Ugrás az oldal tetejére
Kérdése van? Ne habozzon!
06 (1) 280 65 67
Információk
Kapcsolat GY.I.K.
Részletes kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés autótípus szerint

Autógumi méretek segédlet

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Autobild_téligumi_teszt_2021
szept. 30

2021 Autobild Téligumi teszt

Idén többek közt a német autós szaklap, az Autobild is tesztelte a különböző gyártók különböző kategóriájú téli abroncsait. Megmutatjuk, milyen eredményre jutottak!



Az ősz beköszöntével az ADAC mellett idén több szervezet is aktivizálta magát és belevetette magát a téli gumiabroncsok tesztelésébe. Többek közt az egyik legnevesebb szaklapnak számító, német Autobild magazin is, mely 50 gumiabroncsot hasonlított össze, és ezek közül válogatta ki a biztonsági szempontból legjobban teljesítő 20 darabot.
Az Autotire most megmutatja azt, milyen eredmények születtek az Autobild téligumi tesztjén, és melyek azok az abroncsok, amikre a szaklap szerint érdemes odafigyelni, hiszen, ha télies utakon való biztonságos vezetésről és irányíthatóságról van szó, kiemelkedően jól teljesítenek!


Hogyan zajlik az Autobild téligumi tesztje?


Az Autobild szakemberei a 2021-es téli gumiabroncs-teszt során a 205/55 R 16 H abroncsméretre összpontosítanak. Ez a méret a legtöbb kompakt osztályú autóhoz - például a VW Golfhoz, a Ford Focushoz és az Opel Astrahoz -, valamint sok régebbi középkategóriás modellhez egyaránt alkalmas, így hazánkban is kifejezetten népszerűnek számít.


A téli gumiabroncs teszt során a szaklap emberei 50 különböző márkájú gumiabroncsot vásároltak, melyeknek különböző biztonsági ellenőrzések során kellett bizonyítaniuk.


A teszt nedves pályán, 80 km/óra sebesség mellett történő fékezéssel vette kezdetét. Ebben a szakaszban már kizárták a leggyengébb láncszemeket, a következő megmérettetésre pedig mindössze a legjobb 35 gumiabroncsnak sikerült tovább jutnia. Itt már havas úton, 50 km/h-s sebesség melletti fékezés esetében vizsgálták a gumik teljesítőképességét.


A döntőbe a 20 legjobb abroncsnak sikerült bekerülnie, itt 13 különböző területen, például az Aquaplaning, a kezelhetőség és a futásteljesítmény tekintetében is vizsgálják a jelölteket. És habár végleges eredmény egyelőre nem született, nagy valószínűséggel óriási meglepetésekre a mezőny dobogósai között már nem kell számítanunk.


Téli gumiabroncs teszt 2021: A Bridgestone a fékpróba legjobbja

Az Autobild tesztje egyáltalán nem hozott meglepő eredményeket. A prémium márkák termékei a várakozásoknak megfelelően idén is a 20 döntős között szerepelnek.

A legjobb fékteljesítményt a Bridgestone Blizzak LM 005 gumiabroncs produkálta, mind nedves, mind havas úton egyaránt kimutatta a foga fehérjét és szinte minden más abroncsot messze lekörözött.


A legjobbak közé azonban idén nemcsak a nagy márkák drága gumiabroncsinak sikerült bejutniuk. Néhány olcsóbb kategóriás termék is képviselteti magát, beleértve például a Barum Polaris 5-öt vagy a Nexen Winguard Snow G3-at, melyek biztonsági szempontból alacsonyabb ár kategóriájuk ellenére is képesek felvenni a versenyt a prémium kategóriás téligumikkal.


Az alábbi táblázatban látható az a 20 téli gumiabroncs, amelyeknek sikerült bejutnia a döntőbe. A bal oldali oszlopban a gumiabroncsok típusa, míg a jobb oldali sávban a nedves útviszonyok (nass), a havas útviszonyok (schnee) és az összesített (gesamt) féktávolság látható.



A kép forrása: www.autobild.de


Az alábbi táblázatban az első fordulóban mért féktávolsági eredmények is megtekinthetők. A teszt eredménye szerint az utolsó 15 abroncs az, melyet autója biztonsága és saját testi épsége érdekében az idei őszi-téli szezonban minden sofőrnek érdemes inkább elkerülnie, hiszen nedves utakon kifejezetten rosszul teljesítettek féktávolság terén. A második fordulóra így ki is zárták őket a versenyből.




A kép forrása: www.autobild.de

A teszt utolsó fordulója még nem zárult le teljesen, azonban a Bridgestone Blizzak LM 005 komoly befutónak tekinthető, melyet a Dunlop és a Hankook prémium kategóriás téli gumiabroncsok követnek.

  Ezektől pedig alig néhány méter különbséggel lemaradva a további luxusgyártók, a Continental, a Firestone és a Goodyear gumiabroncsai folytatják a sort, ami azt jelenti, hogy a legutolsó kör bárhogy is alakul, nagy valószínűséggel az idei versenyből is egy felsőkategóriás gumigyártó terméke fog abszolút győztesként kikerülni.


Ez persze nem azt jelenti, hogy a közép- és a budget kategória ne tartogatna kiváló abroncsokat, hiszen, ahogy az a listán is látható, több ilyen gyártó, például a Barum és a Nexen 205/55 R 16 H méretű téli gumiabroncsai is jól szerepeltek.

Tekintse meg téligumi választékunkat ITT!

A tesztgyőztes A Bridgestone Blizzak LM005 téligumi választékot ITT találja!

A Hankook i*Cept RS2 téli abroncsokat ITT találja!

A BFGoodrich G-Force Winter2 téligumi választékát ITT találja!

A Dunlop Winter Response 2 ITT találja!

A Dunlop Winter Sport 5 abroncsokat ITT tekintheti meg!


A Goodyear Ultra Grip 9+ abroncsokat ITT nézheti meg!


A Goodyear Ultragrip Performance abroncsokat pedig ITT találja!

A Michelin Alpin 6 téli abroncsokat ITT tekintheti meg!

A Continental WinterContact TS870 választékot ITT érheti el!

A Firestone Winterhawk 4  téligumi választékot ITT találja!

A Vredestein Wintrac téligumikat ITT találja!









Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Mutatjuk a 2023 Auto Bild négyévszakos gumi teszt eredményeit: Ezek lettek a legjobb gumik

2023.11.15

A legnagyobb abroncstesztek időről időre előrukkolnak a legfrissebb eredményeikkel, mellyel bemutatják, hogy az adott kategóriában melyik abroncs hogyan teljesített a különböző útviszonyok között. A négyévszakos gumiabroncsok hatalmas fejlődésen mentek keresztül az elmúlt időszakban. Az innovatív technológiák, az egyre jobb minőséggel rendelkező alapanyagok felhasználása pedig megmutatkozik természetesen az abroncsteszt eredményeken is.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Autobild nyári gumi teszt 2023

2023.03.02

Bár az Autobild 2023-as szezon első nyári gumi tesztje még javában tart, eddig összesen 200 modellt tesztelt a legkelendőbb gumiméretekből. Olyan méretekből, amelyek a legtöbb kompakt osztályú járműhöz illeszkednek, mint amilyen például az Audi A3, a BMW 1 és 2-es sorozat és a VW Golf, a Seat Leon, a Toyota Corolla és a Reanult Megane. A kvalifikációból azonban már most megtudhatunk pár eredményt, ráadásul a listát kiegészítettük egy hasznos felsorolással. Minden méretből bemutatjuk a három legjobb abroncsot.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

ADAC nyári gumi teszt 2023

2023.02.28

Az ADAC, a Német Autó Klub már 1973-ban híres volt a gumitesztjeiről és a sofőrök nagy szerencséjére jó szokásukat a mai napig tartják. Magas szinten elvégzett releváns tesztjeik emberek százezreinek segítenek a megfelelő abroncs kiválasztásában. Az idei nyári gumi tesztek meglepő eredményt hoztak, hiszen 7 gumiabroncs egyszerűen vállalhatatlan eredményt ért el a teszten. Olvass tovább és tudd meg, melyik abroncsokat érdemes messziről elkerülnöd.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

2022-ben is tesztelte a téli gumikat az ADAC: megérkeztek az eredmények

2022.10.13

A tökéletes téli gumi kiválasztása nem egyszerű feladat. Rengeteg különböző márka áll rendelkezésre, ráadásul eltérő árkategóriák közül is válogathatunk. Éppen ezért a lehetőségek útvesztőjében még a rutinos sofőrök is könnyen elvesznek.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A legjobb téli gumik a piacon: több mint 50 abroncsot teszteltek a német Auto Bild szakemberei

2022.10.12

A legjobb téli gumik a piacon: több mint 50 abroncsot teszteltek a német Auto Bild szakemberei 2022 -ben is.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Négyévszakos gumi teszt 2022

2022.10.08

Száraz, nedves és havas úton is biztonságban: ezek az idei év legjobb négyévszakos gumiabroncsai

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés