,67 méterrel kisebb sugarú körön volt képes haladni 80 km/h sebességgel, és szintén 80 km/h-ról fékezve 4,87 méterrel rövidebb távon állt meg, mint a Bridgestone terméke.
 

A második nap havas és jeges felületű tesztjei

 
A havas és jeges teszteken mutatkozik meg leginkább egy téli gumi esetében a kiegyensúlyozottság és a téli tulajdonságok legfontosabb jellemzői.
A havas és jeges teszteken a Bridgestone vette át a vezetést a Pirelli-től, de természetesen a Goodyear mindkettőt maga mögé utasította, mivel rendkívüli kiegyensúlyozottságot és kontrollálhatóságot mutatott a megcsúszási határokon is.
És ez az amit a tesztelők is fontosnak tartottak hangsúlyozni, miszerint sok esetben nem is az a fontos, hogy egy téli gumi például 10 százalékkal jobb tapadást nyújtson más versenytársakhoz képest. Sokkal inkább fontos a téli veszélyes, csúszós körülmények között az, hogy amikor a vezető megcsúszás közeli helyzetet érzékel, azt azonnal biztonságosan korrigálni tudja, és az autót mindig az uralmában tudja tartani.
Nos ezt tudja magas szinten szolgáltatni az UltraGrip Performance Gen 1.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés