Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Alloy
dec. 29

Népszerű felni gyártók

Ebben az írásban néhány nevesebb, megbízhatóbb és jó minőséget képviselő könnyűfém felni gyártót mutatunk be a vásárlás során könnyebben meghozható helyes döntés érdekében.


Rial könnyűfém felnik

 
    Az immár több mint 30 éve működő alufelni gyártó a felniipar egyik vezető gyártója, akik saját maguk számára is folyamatosan új elvárásokat támasztanak mind a tervezés, mind a fejlesztések, mind a gyártási folyamatok terén. Nemzetközi hírnevüket még az önálló Formula 1 Team csapatukkal alapozták meg.
   A Rial elsődleges célja, hogy mindig aktívan részt vegyen az aktuális könnyűfém felni trendek alakításában.
   Az összes kerékötvözetüket FEM teszteléssel fejlesztik ki a maximális tartósság és az optimális súly érdekében, biztosítva, hogy a Rial felnijei soha ne növeljék a jármű súlyát. A német gyártó mindenben megfelel a nagyon szigorú az ISO TS 16949:2002, valamint a DIN EN ISO 9001:2008 minőségbiztosítási követelményeknek.
 

Stilauto Alloy Wheels

 
    A Stilauto könnyűfém felni gyártót 1964-ban alapította Vittorio Pezzoni. 1981-ben a gyártó egy modern 15.000 m2-es üzembe költözött át, ahol minden egyes felnit röntgensugarakkal ellenőriznek a TÜV követelményei szerint.
   A cég világszinten is rendkívül jól felszerelt laboratóriummal rendelkezik, továbbá mindig a legújabb generációs gépekkel, robotgyártóegységekkel készítik magas minőségű alufelnijeiket. A festőlánc teljesen automatizált, a kerekeket só- és savállósággal kezelik.
   Természetes, hogy egy ilyen hírű gyártó is megfelel az ISO 9001:2000 szabványnak. A Stilauto erőssége a minőség és formaterv, évente több, mint 60 000 könnyűfém felnit dobnak piacra világszerte.
 

TSW könnyűfém felni


    A TSW egyike a világ egyik legrégebbi könnyűfém ötvözetű felniket gyártó vállalatainak, melyet az egykori Formula 1-es versenyző, Eddie Keizan alapított a 1960-as években.
   A TSW alapfilozófiája, hogy nem számít milyen gyors vagy ma, holnap még gyorsabb és jobb lehetsz, ennek megfelelően fejleszti felnijeit és gyártási technológiáját is.
   A tervezés és a dizájn az olasz szenvedélyességet hivatott tükrözni, míg a minőség és pontosság tekintetében a gyártó szinte rögeszmésen a biztonságot hangsúlyozza. A TSW rendkívül széles kínálattal rendelkezik, a klasszikus 5 küllős felnik számtalan változatától a többküllős agresszívan extravagáns változatokig.
 

Sparco felnik


    Az autó motorsport két legismertebb nevének társulásának eredményeként az OZ Racing és a Sparco egy új kollekciót hozott létre speciális ötvözetekből készítve, a olasz dizájn hangsúlyos alkalmazásával.
   Természetesen a minőségi anyagok és az OEM gyártás technológiák elengedhetetlen részei az exkluzív sorozatnak, melyek TÜV minőség ellenőrzött felnik homologizált versenypályás használati engedéllyel.
   Ha valaki a legfrissebb könnyűfém felni dizájn felől érdeklődik, nem is kell tovább mennie a Sparco felnijeinél, melyek lényegében minden igényt kielégítenek. Az OZ Racing-től már ismert magas minőséggel, az első osztályú kidolgozással és festéssel.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés