Ugrás az oldal tetejére
Részletes kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés autótípus szerint

Autógumi méretek segédlet

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Michelin
júl. 05

Miért éri meg megvásárolni a Michelin gumiabroncsait?

Abroncsvásárlás során többféle szempontot is figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy olyan gumit vásároljunk végül meg, melyben nem fogunk csalódni még használat során sem.

Abroncsvásárlás során többféle szempontot is figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy olyan gumit vásároljunk végül meg, melyben nem fogunk csalódni még használat során sem. A gépjármű tulajdonosok általában két dolgot kérdeznek meg maguktól akkor, amikor új gumiabroncsot kell vásárolniuk:
„Mi biztosítja azt, hogy a legjobb gumiabroncsot fogom választani?”
 illetve, hogy:
„Meddig fogok tudni a lehető legnagyobb biztonságban ezzel a gumiabronccsal közlekedni?”.

A Michelin szlogenje nem véletlenül lett a „Teljesítmény, hosszú távra tervezve” -kifejezés, ez a stratégia lehetővé teszi ugyanis azt, hogy a korábban feltett kérdéseket röviden, és tömören meg tudjuk válaszolni. A Michelin vállalat célja a kezdetek óta az, hogy olyan termékeket dobjon a piacra, melyek hosszú távon biztosítani tudják a felhasználóik számára a stabil, és balesetmentes közlekedést. Ebből pedig az fog következni, hogy autótulajdonosként a lehető legritkábban kell majd lecserélnünk a gumiabroncsainkat. Ebből is látszik, hogy a kiváló minőséggel rendelkező gumiabroncsok vásárlása költségkímélő, és költségtakarékos megoldás is egyben.

Mi az, amiben egyedülálló a Michelin?

A Michelin vállalat szakértő mérnökei mindent elkövetnek annak érdekében, hogy termékeik kimagaslóan jó teljesítménnyel, és hosszú élettartammal rendelkezzenek. A világ legnagyobb abroncsgyártója, a piacvezető Michelin nevéhez kötődik többek között a radiál technológia is, mellyel 9 évvel ezelőtt több mint 20%-os részesedést tudott elérni.

Napjainkban a Clemont Ferrand-i székhellyel rendelkező vállalatcsoport 75 országban tud gyártói bázist üzemeltetni. A hatalmas méretekkel rendelkező cég jelenleg 3 kontinensen, Ázsiában, Európában, illetve Észak-Amerikában is jelen van, ezeken a területeken üzemelteti saját technológiai központjait. A társaság emellett Nigériában és Brazíliában, összesen 6 kaucsukültetvénnyel rendelkezik.
A Michelin gyártó napjainkban éves szinten több mint 194 millió gumiabroncsot képes előállítani.
2004-ben a vállalat konszolidált forgalma már meghaladta a 15,7 milliárd eurót.

A Michelin Magyarországi története

A múlt század 20’-as éveiben jelentek meg Magyarországon az első Michelin gumiabroncsok, a Pneumatik Rt, és az Automobil forgalmazásában. Ekkor már a különböző plakátokról az emberek többsége már világszerte ismerte a vállalat logóját. A márka termékeinek Magyarországi forgalmazása végül 1980-ban indult el, innentől fogva a vállalat képviselettel tudta megoldani a hazai bányák abroncsellátását a Michelin radiál gumijaival.

Magyarországon a Michelin 1993-ban nyitotta meg az önálló képviseletét, ezután pedig 1996-ban létrejött a Michelin Magyarország Kereskedelmi Kft. ez lett a társaság önálló kereskedelmi vállalata. Ebben az évben a Michelin privatizáló keretében megvásárolta a Taurus gumiabroncsgyártó egységeit, majd a társaság Michelin csoporthoz tartozó vállalataival fokozatosan el kezdte növelni jelenlétét a hazai piacon. 2002-re a Michelin magyarországi cége keresztül ment egy jogi átalakuláson, a vállalat új neve pedig a Michelin Hungária Abroncsgyártó Kft. lett.

Napjainkban a vállalat hazánkban két gyárral is rendelkezik, egy megtalálható Nyíregyházán, egy pedig Budapesten. Az abroncsgyártáshoz szükséges magas minőséggel rendelkező gumiipari alapanyagok kereskedelmét és raktározását pedig a vállalat Tuzséron végzi el.

 

 

 

Minden, amit tudnunk kell a legjobb minőségű Michelin gumiabroncsokról

Nagy valószínűséggel mára már a világ egyik legnagyobb abroncsmárkáját, a Michelint egy autóvezetőnek sem kell bemutatnunk, ugyanis még azok az emberek is ismerni szokták a nevét, akik nem igazán jártasak a gumiabroncs márkák világában. Ez pedig természetesen nem véletlenül alakult így. Ugyanis a Michelin jelen volt a világ legelső abroncsmárkái között, így mostanra bátran nevezhető a legismertebb márkának az egész világon. Hatalmas népszerűségét pedig a csúcsminőséggel rendelkező alapanyagainak, a korszerű, és innovatív technológiai megoldásainak, illetve a modern újításainak köszönheti. Mivel egy kiváló minőséggel rendelkező, prémium abroncsgyártó vállalatról van szó, megkérdőjelezhetetlen a termékei minősége és a tartóssága.

Azoknak az autóvezetőknek lehet ideális választás a Michelin gumiabroncs, akik saját, és családjuk biztonságát nem szeretné vezetés közben a véletlenre bízni, és ennek érdekében csak olyan gumiabroncsot szeretne megvásárolni, mely kifogástalan minőséggel látta meg a napvilágot. A Michelin gumik termékpalettája igen széles, a márka termékeit megvásárolhatjuk motorkerékpárokra, személygépjárművekre, teherautókra, munkagépekre, mezőgazdasági és ipari járművekre, illetve buszokra is.

A magas minőségnek köszönhetően mára már számtalan autógyártó használja a Michelin gumijait első szerelésként, mint például a Honda, a Porsche, a Mercedes, a BMW, a Dodbe, az Audi, illetve a Chevrolet is. A Michelin gumik jelenleg a világ több mint 170 országában vannak jelen, gyárüzem pedig összesen 18 országban áll rendelkezésre.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Bridgestone Turanza 6 - A Bridgestone legújabb nyári gumija

2023.07.13

A minőség és a teljesítmény elengedhetetlenek az autógumiabroncsoknál, hiszen az autónk az abroncson keresztül érintkezik az úttal, és egy jól megválasztott, megfelelő minőségű és típusú gumiabronccsal sokat tehetünk a biztonságunkért. A Bridgestone, a világ egyik vezető abroncsgyártó vállalata, ennek tudatában fejlesztette legújabb nyári gumiját, a Bridgestone Turanza 6-ot.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Búvárkodástól a gumiiparig: Így kezdte a Pirelli a pályafutását

2023.07.10

A mai világban számos olyan multifunkcionális cég jött már létre, mely arra esküdött fel, hogy jobbnál jobb gumiabroncsok előállításával garantálni tudja az autóvezetők biztonságát az utakon.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6: Prémium nyári autógumi a teljesítmény és hatékonyság jegyében

2023.07.07

Mai blog cikkünkben a Goodyear legújabb autógumiját, a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6-ot mutatjuk be! Ez a kiváló minőségű nyári abroncs a HP-/UHP-szegmensben helyezkedik el, prémium opció a közép- és felsőkategóriás autók számára.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Laufenn autógumik: Minőség és megbízhatóság

2023.07.03

A megfelelő autógumik kiválasztása nem csak a vezetés biztonságának, hanem a jármű teljesítményének és üzemanyag-hatékonyságának is kulcsfontosságú eleme. Ha minőségi, megbízható és teljesítményorientált gumiabroncsokat keres, a Laufenn márkában garantáltan nem fog csalódni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az autógumik története

2023.07.01

Ebben a blog cikkünkben az autógumik történetét foglaljuk össze, és megvizsgáljuk, hogyan váltak azok a modern közlekedés alapvető biztonsági elemeivé.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Hogyan befolyásolja a gumiabroncsok minősége az autó teljesítményét?

2023.06.29

Az autó teljesítménye és biztonsága szempontjából az egyik legfontosabb tényező a megfelelő gumiabroncs kiválasztása és annak megfelelő karbantartása. Az autógumi minősége komoly hatással van az autó tapadására, irányíthatóságára, féktávjára és üzemanyag-hatékonyságára. Nézzük ezeket részletesebben!

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés