Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

winter driving
febr. 01

A Fulda Kristall Control HP2 prémium téli gumi

A Goodyear csoport részeként a Fulda egy prémium minőségű téli gumit fejlesztett ki a nagy teljesítményű autók számára Kristall Control HP2 néven.
A Fulda Kristall Control HP2 modern technológiáinak sokasága együttesen egy olyan téli gumiabroncsot hozott létre, amelyre a járművezetők a hideg évszak minden időjárási helyzetében bizton számíthatnak.


Technológiák az optimális egyensúly és a jobb vonóerő érdekében

 
A Kristall Control HP2 a "Snow Catcher Technology" -t használja, amely azon egyszerű, de hatékony elv szerint működik, hogy semmi más nem tapad jobban a hóhoz, mint maga a hó.

A profilhornyokat olyképpen helyezték el, hogy havas útfelületeken haladva a gumiabronccsal érintkező hóból az erre hivatott vájatok mindig elegendő havat raktározzanak magukban, hogy az útfelületen található többi hóval érintkezve állandó és jó minőségű tapadást lehessen létrehozni.

Ezzel az egyszerű 'trükkel' sokkal hatékonyabb tapadást és vonóerő átadást lehet létrehozni a havas időjárás esetén.
A 3D "Bubble Blades" lamella technológiát a minél optimálisabb egyensúly érdekében hozta létre a gyártó. Főként a havas és a jeges tapadás javításban segít ez a technológia, azon túl, hogy kiegyensúlyozott teljesítményűvé is teszi a Kristall Control HP2 téli gumit.

Ezáltal a HP2-es kiváló vezetési stabilitást nyújt, ezen túl magas szintű kezelhetőséget és fékezhetőségi teljesítményt.

 
A téli gumik egyik titka, a lamellák


A lamellák kicsiny bevágások a futófelület minden blokkjában, ezáltal sokszorozzák meg a blokkok tapadását, mivel ha egy lamella megcsúszik is, a blokkban található öt-hat lamella még betapadva segíti a kontroll fenntartását. Viszont ha a blokkokban nem lennének lamellák, akkor az adott blokk megcsúszása nagy veszélyt jelentene a kerék tapadása szempontjából, pontosan ez figyelhető meg a nyári gumik esetében, melyek blokkjaiban nincsenek lamellák és ezáltal teljesen kontrollálhatatlan megcsúszásokkal büntetik hóban és jeges felületeken a járművek vezetőit.

A Fulda Kristall Control HP2 futófelülete nagyszámú lamellázottsággal van ellátva, és a lamellák több szögben állnak egymáshoz képest, ezzel biztosítja a gyártó, hogy az abroncs ne csak egyenes vonalú mozgások esetén lépjenek akcióba, hanem irányváltások, kanyarodások esetén az oldalirányú erőknek is ellen tudjanak állni.

A Bubble Blades lamellák fő újítása azonban a bennük található kicsiny légbuborékok, melyek abban működnek közre, hogy az útfelület felől érkező erők minél tökéletesebben legyenek eloszlathatóak a minél nagyobb stabilitás érdekében.

 
Innovatív futófelület és optimális profil kialakítás


A Kristall Control HP2 egy teljes értékű szilika futófelület vegyülettel rendelkezik, amely az alacsony hőmérsékleteken kompetens megfelelően rugalmasan tartani a gumiabroncs oldalfalait és futófelületét, ami egyik fő alapfeltétele a téli gumik jobb tapadási mutatóinak.

De a szilika tartalom az oka annak is, hogy a Fulda téli abroncsa rendkívül magas futásteljesítménnyel rendelkezik.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Michelin Pilot Sport 4S nagy teljesítményű nyári gumi

2018.02.21

A Michelin Pilot Sport 4S UHP nyári gumi a rendkívül népszerű és kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező Pilot Super Sport leváltója, és az új fejlesztésű nyári UHP abroncsnál a Michelin nem kevesebbet ígért az sport autózás rajongóinak, minthogy az újabb generációs Pilot Sport 4S abroncs az elődhöz képest az ultra magas teljesítmény fogalmát egy egészen új szintre emeli majd. Nem csoda, hogy a sport autós közönség annyira várta már az aktuális nyári gumi megjelenését 2017-ben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Fulda SportControl 2 nyári gumiabroncs

2018.02.20

A Fulda SportControl 2 a népszerű előd továbbfejlesztésének eredménye, melyet kifejezetten a lendületes vezetési stílusú sportos vezetők számára tervezték a német gumigyártó szakemberei. Az ultra nagy teljesítményű gumiabroncs kiválóan alkalmazható a legerősebb sportkocsikhoz is, de mivel 205-ös szélességi mérettől is kapható az idei évtől, az alsó középkategória járműveire is ajánlja a gyártó.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Yokohama ADVAN lesz a WTCC-t idén leváltó WTCR hivatalos versenyabroncsa

2018.02.19

A japán Yokohama gumigyártó büszkén jelentette be, hogy az új néven Túraautó Világkupán mind a 2018-as, mind a 2019-es idényben szerződéses hivatalos gumiszállítóként fog szerepelni. 2017 volt az utolsó év, hogy WTCC (FIA World Touring Car Championship), azaz Túraautó Világbajnokság néven versenyezhettek világszinten a túraautók szerelmesei. Néhány szabálybeli változás után a 2018-as évtől WTCR (FIA World Touring Car Race), azaz Túraautó Világkupa néven fut tovább a népszerű versenysorozat, melyen a magyar esélyes Michelisz Norbert is elindul és egy Hyundai i30 N TCR autón versenyez majd.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear ultra nagy teljesítményű nyári gumija, az Eagle F1 Asymmetric 3

2018.02.14

2016 nyarán mutatta be először új nagy teljesítményű Eagle F1 Asymmetric 3 nyári gumiabroncsát az amerikai Goodyear márka, és az abroncs hamar bizonyított a teszteken, az igényes autósok egyik kedvencévé vált, és olyan prémium autógyártók választották első felszerelésű gumiabroncsuknak, mint a Porsche, a Mercedes-Benz, az Audi, a BMW, a Ford, a Jaguar és a VW. Nem kétséges tehát, hogy a 68 különböző méretben gyártott nyári gumi az egyik legjobb választás az alsó közép kategóriától a prémium gyártók csúcsmodelljeiig egyaránt.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Négyévszakos gumiabroncsok élettartam és kopás vizsgálata

2018.02.11

Az utóbbi évtizedben nagyban elterjedt az a nézet, illetve elterjesztették tesztelők és gumigyártók a gumiabroncsok kopásával kapcsolatban, hogy amikor a profilmélység már 4 mm alá csökken (azaz az új gumiabroncs futófelületének 50 százaléka alá fogy), javasolt a gumikat lecserélni, mert onnantól fogva nem tapadnak olyan jól, és nem nyújtják a közlekedésben résztvevők számára ugyanazt a kellő biztonságot.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Vezetési élmény a Dunlop Sport Maxx RT2 nyári gumival

2018.02.07

A Dunlop alig több, mint egy éve mutatta be ultra nagy teljesítményű nyári gumi típusát, a Sport Maxx RT2-t, mely elődjéhez képest most megnövelt száraz és nedves felületű tapadással, még jobb kezelhetőséggel és a Dunlop márka autózás iránti szeretetét bizonyítandó, most még kiemelkedőbb vezetési élménnyel ajándékozza meg a prémium gyártó gumiabroncsait kedvelő autósokat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés