Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Konig Mustang
febr. 05

A Német KÖNIG Wheels könnyűfém felni gyártó

Ha valaki már érdeklődött alu felnik, könnyűfém felnik iránt az interneten, vagy baráti körben nagy valószínűséggel már hallott a König Wheels-ről, vagy valamelyik al-márkájáról. Németország eléggé neves könnyűfém felni gyártók névsorát tudja felmutatni, talán az egyik leghíresebb, a König gyártó, mely már több, mint 35 éve szolgálja az alu felnik iránt, a tuningolás iránt érdeklődőket.

E hosszú idő alatt a gyártó sokat fejlődött, és a változó korokra, az egyre szerteágazóbb igényekre reagálva létrehozta négy azóta szintén nagy hírnevet szerzett al-márkáját, a Maxxim-ot, a Bravado Performance-ot, a Privat-ot és a Mamba Off-Road kerék családot.
A cég ezeken kívül az amerikai piacra készít OEM felniket a nagyobb autógyártók megrendelésére.

 

Néhány tudnivaló a König felni gyártóról


A fentebb már említett 35 éves történet olyan a könnyűfém felni gyártás terén, mint a Mercedes-Benz megemlítése az autógyártás terén. A cég már a kezdetektől részese ennek az autóipari szegmensnek, mely egyre jobban terjed, és egyre több rajongót szerez világszerte.
A cég a története alatt rengeteg tapasztalat mellett számtalan rajongót is szerzett, amit nemcsak a szemrevaló stílussal szerzett meg, hanem a rendkívül szigorú minőségbiztosítási rendszerével, a végtermékeik rendkívül magas színvonalával.
Ha ki kellene választani, melyik könnyűfém felni készítő tartja a legnagyobbra a vásárlóit, rajongóit, akkor talán a König nevét lehetne az első helyre tenni. Ők azok ugyanis, akik saját ismertetőjükben is kijelentik, hogy a legfőbb tényező a gyár életében nem a technológia, a dizájn, avagy a minőség biztosítási rendszer, hanem maguk a rajongók, akik igényeikkel adnak életet a gyár létezésének.

 
A König Wheels kezdete és terjeszkedéseA céget anno még csak néhány bohókás fiatal kedvéért indították útjára, akik nem is túl drága import autóikat szerették volna eredetibbé, sportosabbá, vagy szerethetőbbé tenni. Sok év telt el azóta, de a gyártó nem szeretné elfelejteni ezen meghatározó kezdetet, és azóta is ugyanannak a célnak rendeli alá ténykedéseit.
Sokat fejlődött viszont a gyártó technológiákhoz, dizájnhoz, minőségbiztosítási rendszerekhez való viszonya. Az óriásvállalattá válással persze ez nem is lehetett másként. A cég fejlődése során kiharcolt minőség és stílus után következett a piacra dobható alu felnik egyre szélesebb körű elterjesztése, értendő ez legfőképp arra, hogy minél több fajta és típusú autóra szeretnék elérhetővé tenni kiváló minőségű könnyűfém felnijeiket.

 

Biztonság és technológia


A gyártó természetesen nagyon büszke az elért minőségre, modernebbnél modernebb technológiáira, a független minőség ellenőrzéssel foglalkozó cégek jóváhagyásaira és elismeréseire.
A cég először 8 évvel ezelőtt kezdte használni azóta világhírűvé vált technológiáját, a Flow Forming Technology-t, melyet persze sokan megpróbálnak másolni, de olyan rendkívül kedvező áron eddig még senki nem tudta ugyanazt a minőséget előállítani.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés