Ugrás az oldal tetejére
Részletes kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés autótípus szerint

Autógumi méretek segédlet

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Pirelli
júl. 10

Búvárkodástól a gumiiparig: Így kezdte a Pirelli a pályafutását

A mai világban számos olyan multifunkcionális cég jött már létre, mely arra esküdött fel, hogy jobbnál jobb gumiabroncsok előállításával garantálni tudja az autóvezetők biztonságát az utakon.

A mai világban számos olyan multifunkcionális cég jött már létre, mely arra esküdött fel, hogy jobbnál jobb gumiabroncsok előállításával garantálni tudja az autóvezetők biztonságát az utakon. A nagyobb vállalatok folyamatosan fejlesztik a technológiájukat, ennek köszönhetően kerülhetnek ki a piacra az egyre jobb, egyre korszerűbb, és egyre minőségibb termékek.

Az egyik legnagyobb sikertörténettel rendelkező Pirelli napjainkban a legismertebb márkának számít már egész Európában. A Pirelli manapság már több mint 160 országban van jelen, Földrajzilag a központja Olaszország egyik legszebb területén Milánóban található meg. A 160 országban a gyár több mint 10 000 dolgozót tud évente foglalkoztatni, ám a munkavállalók száma a folyamatos bővítés, és a terjeszkedés miatt egyre csak növekszik, de a megnövekedett vásárlói igények és az elvárások is megkövetelik a gyorsabb és tökéletesebb gumigyártást.

Pirelli a kezdetek kezdetén

Ha a Pirelli vállalat történetét szeretnénk megtekinteni akkor az időben egészen 1872-ig kell visszamennünk, ugyanis az olasz üzletember, Giovanni Battista Pirelli ebben az évben alapította meg a céget. Itt fontos megjegyezni, hogy a vállalat az első néhány évben bár gőzerővel dolgozott, mégsem volt túlságosan jövedelmező, bár való igaz, hogy ilyenkor még egészen más területen volt jelen. Ekkor ugyanis még búvárkodáshoz gyártottak különböző típusú légző palackokat. ez az iparág akkoriban azonban nem igazán volt felkapva így a vállalat tulajdonosa úgy gondolta, inkább egy olyan iparágba kéne bekerülnie, amelyből hosszútávon is meg tud majd élni, de nem titkolt célja volt természetesen a folyamatos fejlődés is. Így következett be a vállalat életében az a hatalmas fordulat melynek köszönhetően ma az egyik legnagyobb gumiabroncs gyártó cégének nevezhető a Pirelli.

Bár akkoriban persze az első Pirelli gumiabroncsok még nagyban eltértek a mai modern abroncsoktól, ennek ellenére a Pirelli ezzel a lépésével már akkor a gumiipar legjelentősebb momentumát képezte. A vállalat a gumiabroncsok mellett folyamatosan gyártotta az úgynevezett „Pirelli kábeleket”, ám a gyár igazán nagy áttörése 1950-ben következett be, amikor a Pirelli megszerezte az engedélyt arra, hogy tovább tevékenykedjen a Pirelli toronyházban. Ezt az engedélyt a vállalat tulajdonosai akkoriban az alelnöktől Alberto Pirellitől kapták meg. 1974-ben pedig legurult a gyártósorról az 1. széles radiál gumiabroncs melyet azóta is az autóipar egyik legfontosabb fejlődési tényezőjeként szokták emlegetni a szakemberek.

Így lett a Pirelli a világ egyik legismertebb prémium abroncsgyártó cége

Napjainkban a Pirelli Tyre a különböző típusú gumiabroncsok tervezésével, fejlesztésével, gyártásával, és forgalmazásával foglalkozó cég, melyet szinte a világ összes területén ismernek az autósok. Az igen széles termékkínálata kiterjed a személygépjárművekre, a motorkerékpárokra, buszokra, könnyű haszongépjárművekre, teherautókra, illetve a mezőgazdasági és földmunkagépekre tervezett abroncsokra is. Emellett a cég foglalkozik acélszálak gyártásával és forgalmazásával is, ez az ipari üzletág pedig a vállalat bevételének körülbelül 30%-át jelenti.

A Pirelli Tyre Ezen a piacon elsődlegesen a felső piaci szegmensre szeretne koncentrálni, a magas minőséggel rendelkező alapanyagok, a modern technológia, illetve a kiváló teljesítménnyel rendelkező termékei pedig a kifogástalan, prémium kategóriás besorolást lehetővé is teszik. Ebben a kategóriában pedig az elmúlt évtizedek során vezető szerepet tudott kivívni magának főleg a személygépjármű, és motorkerékpár üzletágakban. A Pirelli gumiabroncsok napjainkban bátran nevezhetőek a legjobb minőséggel rendelkező, maximális teljesítménnyel bíró gumiabroncsoknak, ezek mellett a gyártó folyamatosan törekszik arra, hogy termékeivel ne csak biztonságos, hanem kényelmes is legyen a közlekedés.

Miért éri meg napjainkban Pirelli abroncsot vásárolni?

A magas minőséggel rendelkező, prémium kategóriás Pirelli gumiabroncsok lehetővé teszik a biztonságos, és balesetmentes autózást, legyen szó téli vagy nyári közlekedésről. A kiváló minőségű prémium abroncsok sokkal jobb tapadást garantálnak, ez pedig rövidebb féktávolságot eredményez még jeges, havas, vagy latyakos útfelületeken is. Emellett a prémium kategóriás gumik a különböző fejlesztéseknek köszönhetően kiemelkedően jó gördülési ellenállással rendelkeznek, ez pedig azt jelenti, hogy pont ugyanannyi üzemanyaggal sokkal jobban tudnak haladni a járművek az utakon.

Gyakran az emberek azért választanak alacsonyabb kategóriás, gyengébb minőségű abroncsokat, mert azok olcsóbbak, ám általában azzal nem számolnak, hogy azok a gumik jóval hamarabb el is kopnak, mint a prémium társaik. A Pirelli szezonális gumiabroncsai kimondottan úgy lettek kifejlesztve, hogy megfelelő használat, és tárolás mellett hosszú élettartammal rendelkezzenek. Ezek, a magas minőséggel rendelkező abroncsok jóval lassabban kopnak, és deformálódnak el, mint az olcsóbb társaik, ezért hosszútávon sokkal jobban megéri a prémium kategóriás abroncsokat megvásárolni.

 

 

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Bridgestone Turanza 6 - A Bridgestone legújabb nyári gumija

2023.07.13

A minőség és a teljesítmény elengedhetetlenek az autógumiabroncsoknál, hiszen az autónk az abroncson keresztül érintkezik az úttal, és egy jól megválasztott, megfelelő minőségű és típusú gumiabronccsal sokat tehetünk a biztonságunkért. A Bridgestone, a világ egyik vezető abroncsgyártó vállalata, ennek tudatában fejlesztette legújabb nyári gumiját, a Bridgestone Turanza 6-ot.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6: Prémium nyári autógumi a teljesítmény és hatékonyság jegyében

2023.07.07

Mai blog cikkünkben a Goodyear legújabb autógumiját, a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6-ot mutatjuk be! Ez a kiváló minőségű nyári abroncs a HP-/UHP-szegmensben helyezkedik el, prémium opció a közép- és felsőkategóriás autók számára.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Miért éri meg megvásárolni a Michelin gumiabroncsait?

2023.07.05

Abroncsvásárlás során többféle szempontot is figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy olyan gumit vásároljunk végül meg, melyben nem fogunk csalódni még használat során sem.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Laufenn autógumik: Minőség és megbízhatóság

2023.07.03

A megfelelő autógumik kiválasztása nem csak a vezetés biztonságának, hanem a jármű teljesítményének és üzemanyag-hatékonyságának is kulcsfontosságú eleme. Ha minőségi, megbízható és teljesítményorientált gumiabroncsokat keres, a Laufenn márkában garantáltan nem fog csalódni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az autógumik története

2023.07.01

Ebben a blog cikkünkben az autógumik történetét foglaljuk össze, és megvizsgáljuk, hogyan váltak azok a modern közlekedés alapvető biztonsági elemeivé.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Hogyan befolyásolja a gumiabroncsok minősége az autó teljesítményét?

2023.06.29

Az autó teljesítménye és biztonsága szempontjából az egyik legfontosabb tényező a megfelelő gumiabroncs kiválasztása és annak megfelelő karbantartása. Az autógumi minősége komoly hatással van az autó tapadására, irányíthatóságára, féktávjára és üzemanyag-hatékonyságára. Nézzük ezeket részletesebben!

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés