Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Dunlop
febr. 07

Vezetési élmény a Dunlop Sport Maxx RT2 nyári gumival

A Dunlop alig több, mint egy éve mutatta be ultra nagy teljesítményű nyári gumi típusát, a Sport Maxx RT2-t, mely elődjéhez képest most megnövelt száraz és nedves felületű tapadással, még jobb kezelhetőséggel és a Dunlop márka autózás iránti szeretetét bizonyítandó, most még kiemelkedőbb vezetési élménnyel ajándékozza meg a prémium gyártó gumiabroncsait kedvelő autósokat.

A Sport Maxx RT2 nyári gumi legfőbb jellemzői


A Sport Maxx RT2 gumiabroncsot egyértelműen a nagyobb és erősebb autókhoz fejlesztette ki a Dunlop, melyek képesek a nagy teljesítményű sportos vezetésre is.
17”-től 21”-ig, 205 mm szélességtől 285 mm-ig kapható Magyarországi forgalomban.
A nagy teljesítményekhez a gyártónak maximális tapadást és biztonságos kezelhetőséget kellett kifejlesztenie, amire az erőteljes és nehéz járműveknek különösen lendületes vezetés során tényleg elengedhetetlenül szükségük van.
Az RT2-es jelenleg a Dunlop egyik legstabilabb kialakítású nyári gumija, mely vezetés közben rendkívül precízen viselkedik, visszajelzésekben gazdag, mely fontos a sportos vezetőknek, miközben megadja a legmagasabb szintű kényelmet és biztonságosságot is mely a közép kategóriás és nagyobb autók tulajdonosai számára oly fontos.
 


Néhány technológiai érdekesség


A Dunlop SP Sport Maxx RT 2 nyári gumi aszimmetrikus futófelület mintázattal készül. Ez a nyári gumiabroncsok esetében már bevált, és nagyobb vezetési pontosságot biztosít száraz és nedves útfelületeken egyaránt.
Az aquaplaning megelőzést a jelentős befogadóképességű középső csatornákkal szinte tökéletesen megoldották, a vállblokkok elválasztó vájatai kiválóan távolítják a felgyülemlett vizet.
Az aszimmetrikus hornyozású mintázat megfelelően javítja a vonóerő átadását az útra az időjárási körülményektől függetlenül.
A Dunlop hibrid átfedést alkalmaz a futófelületen két különböző keménységű gumikeverék alkalmazásával, ezzel akadályozva meg a gumiabroncsokon gyakran fellépő torzulást nagy sebességű haladás során. Ennek a kulcsa a külső bordákban keresendők, melyek keményebbek a futófelület külső részein, mint ahogy a gumiabroncs oldalfalán is. Ez a fejlesztés főként a nagy sebességű kanyarvételek során biztosítja a nagyobb kontrollt és pontosságot.
Végezetül fontos megemlíteni, hogy az abroncs fékezhetőségének maximalizálásához a Dunlop autóversenyeken kifejlesztett technológiáját alkalmazzák, mely a közutakon szállít pályaszintű teljesítményű rövid fékutakat. 



„Ultra nagy teljesítményű nyári gumi a tökéletes vezetési élményt kereső vezetők számára”

 
A fentebbi mondatot a Dunlop európai marketingigazgatója, Alexis Bortoluzzi mondta el a gumiabroncs piaci kibocsátása alkalmából. Mi mást is mondhatna egy reklám szakember – mondhatnánk, de az azóta elvégzett független tesztek is igazolták ezt a kijelentést.
De mi sem bizonyítja jobban az SP Sport Maxx RT 2 nagy teljesítményét és sportos vezethetőségi kvalitásait, minthogy az egyik angliai extrém utcai sportkocsikat gyártó cég is gyári tartozékként választotta Radical RCX Turbo modelljéhez.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Michelin Pilot Sport 4S nagy teljesítményű nyári gumi

2018.02.21

A Michelin Pilot Sport 4S UHP nyári gumi a rendkívül népszerű és kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező Pilot Super Sport leváltója, és az új fejlesztésű nyári UHP abroncsnál a Michelin nem kevesebbet ígért az sport autózás rajongóinak, minthogy az újabb generációs Pilot Sport 4S abroncs az elődhöz képest az ultra magas teljesítmény fogalmát egy egészen új szintre emeli majd. Nem csoda, hogy a sport autós közönség annyira várta már az aktuális nyári gumi megjelenését 2017-ben.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Fulda SportControl 2 nyári gumiabroncs

2018.02.20

A Fulda SportControl 2 a népszerű előd továbbfejlesztésének eredménye, melyet kifejezetten a lendületes vezetési stílusú sportos vezetők számára tervezték a német gumigyártó szakemberei. Az ultra nagy teljesítményű gumiabroncs kiválóan alkalmazható a legerősebb sportkocsikhoz is, de mivel 205-ös szélességi mérettől is kapható az idei évtől, az alsó középkategória járműveire is ajánlja a gyártó.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Yokohama ADVAN lesz a WTCC-t idén leváltó WTCR hivatalos versenyabroncsa

2018.02.19

A japán Yokohama gumigyártó büszkén jelentette be, hogy az új néven Túraautó Világkupán mind a 2018-as, mind a 2019-es idényben szerződéses hivatalos gumiszállítóként fog szerepelni. 2017 volt az utolsó év, hogy WTCC (FIA World Touring Car Championship), azaz Túraautó Világbajnokság néven versenyezhettek világszinten a túraautók szerelmesei. Néhány szabálybeli változás után a 2018-as évtől WTCR (FIA World Touring Car Race), azaz Túraautó Világkupa néven fut tovább a népszerű versenysorozat, melyen a magyar esélyes Michelisz Norbert is elindul és egy Hyundai i30 N TCR autón versenyez majd.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear ultra nagy teljesítményű nyári gumija, az Eagle F1 Asymmetric 3

2018.02.14

2016 nyarán mutatta be először új nagy teljesítményű Eagle F1 Asymmetric 3 nyári gumiabroncsát az amerikai Goodyear márka, és az abroncs hamar bizonyított a teszteken, az igényes autósok egyik kedvencévé vált, és olyan prémium autógyártók választották első felszerelésű gumiabroncsuknak, mint a Porsche, a Mercedes-Benz, az Audi, a BMW, a Ford, a Jaguar és a VW. Nem kétséges tehát, hogy a 68 különböző méretben gyártott nyári gumi az egyik legjobb választás az alsó közép kategóriától a prémium gyártók csúcsmodelljeiig egyaránt.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Négyévszakos gumiabroncsok élettartam és kopás vizsgálata

2018.02.11

Az utóbbi évtizedben nagyban elterjedt az a nézet, illetve elterjesztették tesztelők és gumigyártók a gumiabroncsok kopásával kapcsolatban, hogy amikor a profilmélység már 4 mm alá csökken (azaz az új gumiabroncs futófelületének 50 százaléka alá fogy), javasolt a gumikat lecserélni, mert onnantól fogva nem tapadnak olyan jól, és nem nyújtják a közlekedésben résztvevők számára ugyanazt a kellő biztonságot.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Német KÖNIG Wheels könnyűfém felni gyártó

2018.02.05

Ha valaki már érdeklődött alu felnik, könnyűfém felnik iránt az interneten, vagy baráti körben nagy valószínűséggel már hallott a König Wheels-ről, vagy valamelyik al-márkájáról. Németország eléggé neves könnyűfém felni gyártók névsorát tudja felmutatni, talán az egyik leghíresebb, a König gyártó, mely már több, mint 35 éve szolgálja az alu felnik iránt, a tuningolás iránt érdeklődőket.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Viszonteladói belépés