Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

winter street
jan. 02

Goodyear UltraGrip Performance Gen 1 téligumi

A Goodyear gumiabroncs gyártó a rendkívül sikeres és díjnyertes UltraGrip 8 Performance téli gumiabroncsát váltotta az új generációs UltraGrip Performance Gen 1 téli gumival. A Goodyear szerint ez az új modell még tovább fejleszti az neves előd egyébként is kiváló és kiegyensúlyozott téli tapadási tulajdonságait.

A Goodyear új fejlesztési lehetőségei Finnországban

 
Fontos elmondani, hogy ez a második téli gumi, amit az új Finnországi fejlesztési létesítmény segítségével fejlesztettek ki.
A létesítmény Ivalo-tól délre, kemény sarkvidéki környezetben található, és több havas pálya, jeges hosszanti és körtesztelő pályák, valamint egyéb téli tesztelésre leginkább ideális tesztállomások találhatók benne.

Az új nagy lehetőségeket adó tesztlétesítménnyel és a Goodyear modern Franciaországi laborjaival biztos benne, hogy olyan téli abroncsokat fejleszthet, amelyek minden versenytárssal szemben megállják a helyüket.

 
A UltraGrip Performance Gen 1 téli gumi tesztje

 
A gyártó az új generációs téli gumi két napig tartó tesztjére több újságírót is meghívott, amelyen két prémium versenytárs, a Bridgestone Blizzak LM32S és a Pirelli SottoZero 3 teljesítményével vetették össze a Gen 1 teljesítményét.
Az első napot a száraz és nedves felületű tesztekre szánták, a vizes teszteken a Gen 1 lényegesen jobb egyensúlyt mutatott, mint a Bridgestone, és jobb volt a kezelhetőség és a határokon mutatott kontrollálhatóság tekintetében is.

Hasonlókat lehetett elmondani a száraz útfelületű teszteken is, kiegyensúlyozottabb tapadási teljesítmények és barátságosabb kezelhetőség volt érezhető a Gen 1 esetében. A Pirelli közelebb volt a Goodyear-hez mind a száraz, mind pedig a nedves körülmények között, viszont kiegyensúlyozottságával szintén a Gen 1 volt jobban használható.

Az aquaplaning teszteket körpályán végezték, itt az UltraGrip Performance 5,67 méterrel kisebb sugarú körön volt képes haladni 80 km/h sebességgel, és szintén 80 km/h-ról fékezve 4,87 méterrel rövidebb távon állt meg, mint a Bridgestone terméke.
 

A második nap havas és jeges felületű tesztjei

 
A havas és jeges teszteken mutatkozik meg leginkább egy téli gumi esetében a kiegyensúlyozottság és a téli tulajdonságok legfontosabb jellemzői.
A havas és jeges teszteken a Bridgestone vette át a vezetést a Pirelli-től, de természetesen a Goodyear mindkettőt maga mögé utasította, mivel rendkívüli kiegyensúlyozottságot és kontrollálhatóságot mutatott a megcsúszási határokon is.
És ez az amit a tesztelők is fontosnak tartottak hangsúlyozni, miszerint sok esetben nem is az a fontos, hogy egy téli gumi például 10 százalékkal jobb tapadást nyújtson más versenytársakhoz képest. Sokkal inkább fontos a téli veszélyes, csúszós körülmények között az, hogy amikor a vezető megcsúszás közeli helyzetet érzékel, azt azonnal biztonságosan korrigálni tudja, és az autót mindig az uralmában tudja tartani.
Nos ezt tudja magas szinten szolgáltatni az UltraGrip Performance Gen 1.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Három kifogástalan felni készítő

2018.01.15

Amennyiben alu, illetőleg könnyűfém felnit szeretnénk vásárolni, elsőre talán kaotikusnak tűnhet az interneten szembejövő hatalmas választék, így talán érdemes néhány megbízhatóbb és nevesebb gyártóról információt közölni időről időre.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Kleber kiváló téli gumija, a Krisalp HP3

2018.01.10

A francia Kleber már jó pár éve a Michelin kötelékébe tartozik, és bár nem a cégóriás vezető márkája, de helyzetéhez képest meglepően jó minőségű gumiabroncsokat készít, amelyek talán a legjobb ár/érték aránnyal rendelkeznek az európai piacon. Az ADAC 2017-es 195/65 R15 méretű téli gumi tesztjén harmadik helyezést ért el, maga mögé utasítva számos prémium gyártó termékét, köztük az anyacég gyártmányát, a Michelin Alpin 5-öst is.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Három kiváló felnigyártó

2018.01.08

A méltán híres BBS könnyűfém felni gyártót az autóversenyekhez és a tökéletességhez kötődő szenvedély jellemzi legjobban, ez a két esszenciális szál, melyen a vállalat történelme áthalad.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Népszerű felni gyártók

2017.12.29

Ebben az írásban néhány nevesebb, megbízhatóbb és jó minőséget képviselő könnyűfém felni gyártót mutatunk be a vásárlás során könnyebben meghozható helyes döntés érdekében.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Neves könnyűfém felni gyártók

2017.12.22

Könnyűfém felni, illetve alu felni vásárlás előtt soha nem árthat némi információ a Magyarországon is elérhető nevesebb és megbízhatóbb gyártókról. Az alábbiakban négy meglehetősen híres felni gyártót ismertetünk rövidebb formában.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Rendkívül sikeres az új Dunlop Winter Sport 5 SUV téli gumi

2017.12.20

A Dunlop gyár új terméke a Dunlop Winter Sport 5 SUV komoly sikereket ért el a különböző szaklapok és az ADAC idei, 2017-es tesztjein is. A német autóklub tesztjén első helyezést ért el a 215 mm-es szélességű méretben, az AutoBild és a SuperCars szaklapok tesztjén szintén maga mögé utasított minden prémium márkát, az Auto Motor und Sport magazin, valamint az Auto Zeitung megadta számára a 'nagyon ajánlott' minősítést.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés