Ugrás az oldal tetejére
Kérdése van? Ne habozzon!
06 (1) 280 65 67
Információk
Kapcsolat GY.I.K.
Részletes kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés autótípus szerint

Autógumi méretek segédlet

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Hankook logo
márc. 26

Hankook Ventus Prime 3 K125 nyári gumi

Az ADAC német autóklub idén is elvégezte sokak által várt nyári gumi tesztjeit, és a 205/55 R16 V méretben a Hankook dél-koreai gyártó Ventus Prime 3 K125 nyári gumiabroncsa az előkelő ötödik helyet szerezte meg a 2018-as rangsorban.
A megelőző generációs Prime 2-höz képest legfőképpen egy jobb nedves teljesítményt felvonultató nyári gumi kifejlesztése volt a cél, valamint a kornak megfelelően a gördülési ellenállás csökkentése, és egy biztonságosan vezethető abroncs mely egyszerre stabil és kényelmes.


A Ventus Prime 3 K125 nyári gumi technológiai jellemzői


 
A mintázat tekintetében a Prime 3-as futófelületét négy fő hosszanti csatornával osztották meg, amelyekkel főként az aquaplaning elkerülést oldották meg hatékonyan.
A négy csatorna három sor bordázatot fog közre, melyek majdnem összefüggőek, csak kis, szinte hajszálvékony csatornácskák osztják meg ezeket a körbefutó mintaelemeket, amelyek remek fékteljesítményt, prémium nyári gumikat is megszégyenítő vezetési biztonságot nyújtanak.
A masszívra és mégis rugalmasra tervezett vállbordázat szintén stabilitást növel, oly módon, hogy a kanyarokban teszi szilárdan megbízhatóvá az irányíthatóságot.
Természetesen a mai ultramodern gumiabroncsok legfontosabb tényezője a gumikeverék, amelyek alkotórészeit egyre kevésbé teszik nyilvánossá, mindössze annyit tudunk a legtöbb esetben, hogy a szilícium-dioxid bizonyos arányú növelésével csökkentik a futófelület gördülési ellenállását, valamint ugyanez az anyag az egyik felelőse a nedves tapadás és fékezhetőség hatékonyabbá tételének is.
A Hankook a Prime 3 K125 nyári gumival egy olyan abroncsot szeretett volna az autótulajdonosok számára kifejleszteni, ami egy optimális egyensúlyt teremt a biztonság és a teljesítmény között. És a teszteredmények azt mutatják, hogy ezek a célok túlnyomórészt sikerültek is.
 

A Ventus Prime 3 száraz és nedves aszfalton mutatott teljesítményeinek


 
A száraz átlageredmények 1,6 pontot értek, amely még a tesztgyőztes Michelin Primacy 3-asnál (1,7p) is jobb eredmény. A vezetés közbeni viselkedés 2,0 pontot ért, a vezetési biztonságra a remek teljesítményt jelölő 1,5 pontot kapta, a száraz fékezhetősége 1,3 pontos, ami azt jelenti, hogy a tesztgyőztessel megegyezően kiváló.

A nedves teszteredmények átlaga 2,5 pontos lett. Ebből a nedves fékteljesítményére a kiváló 2,3 pontos eredményt érte el, a hosszanti aquaplaning elkerülő teljesítménye az átlagtól jobb 2,5 pontos lett, míg a keresztirányú aquaplaningra az átlagos eredménynek számító 3,5 pontot érdemelte ki.
A nedves aszfalton tesztelt kezelhetőségre a jó minőséget jelentő 2,5 pontos eredményt, míg a nedves felületen mért legnagyobb biztonságos kanyarsebesség tekintetében a kiváló 2,0 pontos eredményt kapta.
 


A zaj/komfort, a üzemanyag takarékosság és a tartósság pontjai


 
A zaj méréseken a belső zajszint az átlagtól jobb 3,0 pontos lett, míg a külső zajszint 3,7 pontot ért.
Az üzemanyag megtakarító képességek vizsgálatán a kiváló 2,1 pontos eredményt érte el, a futásteljesítmény tekintetében pedig az átlagtól jobb 2,5 pontot érte el.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear márkák kiemelkedő teljesítménye az ADAC Téliabroncs-tesztjén

2023.11.21

A Goodyear és társult márkái, a Dunlop, a Fulda és a Sava, kiváló eredményeket értek el az ADAC legutóbbi téliabroncs-tesztjén, amely Európa egyik legátfogóbb és legelismertebb abroncs-tesztje. Ez a sikeres szereplés nemcsak a Goodyear innovációs képességét és elkötelezettségét a teljesítmény iránt bizonyítja, hanem azt is, hogy a cég abroncsai minden kategóriában megbízható választást jelentenek a fogyasztók számára.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear abroncsok: utánozhatatlan minőség több mint egy évszázad óta

2023.11.21

Amikor a gumiabroncsok világáról esik szó, kevés olyan név van, amely olyan mélyen gyökerezik a minőség, megbízhatóság és innováció fogalmában, mint a Goodyear. Több mint egy évszázados múlttal a hátuk mögött, a Goodyear nem csupán egy márka; egy szinonima a folyamatos fejlődésre és a technológiai határok feszegetésére. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogy a Goodyear hogyan vált az egyik legelismertebb és legmegbízhatóbb gumiabroncs-gyártóvá a világon, és hogy milyen újításokkal és technológiákkal alakítja ma is a járműipart.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Hófödte utak és téligumik: Az ideális téli vezetés

2023.11.08

A tél beálltával a hóval borított utak és a hideg időjárás számos kihívást jelenthetnek az autóvezetők számára. Azonban nincs ok az aggodalomra, mert a megfelelő téli gumiabroncsok segítségével teljes mértékben élvezhetjük a téli vezetés élményét. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért olyan fontosak a téli gumiabroncsok, és hogyan járulnak hozzá a biztonságos és kellemes téli autózáshoz.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A négyévszakos gumiabroncsok csodálatos világa és a Top márkák az autotire kínálatában

2023.11.08

A négyévszakos gumiabroncsok egyre népszerűbb választást jelentenek az autósok körében, hiszen sokoldalúságukkal és kiváló teljesítményükkel egész évben megbízható választást kínálnak. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a négyévszakos gumiabroncsok előnyeit és bemutatjuk a piac legjobb márkáit, amelyeket az Autotire-nél érdemes megvásárolni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Michelin: A 2023-as téli és 4 évszakos gumiabroncs tesztek királya

2023.11.06

A Michelin gumiabroncsok hosszú évek óta a minőség és a teljesítmény szinonimái. A 2023-as évben azonban a márka különösen kiemelkedően teljesített a legfrissebb téli és 4 évszakos gumiabroncs teszteken. Összesen hat tesztből öt első és egy második helyezést értek el, ami magáért beszél. Nézzük meg közelebbről az eredményeket!

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

ADAC Téli Gumi Teszt 2023: Ki nyújtja a legjobb tapadást?

2023.11.05

A Golf tesztje felfedi, hogy az ADAC gumiabroncs tesztje 2023-ban ünnepli fél évszázados évfordulóját. Ebben az évben az ADAC 16 aktuális 225/45 R17 méretű gumiabroncsot tesztelt a kompakt osztályban, hogy kiderítse, melyik bírja a legjobban a hideg évszak különböző körülményeit.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés