Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

winter street
jan. 02

Goodyear UltraGrip Performance Gen 1 téligumi

A Goodyear gumiabroncs gyártó a rendkívül sikeres és díjnyertes UltraGrip 8 Performance téli gumiabroncsát váltotta az új generációs UltraGrip Performance Gen 1 téli gumival. A Goodyear szerint ez az új modell még tovább fejleszti az neves előd egyébként is kiváló és kiegyensúlyozott téli tapadási tulajdonságait.

A Goodyear új fejlesztési lehetőségei Finnországban

 
Fontos elmondani, hogy ez a második téli gumi, amit az új Finnországi fejlesztési létesítmény segítségével fejlesztettek ki.
A létesítmény Ivalo-tól délre, kemény sarkvidéki környezetben található, és több havas pálya, jeges hosszanti és körtesztelő pályák, valamint egyéb téli tesztelésre leginkább ideális tesztállomások találhatók benne.

Az új nagy lehetőségeket adó tesztlétesítménnyel és a Goodyear modern Franciaországi laborjaival biztos benne, hogy olyan téli abroncsokat fejleszthet, amelyek minden versenytárssal szemben megállják a helyüket.

 
A UltraGrip Performance Gen 1 téli gumi tesztje

 
A gyártó az új generációs téli gumi két napig tartó tesztjére több újságírót is meghívott, amelyen két prémium versenytárs, a Bridgestone Blizzak LM32S és a Pirelli SottoZero 3 teljesítményével vetették össze a Gen 1 teljesítményét.
Az első napot a száraz és nedves felületű tesztekre szánták, a vizes teszteken a Gen 1 lényegesen jobb egyensúlyt mutatott, mint a Bridgestone, és jobb volt a kezelhetőség és a határokon mutatott kontrollálhatóság tekintetében is.

Hasonlókat lehetett elmondani a száraz útfelületű teszteken is, kiegyensúlyozottabb tapadási teljesítmények és barátságosabb kezelhetőség volt érezhető a Gen 1 esetében. A Pirelli közelebb volt a Goodyear-hez mind a száraz, mind pedig a nedves körülmények között, viszont kiegyensúlyozottságával szintén a Gen 1 volt jobban használható.

Az aquaplaning teszteket körpályán végezték, itt az UltraGrip Performance 5,67 méterrel kisebb sugarú körön volt képes haladni 80 km/h sebességgel, és szintén 80 km/h-ról fékezve 4,87 méterrel rövidebb távon állt meg, mint a Bridgestone terméke.
 

A második nap havas és jeges felületű tesztjei

 
A havas és jeges teszteken mutatkozik meg leginkább egy téli gumi esetében a kiegyensúlyozottság és a téli tulajdonságok legfontosabb jellemzői.
A havas és jeges teszteken a Bridgestone vette át a vezetést a Pirelli-től, de természetesen a Goodyear mindkettőt maga mögé utasította, mivel rendkívüli kiegyensúlyozottságot és kontrollálhatóságot mutatott a megcsúszási határokon is.
És ez az amit a tesztelők is fontosnak tartottak hangsúlyozni, miszerint sok esetben nem is az a fontos, hogy egy téli gumi például 10 százalékkal jobb tapadást nyújtson más versenytársakhoz képest. Sokkal inkább fontos a téli veszélyes, csúszós körülmények között az, hogy amikor a vezető megcsúszás közeli helyzetet érzékel, azt azonnal biztonságosan korrigálni tudja, és az autót mindig az uralmában tudja tartani.
Nos ezt tudja magas szinten szolgáltatni az UltraGrip Performance Gen 1.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Kleber Dynaxer HP3 nyári gumi ADAC 2018 teszteredményei

2018.03.20

A francia Kleber gumigyártó már több, mint 100 éve foglalkozik gumiipari termékek gyártásával, és 1981 óta a világ egyik legjobb és legnagyobb gumiabroncs gyártója, a Michelin a többségi részvényese a cégnek.
És bár a Kleber középkategóriás gumiabroncsként van számon tartva, az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjén a 175/65 R14 T méretben három világelső prémium gyártó, a Pirelli, a Continental és a Goodyear termékét utasította maga mögé, ezzel is bizonyítva, hogy a középkategóriás valamivel olcsóbb abroncsok is tudnak olyan tapadási teljesítményeket biztosítani, amelyeket elvileg a prémium abroncsok sajátosságainak tartanak.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Részletek a Continental ContiPremiumContact 5 nyári gumiról

2018.03.18

A Continental német gumiipari óriás portfóliójában rendkívül sikeres a ContiPremiumContact nyári gumi sorozat, amelynek ötödik tagja most az idei ADAC nyári gumi teszten a harmadik helyezést érte el a 205/55 R16 V méretben.
A Continental ContiPremiumContact 5 nyári gumi azonak ajánlható, akik a kiemelkdő minőséget és a folyamatosan rendelkezésre álló optimális teljesítményt keresik. Ez a modell a gépjárművek széles skálájához illeszkedik, és a mindennapi közúti forgalomban is élvezhetővé teszi a vezetést.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Dunlop Street Response 2 prémium nyári gumi

2018.03.15

Az ADAC (a német autóklub) 2018-as nyári gumi tesztjén harmadik helyen végzett a Dunlop kiváló minőségű nyári gumija, a Street Response 2 a 175/65 R14-es méretben. A Dunlop már 1888 óta van a gumigyártás élvonalában, a világ egyik legismertebb gumi ipari vállalata, és bár a Goodyear tulajdonában van jelenleg, mégis számtalan teszten utasította már maga mögé annak termékeit, mint ahogy az az idei ADAC nyári gumi teszten is történt.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Bridgestone Turanza T001 EVO második lett az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjén

2018.03.10

Az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjén a 205/55 R16 méretben második legjobb nyári abroncsnak értékelte a Bridgestone Turanza T001 EVO-t. A japán gyártó már elég rég kinőtte magát, hogy a világ egyik legjobb prémium gumiabroncsokat gyártó vállalata legyen, így mondhatnánk nem meglepő a kiváló szereplése a német autóklub tesztjén.
De ma már olyan nagy a verseny a nyári gumik piacán, és olyan új és hatékony fejlesztések történnek, hogy sok esetben még a közép kategóriás gumik is az élre tudnak kerülni.
Miben olyan jó a Bridgestone terméke?

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Semperit Comfort Life 2 nyári gumi

2018.03.09

Az osztrák Semperit immár 1906 óta gyárt autó gumiabroncsokat ezen a néven, 1985-ben a Ccontinental és a Semperit európai gumigyár egybeolvadt, és továbbra is megtartva saját nevét forgalmazza kiváló minőségű termékeit.
A Semperit Comfort Life 2 a hasonló nevű előző nyári gumi típust váltotta le, és kiegyensúlyozott tapadási teljesítményeivel hamar hírnevet szerzett magának.
A 2018-as ADAC nyári gumi teszten a Comfort Life 2 több prémium kategóriás nagy nevű gumiabroncsot utasított maga mögé, és a második helyen végzett.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Falken Sincera SN832 Ecorun nyári gumi

2018.03.07

A japán Falken gumigyártó 2014-ben egyszer már elhozta az első helyet a Sincera SN832 Ecorun gumiabronccsal az ADAC nyári gumi tesztjén, most 2018-ban sikerült megismételni ezt a sikert a 175/65 R14 T méretben.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés