Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Dunlop
febr. 07

Vezetési élmény a Dunlop Sport Maxx RT2 nyári gumival

A Dunlop alig több, mint egy éve mutatta be ultra nagy teljesítményű nyári gumi típusát, a Sport Maxx RT2-t, mely elődjéhez képest most megnövelt száraz és nedves felületű tapadással, még jobb kezelhetőséggel és a Dunlop márka autózás iránti szeretetét bizonyítandó, most még kiemelkedőbb vezetési élménnyel ajándékozza meg a prémium gyártó gumiabroncsait kedvelő autósokat.

A Sport Maxx RT2 nyári gumi legfőbb jellemzői


A Sport Maxx RT2 gumiabroncsot egyértelműen a nagyobb és erősebb autókhoz fejlesztette ki a Dunlop, melyek képesek a nagy teljesítményű sportos vezetésre is.
17”-től 21”-ig, 205 mm szélességtől 285 mm-ig kapható Magyarországi forgalomban.
A nagy teljesítményekhez a gyártónak maximális tapadást és biztonságos kezelhetőséget kellett kifejlesztenie, amire az erőteljes és nehéz járműveknek különösen lendületes vezetés során tényleg elengedhetetlenül szükségük van.
Az RT2-es jelenleg a Dunlop egyik legstabilabb kialakítású nyári gumija, mely vezetés közben rendkívül precízen viselkedik, visszajelzésekben gazdag, mely fontos a sportos vezetőknek, miközben megadja a legmagasabb szintű kényelmet és biztonságosságot is mely a közép kategóriás és nagyobb autók tulajdonosai számára oly fontos.
 


Néhány technológiai érdekesség


A Dunlop SP Sport Maxx RT 2 nyári gumi aszimmetrikus futófelület mintázattal készül. Ez a nyári gumiabroncsok esetében már bevált, és nagyobb vezetési pontosságot biztosít száraz és nedves útfelületeken egyaránt.
Az aquaplaning megelőzést a jelentős befogadóképességű középső csatornákkal szinte tökéletesen megoldották, a vállblokkok elválasztó vájatai kiválóan távolítják a felgyülemlett vizet.
Az aszimmetrikus hornyozású mintázat megfelelően javítja a vonóerő átadását az útra az időjárási körülményektől függetlenül.
A Dunlop hibrid átfedést alkalmaz a futófelületen két különböző keménységű gumikeverék alkalmazásával, ezzel akadályozva meg a gumiabroncsokon gyakran fellépő torzulást nagy sebességű haladás során. Ennek a kulcsa a külső bordákban keresendők, melyek keményebbek a futófelület külső részein, mint ahogy a gumiabroncs oldalfalán is. Ez a fejlesztés főként a nagy sebességű kanyarvételek során biztosítja a nagyobb kontrollt és pontosságot.
Végezetül fontos megemlíteni, hogy az abroncs fékezhetőségének maximalizálásához a Dunlop autóversenyeken kifejlesztett technológiáját alkalmazzák, mely a közutakon szállít pályaszintű teljesítményű rövid fékutakat. „Ultra nagy teljesítményű nyári gumi a tökéletes vezetési élményt kereső vezetők számára”

 
A fentebbi mondatot a Dunlop európai marketingigazgatója, Alexis Bortoluzzi mondta el a gumiabroncs piaci kibocsátása alkalmából. Mi mást is mondhatna egy reklám szakember – mondhatnánk, de az azóta elvégzett független tesztek is igazolták ezt a kijelentést.
De mi sem bizonyítja jobban az SP Sport Maxx RT 2 nagy teljesítményét és sportos vezethetőségi kvalitásait, minthogy az egyik angliai extrém utcai sportkocsikat gyártó cég is gyári tartozékként választotta Radical RCX Turbo modelljéhez.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés