Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

winter driving
febr. 01

A Fulda Kristall Control HP2 prémium téli gumi

A Goodyear csoport részeként a Fulda egy prémium minőségű téli gumit fejlesztett ki a nagy teljesítményű autók számára Kristall Control HP2 néven.
A Fulda Kristall Control HP2 modern technológiáinak sokasága együttesen egy olyan téli gumiabroncsot hozott létre, amelyre a járművezetők a hideg évszak minden időjárási helyzetében bizton számíthatnak.


Technológiák az optimális egyensúly és a jobb vonóerő érdekében

 
A Kristall Control HP2 a "Snow Catcher Technology" -t használja, amely azon egyszerű, de hatékony elv szerint működik, hogy semmi más nem tapad jobban a hóhoz, mint maga a hó.

A profilhornyokat olyképpen helyezték el, hogy havas útfelületeken haladva a gumiabronccsal érintkező hóból az erre hivatott vájatok mindig elegendő havat raktározzanak magukban, hogy az útfelületen található többi hóval érintkezve állandó és jó minőségű tapadást lehessen létrehozni.

Ezzel az egyszerű 'trükkel' sokkal hatékonyabb tapadást és vonóerő átadást lehet létrehozni a havas időjárás esetén.
A 3D "Bubble Blades" lamella technológiát a minél optimálisabb egyensúly érdekében hozta létre a gyártó. Főként a havas és a jeges tapadás javításban segít ez a technológia, azon túl, hogy kiegyensúlyozott teljesítményűvé is teszi a Kristall Control HP2 téli gumit.

Ezáltal a HP2-es kiváló vezetési stabilitást nyújt, ezen túl magas szintű kezelhetőséget és fékezhetőségi teljesítményt.

 
A téli gumik egyik titka, a lamellák


A lamellák kicsiny bevágások a futófelület minden blokkjában, ezáltal sokszorozzák meg a blokkok tapadását, mivel ha egy lamella megcsúszik is, a blokkban található öt-hat lamella még betapadva segíti a kontroll fenntartását. Viszont ha a blokkokban nem lennének lamellák, akkor az adott blokk megcsúszása nagy veszélyt jelentene a kerék tapadása szempontjából, pontosan ez figyelhető meg a nyári gumik esetében, melyek blokkjaiban nincsenek lamellák és ezáltal teljesen kontrollálhatatlan megcsúszásokkal büntetik hóban és jeges felületeken a járművek vezetőit.

A Fulda Kristall Control HP2 futófelülete nagyszámú lamellázottsággal van ellátva, és a lamellák több szögben állnak egymáshoz képest, ezzel biztosítja a gyártó, hogy az abroncs ne csak egyenes vonalú mozgások esetén lépjenek akcióba, hanem irányváltások, kanyarodások esetén az oldalirányú erőknek is ellen tudjanak állni.

A Bubble Blades lamellák fő újítása azonban a bennük található kicsiny légbuborékok, melyek abban működnek közre, hogy az útfelület felől érkező erők minél tökéletesebben legyenek eloszlathatóak a minél nagyobb stabilitás érdekében.

 
Innovatív futófelület és optimális profil kialakítás


A Kristall Control HP2 egy teljes értékű szilika futófelület vegyülettel rendelkezik, amely az alacsony hőmérsékleteken kompetens megfelelően rugalmasan tartani a gumiabroncs oldalfalait és futófelületét, ami egyik fő alapfeltétele a téli gumik jobb tapadási mutatóinak.

De a szilika tartalom az oka annak is, hogy a Fulda téli abroncsa rendkívül magas futásteljesítménnyel rendelkezik.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés