Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Konig Mustang
febr. 05

A Német KÖNIG Wheels könnyűfém felni gyártó

Ha valaki már érdeklődött alu felnik, könnyűfém felnik iránt az interneten, vagy baráti körben nagy valószínűséggel már hallott a König Wheels-ről, vagy valamelyik al-márkájáról. Németország eléggé neves könnyűfém felni gyártók névsorát tudja felmutatni, talán az egyik leghíresebb, a König gyártó, mely már több, mint 35 éve szolgálja az alu felnik iránt, a tuningolás iránt érdeklődőket.

E hosszú idő alatt a gyártó sokat fejlődött, és a változó korokra, az egyre szerteágazóbb igényekre reagálva létrehozta négy azóta szintén nagy hírnevet szerzett al-márkáját, a Maxxim-ot, a Bravado Performance-ot, a Privat-ot és a Mamba Off-Road kerék családot.
A cég ezeken kívül az amerikai piacra készít OEM felniket a nagyobb autógyártók megrendelésére.

 

Néhány tudnivaló a König felni gyártóról


A fentebb már említett 35 éves történet olyan a könnyűfém felni gyártás terén, mint a Mercedes-Benz megemlítése az autógyártás terén. A cég már a kezdetektől részese ennek az autóipari szegmensnek, mely egyre jobban terjed, és egyre több rajongót szerez világszerte.
A cég a története alatt rengeteg tapasztalat mellett számtalan rajongót is szerzett, amit nemcsak a szemrevaló stílussal szerzett meg, hanem a rendkívül szigorú minőségbiztosítási rendszerével, a végtermékeik rendkívül magas színvonalával.
Ha ki kellene választani, melyik könnyűfém felni készítő tartja a legnagyobbra a vásárlóit, rajongóit, akkor talán a König nevét lehetne az első helyre tenni. Ők azok ugyanis, akik saját ismertetőjükben is kijelentik, hogy a legfőbb tényező a gyár életében nem a technológia, a dizájn, avagy a minőség biztosítási rendszer, hanem maguk a rajongók, akik igényeikkel adnak életet a gyár létezésének.

 
A König Wheels kezdete és terjeszkedéseA céget anno még csak néhány bohókás fiatal kedvéért indították útjára, akik nem is túl drága import autóikat szerették volna eredetibbé, sportosabbá, vagy szerethetőbbé tenni. Sok év telt el azóta, de a gyártó nem szeretné elfelejteni ezen meghatározó kezdetet, és azóta is ugyanannak a célnak rendeli alá ténykedéseit.
Sokat fejlődött viszont a gyártó technológiákhoz, dizájnhoz, minőségbiztosítási rendszerekhez való viszonya. Az óriásvállalattá válással persze ez nem is lehetett másként. A cég fejlődése során kiharcolt minőség és stílus után következett a piacra dobható alu felnik egyre szélesebb körű elterjesztése, értendő ez legfőképp arra, hogy minél több fajta és típusú autóra szeretnék elérhetővé tenni kiváló minőségű könnyűfém felnijeiket.

 

Biztonság és technológia


A gyártó természetesen nagyon büszke az elért minőségre, modernebbnél modernebb technológiáira, a független minőség ellenőrzéssel foglalkozó cégek jóváhagyásaira és elismeréseire.
A cég először 8 évvel ezelőtt kezdte használni azóta világhírűvé vált technológiáját, a Flow Forming Technology-t, melyet persze sokan megpróbálnak másolni, de olyan rendkívül kedvező áron eddig még senki nem tudta ugyanazt a minőséget előállítani.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Michelin Pilot Sport 4S nagy teljesítményű nyári gumi

2018.02.21

A Michelin Pilot Sport 4S UHP nyári gumi a rendkívül népszerű és kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező Pilot Super Sport leváltója, és az új fejlesztésű nyári UHP abroncsnál a Michelin nem kevesebbet ígért az sport autózás rajongóinak, minthogy az újabb generációs Pilot Sport 4S abroncs az elődhöz képest az ultra magas teljesítmény fogalmát egy egészen új szintre emeli majd. Nem csoda, hogy a sport autós közönség annyira várta már az aktuális nyári gumi megjelenését 2017-ben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Fulda SportControl 2 nyári gumiabroncs

2018.02.20

A Fulda SportControl 2 a népszerű előd továbbfejlesztésének eredménye, melyet kifejezetten a lendületes vezetési stílusú sportos vezetők számára tervezték a német gumigyártó szakemberei. Az ultra nagy teljesítményű gumiabroncs kiválóan alkalmazható a legerősebb sportkocsikhoz is, de mivel 205-ös szélességi mérettől is kapható az idei évtől, az alsó középkategória járműveire is ajánlja a gyártó.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Yokohama ADVAN lesz a WTCC-t idén leváltó WTCR hivatalos versenyabroncsa

2018.02.19

A japán Yokohama gumigyártó büszkén jelentette be, hogy az új néven Túraautó Világkupán mind a 2018-as, mind a 2019-es idényben szerződéses hivatalos gumiszállítóként fog szerepelni. 2017 volt az utolsó év, hogy WTCC (FIA World Touring Car Championship), azaz Túraautó Világbajnokság néven versenyezhettek világszinten a túraautók szerelmesei. Néhány szabálybeli változás után a 2018-as évtől WTCR (FIA World Touring Car Race), azaz Túraautó Világkupa néven fut tovább a népszerű versenysorozat, melyen a magyar esélyes Michelisz Norbert is elindul és egy Hyundai i30 N TCR autón versenyez majd.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear ultra nagy teljesítményű nyári gumija, az Eagle F1 Asymmetric 3

2018.02.14

2016 nyarán mutatta be először új nagy teljesítményű Eagle F1 Asymmetric 3 nyári gumiabroncsát az amerikai Goodyear márka, és az abroncs hamar bizonyított a teszteken, az igényes autósok egyik kedvencévé vált, és olyan prémium autógyártók választották első felszerelésű gumiabroncsuknak, mint a Porsche, a Mercedes-Benz, az Audi, a BMW, a Ford, a Jaguar és a VW. Nem kétséges tehát, hogy a 68 különböző méretben gyártott nyári gumi az egyik legjobb választás az alsó közép kategóriától a prémium gyártók csúcsmodelljeiig egyaránt.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Négyévszakos gumiabroncsok élettartam és kopás vizsgálata

2018.02.11

Az utóbbi évtizedben nagyban elterjedt az a nézet, illetve elterjesztették tesztelők és gumigyártók a gumiabroncsok kopásával kapcsolatban, hogy amikor a profilmélység már 4 mm alá csökken (azaz az új gumiabroncs futófelületének 50 százaléka alá fogy), javasolt a gumikat lecserélni, mert onnantól fogva nem tapadnak olyan jól, és nem nyújtják a közlekedésben résztvevők számára ugyanazt a kellő biztonságot.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Vezetési élmény a Dunlop Sport Maxx RT2 nyári gumival

2018.02.07

A Dunlop alig több, mint egy éve mutatta be ultra nagy teljesítményű nyári gumi típusát, a Sport Maxx RT2-t, mely elődjéhez képest most megnövelt száraz és nedves felületű tapadással, még jobb kezelhetőséggel és a Dunlop márka autózás iránti szeretetét bizonyítandó, most még kiemelkedőbb vezetési élménnyel ajándékozza meg a prémium gyártó gumiabroncsait kedvelő autósokat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés